Bușteniul atipic, alegeri comasate și paradoxuri, fără huoo Corbu !

Anul acesta, 2024, vor avea loc Alegerile Europarlamentare în același timp cu cele Locale, despre cele Parlamentare și Prezidențiale voi ”dezbate” cu altă ocazie.

Legenda spune că Bușteniul a fost întotdeauna atipic și nici de data asta nu va fi altfel.

Până astăzi 22.02.2024, singurul candidat pentru funcția de Primar al Orașului Bușteni, ”lansat oficial” de către un Partid, de la Centru, este Emanoil Savin ( P.S.D ), în rest toți ceilalți candidați încă nu au fost lansați oficial, nici măcar ultimul primar, Mircea Corbu (P.N.L). Iar ca și candidat independent dl Alexandru Florescu ( cel puțin pe surse ).

Comasarea acestor alegeri , Europarlamentare cu Locale , in 9 iunie, aduce noutăți și paradoxuri, cel puțin din partea Alianței PSD – PNL pentru că la Europarlamentare , Alianța va avea candidați pe listă comună dar in teritoriu candidații se vor prezenta separat .

Vă dați seama ce va fi la Bușteni ?

Vă dați seama că se va intâmpla ceea ce nimeni nu credea vreodată ? Chiar dacă eu am mai spus … organizațiile P.S.D + P.N.L se vor plimba IMPREUNĂ pe străzi, la braț, ”pupându-se”, incercând să convingă electoratul buștenean să voteze candidații Alianței la Europarlamentare, ca apoi pe alte străzi, când iși vor prezenta ofertele electorale pentru locale și județene, dacă se vor intersecta … se vor injura și ”bubui” … sau NU !

Și asta nu e tot … inchipuiți-vă … Emanoil Savin și Mircea Corbu pe stradă !!! … prezentând impreună proiectele … trecute și viitoare … ! Și pentru ca tabloul să fie complet … parcă il văd pe ”rujatul  cu batistuța roz”, europarlamentarul  Rareș Bogdan ”periindu-l” pe Savin … 

Probabil că deja imaginația dumneavoastră v-a și purtat intr-un univers ”halucinant” .

Insă dacă stai strâmb și judeci drept, ar trebui să intrevezi NORMALITATEA, adică dezbateri pentru viitor, pentru dezvoltarea și inflorirea economică, culturală și de orice altă natură a Bușteniului.

Vom avea trei candidați puternici, Emanoil Savin, care nu a pierdut niciodată alegerile la Bușteni , Mircea Corbu care a câștigat alegerile in 2020 ”in nume propriu” nicidecum propulsat de PNL și Alexandru Florescu , care la alegerile din 2020 s-a clasat pe locul 2 , la o diferență de numai 100 de voturi față de Ghiță Irinel, clasat pe locul 3 ,la o diferență de 1300 de voturi !

Va fi foarte interesant insă cum se vor comporta candidații la funcțiile de Consilier Local și aici nu mă refer doar la cei ai Alianței , ci la aproape toți ceilalți mai ales la cei actuali care cu mici excepții sunt și au fost de o ipocrizie fără margini și au dat dovadă de o lipsă crasă de mândrie , demnitate sau asumare publică și politică.

Daaa, iar mi-am făcut ”dușmani” ! Asta e ! Dar nici să fim luați peste picior cu texte gen implicare , transparență, in slujba cetățeanului … d-astea care țin două luni la 4 ani.

Și să mă explic :

Prin Codul administrativ, scrie că un Consilier Local are obligația să ”iasă in teritoriu” să asculte și să identifice problemele, să fie la dispoziția cetățeanului, să facă un raport de activitate, să fie demn și multe altele care țin de ”contact fizic și virtual”

Păi dacă ne gândim la contactul ”fizic” cu aleșii noștri … nu prea și-au tocit pingeaua pe cei 75 de kilometri stradali din Bușteni să identifice vreo problemă a cetățeanului, poate doar când s-a pus problema vreunei neconcordanțe la vreo vânzare de teren in vreo ”râpă”, deci contact zero

Iar dacă ne gândim la ”contactul virtual” … Consilier Local – persoană publică … asta dacă ii cunoști cumva și vrei să iei legătura cu vreunul … păi ai o problemă cât Caraimanul !

