Mircea Corbu, cimitirul, impozitele, porcul și fasolea

In ultimele săptămâni i se intorc Primarului Zero, ca un bumerang toate minciunile și fățarnicia din trecut, când iși planificase accederea la funcția de demnitate publică, aceea de Primar. 

Acuzațiile de atunci ( 2017 – 2019), la adresa tuturor, minciunile din campania din 2020 dar și planurile ascunse și fățarnice din perioada 2020 – 2023 ies la iveală , il lovesc pe Mircea Corbu zi de zi dar și pe noi cetățenii acestui oraș așișderea. 

Vă aduceți aminte de sedința CL din 22 decembrie 2022 când trebuiau aprobate impozitele si taxele locale și Primarul de atunci, același cu cel de astăzi a propus o taxă de inhumare de 200 de lei promițând că va angaja personal in plus pe funcția de ”gropar” , pentru că la acea vreme exista un singur angajat ( George Moroe ) , taxa de 200 lei ? Această taxă ar fi trebuit să fie unica sumă plătită de către cei care iși inhumau decedații cu toate formele legale, ca să se ia de pe umerii cetățenilor o povară financiară in momente grele dar și pentru a se intra intr-o legalitate fiscală a celor care il ajutau pe domnul George Moroe la intreținerea cimitirului dar in special la săpatul mormintelor . 

Cimitirul este in administrarea Primăriei și până in acest moment serviciul de administrare al cimitirului , dacă se poate numi așa, NU A FOST DELEGAT prin Hotărârea Consiliului Local !

De curând, a existat un scandal pe plan local referitor la impunerea demisiei dlui George Moroe de către Primarul Zero și un eventual transfer sau angajare in cadrul SC Caraiman Comserv, societate in administrarea Consiliului Local Bușteni , NU a Primăriei Bușteni .

A existat și un protest , organizat de Bușteni TV pentru sustinerea lui George Moroe și menținerea acestuia pe post. 

In sedința de lucru din 22 noiembrie 2023 , transmisă online pe pagina oficiale de Fb Primăria Bușteni ( link ședință ), la numai o zi după alocarea frauduloasă a unei locuințe sociale in Fierăstrau in detrimentul a 120 de potențiali beneficiari ai acesteia, și despre care am scris in articolul https://ziardebusteni.ro/2023/11/21/mircea-corbu-primarul-accident-sfideaza-legea-si-persoanele-vulnerabile/ , Primarul  Zero , așa cum il știm , bine NEinformat, din nou se dă in spectacol și ne dezvăluie nouă, urmăritorilor fb, că in sfârșit i-a reușit coșmarul , acela de a desfința postul lui George Moroe , post unic de intreținere a Cimitirului de pe strada Caraiman, pentru că ”are el la ”societate” personal pentru săpatul mormintelor ” și a mai desfințat și un post ( tot unic ) de șofer că tot așa , are el la societate … și incă vreo 5 sau 6 posturi vacante , toate acestea in baza legii 296/26.10.2023 care zice că :

Secţiunea 1 Măsuri economico-financiare referitoare la autoritățile/instituțiile publice ,

Articolul XVII(1) Posturile vacante din statele de funcții aprobate potrivit legii la data intrării în vigoare a prezentei legi, cu excepția celor din cadrul unităților administrativ-teritoriale și subdiviziunilor acestora, se desființează.

(5) Nu intră sub incidența prevederilor alin. (1) posturile care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, se regăsesc într-una din următoarele categorii:

f) posturile unice existente în: instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare; instituțiile publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare;

(6) Postul unic reprezintă acel post prevăzut în statul de funcții al unei entități publice care îndeplinește următoarele condiții:a) acel post ale cărui atribuții, prin conținutul și natura lor, sau responsabilități stabilite nu se regăsesc într-o altă structură organizatorică;b) un post dintre cele aflate în structura în care există numai posturi vacante.

Dar mai zice legea 296 incă o chestie interesantă care duce la  o ”presupunere rezonabilă” in limbaj DNA că :

(7) Se poate aproba înființarea de noi posturi pentru instituțiile prevăzute la alin. (2), numai începând cu data de 1 iulie 2024, numai în cazuri temeinic justificate prin memorandum aprobat în Guvernul României sau, după caz, la nivel local numai cu aprobarea autorităților administrației publice locale prin hotărâre a consiliilor locale/județene.

