Ce faci la Bușteni când plouă

Mergi prin ploaie, vizitezi, numeri, te intrebi, te miri .

Poți merge prin ploaie cu umbrela deschisă, sau dacă ești melancolic ori astenic, fără umbrelă, pentru a simți ploaia cum te relaxează. La a doua alternativă mai există și posibilitatea ”procurării” unei bronșite 🙂 , că sunt vreo 14 grade afară.

Dacă ai umbrela deschisă nu poți vedea panoul publicitar care te indeamnă să mergi la Castelul Cantacuzino, care găzduiește expoziția Henri Matisse până in 25 iunie.

Mai poți vizita Muzeul Cezar Petrescu, te intorci și intri prin LIDL, dai o semnătură sau te poți plimba prin magazine și iți poți procura haine de ploaie, cizmulițe, medicamente sau umbrele.

Dacă ești la New Coștila și n-ai găsit cele mai sus scrise, poți trece pe cealaltă parte a Drumului Național 1, folosind pasarela, nu așa cum fac mai toți 🙂 și poți intra in vreo trei magazine , respectiv Mistral, Farmacie sau … Trendy.

Dacă-ți lași mașina in această parcare, așteaptă ”parcagiul” care se adăpostește de ploaie pe partea cealaltă, cel in verde fluorescent,” nu cei care-l privesc de sus” 🙂 , să vină și să incaseze.

Dacă vrei să afli cine și-a depus candidatura pentru funcția de primar la Bușteni, că se tot vehiculează că suntem vreo 8 … ” țeapă! ” … până luni nu află nimeni cine și cum :)… sau află? Insă cu siguranță, nu oficial .

Imi aduc aminte că am votat prin Consiliul Local niște ”TAXE DE PUBLICITATE” pentru amplasarea de diverse firme luminoase, neluminoase, bannere … curios sunt cum se aplică 🙂 , sau cum se vor aplica niște amenzi in foarte scurt timp pentru incălcarea unor HCL-uri. Nu sunt ”malițios”, totuși, când incepi cu stângul, tot cu stângul continui!

Dacă iți este foame sau sete, Centrul Bușteniului iți oferă o paletă largă de bunătăți, tradiționale românești, turcești, internaționale, etc incepând cu La Turcu, Casa Ancuței,  Tango Caffe, Cofetărie, Caraiman, Shaorma, Casa Țărănească, Bistro, plus trei ”clătitării”.

Dacă vrei ”bijuterii” sau ”home-made-uri” te deplasezi inspre Penny și lângă Fornetti poți cumpăra.

Totuși, număr de vreo câțiva ani mii și mii de autoturisme in week-enduri, care ”se fluidizează” spre alte zări … cam 15 – 20.000 , fără să privească stânga – dreapta, fără să oprească și mă mir.

Dacă ai sau n-ai mașină, poți folosi maxi-taxi, de la Bușteni la Poiana Țapului, oprindu-te la prima stație, apoi plimbându-te și admirând și acolo, câte un banner, câte un panou publicitar lipsă, etc.

In sfârșit APA și-a realizat obiectivul, a săpat la rădăcină fostul internat de pe strada Caraiman, incât, ( cu puțin ajutor ) , va scăpa Bugetul Local de cheltuielile cu demolarea in valoare aproximativă de 400.000 lei ( cu tot cu Ateliere ) … ce inseamnă să ”te pui cu apa„ ! . Vă dați seama că atâția ani de când ”curge” apa aceea la subsol, niciun specialist nu a putut să o oprească?  NIMENI! … și vorba aceea, avem specialiști cu duiumul care au incasat și incasează de prin Buget o căruță de bani … bine, pe unii ii mai găsim și prin câte un RAPORT AL CURȚII DE CONTURI că n-au executat lucrarea achitată sau au executat-o defectuos, de au trebuit să cam dea banii inapoi, verific totuși cine, ce și cât a luat, cât n-a făcut …

Și așa melancolic, prin ploaie, trecând prin fața ”locului gol de la SPITAL” mă intreb in sinea mea … CARE CONSILIERI OR FI RIDICAT MÂNA LA HOTĂRÂREA DE DEMOLARE ? … MAI SUNT SI ACUM IN CONSILIUL LOCAL ? CANDIDEAZĂ? AU MAI RIDICAT MÂNA CUMVA SI LA ALTE DEMOLĂRI ? 🙂 … Dar incă nu-i momentul să-mi pun astfel de intrebări, poate după 11 iunie mi le voi pune eu, până atunci să vi le puneți voi!

spital2012-688-x-523 0040hotelcaraiman-spital

Așadar, ”după război mulți viteji se arată” … Credeați că după război urmează pace? … Eu așa speram!

Uite că s-a făcut 16.30 și a ieșit soarele și pe strada mea ! Ies un pic să mă plimb fără umbrelă 🙂 , pe jos, că face bine la poze 🙂 .

Web up! ZdB Style

 

 

___Vizualizari 7154

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
mb19
Bușteni – Valea Doftanei drum de legătură, fluidizare DN1

In presă a apărut de câteva zile o știre oarecum imbucurătoare. In această lună va fi inaugurat primul drum realizat...

HPIM0502
Petitie impotriva mutării Sfinxului din Bucegi – SFINXUL TREBUIE SALVAT

Este pentru prima oară când văd că mediul on-line ”se mișcă” și incearcă să oprească ”nebunia” Intr-adevăr SFINXUL TREBUIE SALVAT...

Close