Dacă intri pe pagina oficială a Primăriei / CL Bușteni , respectiv orasul-busteni.ro , secțiunea Consiliul Local – Componența Consiliului Local , nu găsești o ”foaie” la vedere, să o poți citi din prima, nu, ci trebuie să descarci un document pdf cu componența !

Dacă aveți curiozitatea să aflați cine este Consilier Local la Bușteni și dați o căutare pe vreo rețea de socializare, să zicem Facebook … veți avea o surpriză maximă !

Bușteniul are 2 consilieri locali ! NU 15, nu 12, nu 9 ci 2 , care sunt mândri de demnitatea pe care o au și prezintă , chiar dacă din când in când, aspecte politice ale organizației/partidului din care fac parte și la care, la secșiunea DESPRE , scrie că sunt Consilieri Locali.

Dacă ai descărcat lista de pe pagina oficială sau ii cunoști totuși și vrei să vezi ce activitate au ei sau partidul pe care il reprezintă … cu greu, după ”săpături” adânci s-ar putea să mai dai de vreo 3 !

Și când te gândești că in campaniile electorale erau ”reprezentanții” transparenței, cheltuirii eficiente a banului public, ai chibzuinței, ai profesionalismului administrativ, etc !

Haideți totuși să ne cunoaștem consilierii locali de la Bușteni, măcar in cel de-al 25-lea ceas.

PNL – 6 buc.

Haiduc Gheorghe – un cont public de facebook – postari cu PNL-ul  ? 

Nanu Teodor Marius – un cont public de facebook – postari cu PNL-ul  ? 

Mitirică Marius – un cont public de facebook – postari cu PNL-ul  ? dar il poti contacta .

Popescu Cezar Georgian – două conturi publice de facebook – postari cu PNL-ul  ? 

Miclea Constantin – 2 conturi publice, unul de fb unul wikipendia – postari cu PNL-ul ? poate fi contactat.

Onoiu Eugeniu George – un cont public de facebook – postari cu PNL-ul  ? 

PSD – 4 buc.

Ghiţă Irinel – 3  conturi publice de FB. Postari cu PSD in anul 2023 – una ! lipsă contact 

Având in vedere că a fost și Primar al Bușteniului am incercat să găsesc mai multe detalii publice , așa că am săpat un pic pe Wikipendia despre orașul nostru, Bușteni și am găsit , fără niciun ”mișto ” că de fapt pe actualul primar Mircea Laurențiu Corbu il cheamă Ghiță Irinel dar in alte limbi, gen Asturiană, Catalană, Irlandeză, Olandeză și Slovenă … deci până și istoria !

Nistorică Constantin –  un cont public de facebook – multiple postari cu și despre PSD 

 

Voicu Alina Iuliana – un cont public facebook – postari cu PSD ?

Dobrea Mirela –  un cont public de facebook – postari cu PSD-ul  ? 

Verzii – 1 consilier local + 2 buc

Buruiană Marius – două conturi publice de fb – Postări politice despre Verzi, despre proiecte de dezvoltare ale orașului, poate fi contactat.

Burchiu Elena Manuela – un cont public fb – postari despre Verzi ? 

Muşat Daniel Gabriel – un cont fb asumat de consilier local, multiple postări politice și despre proiectele dar și problemele  orașului .

PMP – 1 buc 

Codescu Valentin –2 conturi publice FB 

PER – 1 consilier local

Totpal Mihai Mircea – Viceprimar – Un cont public de fb ( pagina ) asumată, de consilier local – poate fi contactat.