Litera 7 din Articolul XVII, coroborat cu ședința extraordinară a CL Bușteni pentru redresarea situației financiare a Centrului Cultural Aurel Stroe din data de 20.11.2023 când consilierii au spus clar că SC. Caraiman Conserv riscă să se desfințeze până la sfârșitul anului pentru că Primarul Zero a adus-o in pragul insolvenței fără  cunoștința Consiliului Local și se riscă lăsarea fară serviciu a angajaților acestei societăți … iată că se conturează planul meschin al Primarului Zero de a PRIVATIZA CIMITIRUL de pe CARAIMAN și nu vom mai plăti la inmormântări in jur de 400 lei ci minim 3000 cam ca minimul de la Cimitirul din Poiana Țapului !

Va folosi metode similare de a obține foloase necuvenite pentru el și pentru alții așa cum se zvonește că a făcut in cârdășie cu un apropiat pe la pârtia Kalinderu, schimb de titulari de societate comercială care i-au adus venituri unui alt apropiat, care pentru scurtă perioada a ocupat o funcție inaltă prin Primăria Bușteni. Prin popor se vehiculează o sumă de 50 de mii de euro . ( este zvon, dar zvonurile au si un  sâmbure de adevăr ).  

Așa că, onor CL Bușteni , mâine 29.11.2023 , poate ne rezolvați cu vreun vot majoritar PENTRU privatizarea in curând a cimitirului … 

După discuția referitoare la desfințarea posturilor s-a mai lamentat un pic cu privire la faptul că i se reproșează că a distruș orașul, că l-am prins că in mod abuziv că a alocat o locuință socială și a certat personalul de la asistență socială, a mai povestit cum vrea să asfalteze ilegal strada Murei și Stejarilor, ca spre sfărșit să anunțe că taxele locale vor rămâne aceleași dar vor fi majorate, că va organiza sărbătoarea tradițională a Tăierii Porcului pentru personalul Primăriei și că din sponsorizări atrase de el , de ziua României, va da populației fasole cu cârnați in ritm de fanfară, muzică și voie bună probabil in Parcul Central . Nu a spus cum va plăti drepturile de autor, din Primărie sau prin Casa de Cultură … dar vom vedea .

A ! … mai trebuie spus că fasolea și ciolanul sau cârnații, muzica și voia bună sunt din sponsorizari aduse de el, pe baza Ordonanței 90/2023 ,  dar coroana din partea Primăriei și a CL Bușteni va fi plătită din Bugetul Local !

Și nu v-am povestit toate aceste aspecte doar ca să vă informez la mișto, ci pentru că , ce-i viața , și cum te lovește cu parul trecutul … Ce zicea domnu Corbu in 18.decembrie 2018 ????

Foaie verde altă dată , a făcut-o Corbu lată ! Și de lată ce va fi , DNA-ul va veni !

Acest articol va avea o continuare cât de curând că văd că iar ninge !

Dacă consideri că nu vrei ca Cimitirul din Bușteni să fie privatizat, distribuie acest articol, dacă vrei să manânci fasole cu cârnați de 1 Decembrie alături de prieteni, distribuie-le acest articol ca să afle și ei, dacă nu ți-a plăcut acest articol distribuie-l dușmanilor pentru a le strica seara sau ziua !

Așa cum v-am obișnuit … Pe foarte curând , in principiu mâine 29.11.2023 sau astăzi, dacă citiți mâine .

___Vizualizari 483

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Necrolog – Drum lin spre îngeri, MARIUS SASU ( 1959 – 2024 )

In data de 11.04.2024 a încetat din viață domnul Marius Sasu. Marius SASU a fost inginer la Fabrica de Postav...

APEL UMANITAR – Campania de donare sânge pentru o doamnă din Bușteni

Doamna Sanda Moldovan, va trece printr-o operație complicată in perioada 14 - 18 August 2017 . Operația se va desfășura...

Close