 

Trecând și peste aceste aspecte , cu siguranță vor apărea pe eșicherul politic local incă vreo 14 formațiuni politice care iși vor depune liste pentru Consiliul Local și cel puțin incă 10 candidați la funcția de Primar și având in vedere că in ultimii 3,6 ani nu s-a schimbat NIMIC, ba chiar s-au acutizat anumite probleme locale, temele de dezbatere vor fi in mare parte aceleași .

Vă spuneam intr-un articol precedent că nu fac parte din niciun partid politic și nici nu voi candida la alegerile din 2024 la niciuna din funcțiile de demnitate publică și așa a rămas și va rămâne, insă asta nu inseamnă că nu voi avea vreo simpatie de vot, dacă voi vedea vreo propunere interesantă de proiecte pentru Bușteni , insă până in acest moment, la cum s-au prezentat cei anterior descriși, in afară de Consilierul Mușat și probabil Marius Buruiană… nu prea mi-aș pierde timpul  .

Paradoxuri ?!

După data de 10 iunie, actualii consilieri cât și ultimul primar iși vor continua mandatul până in luna octombrie 2024 și abia pe urmă iși vor prelua mandatul noii aleși din iunie . Așa că vă dați seama ce ”administrație” vom avea timp de 4 luni ?

Cine nu va mai ieși consilier cum va vota ?

Cine va ieși din nou consilier, dar din partea altui partid, cum va vota ?

Cine a iesit consilier dar nu iși poate prelua mandatul decât in octombrie si are opinie diferită de consilierul care este coleg de partid, dar nu va mai fi după luna octombrie ?

Despre cum va evolua Campania Electorală la Bușteni voi reveni cu precizări in cel mai scurt timp.

Notă: Sursa foto – Profilele publice ale Consilierilor locali și wikipendia

Acest articol NU este un pamflet, reprezintă o opinie personală și trebuie tratat ca atare !

___Vizualizari 758

One thought on “Bușteniul atipic, alegeri comasate și paradoxuri, fără huoo Corbu !

 1. Într-adevăr alegerile comasate din acest an vor atrage după sine nu doar lupte politice, ci și de maidan, în special în localitățile cu primari perdanți.
  Îmi place să cred că de astă dată, buștenarii vor fi mai atenți pe cine pune ștampila de vot și aici nu-mi exclud persoana care, spre rușinea mea, am votat un individ ce sa dovedit cel puțin retardat, cu grave carențe de conduită și comunicare.
  Despre activitatea consilierilor prea multe nu-s de vorbit, grație consilierilor aserviți intereselor personale și de grup, Bușteniul e-n metastază!
  Nu de puține ori am asistat la „divorțuri și cățeleală” politică printre consilieri locali, însă nimic util cum ar fi un proiect, o inițiativă pentru o infrastructură ocolitoare a orașului.
  Nu putem vorbi de dezvoltare locală sau/și regională în special în turismul montan, fără o infrastructură adecvată care să încurajeze potențialii musafiri, măcar pe cei de weekend.
  Nu știu cine va candida pentru demnități în consiliul local, dar cu siguranță nu voi mai vota actualii „dinozauri” anti-buștenari.
  Pentru funcția de primar, probabil vor fi mai mulți candidați decât cei nominalizați în articol!
  Ipotetic vorbind, îți imaginezi dacă ar candida și câștiga Bucur Florin, cam ce cumetrie va fi în primărie, între Corbu și Bucur? ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
masina-socru-balasescu
Socrul, posibil criminal, al liderului PNL Bălășescu a abandonat mașina la Bușteni

Eu tot atrag atenția că fel de fel de ghiolbani iși parchează mașina neregulamentar prin Bușteni dar nu mă gândeam...

Pârtii de schii Sinaia si Azuga – Camere web

Azuga - Partia Sorica Sinaia - Telegondola Camere web - Jurnalul.ro

Close