patratel

Contact

Apăsând butonul următor te poți inregistra sau loga  * Inregistrare/logare *

In această pagină ne poți contacta. In principiu este o pagină dedicată numai utilizatorilor ZiardeBusteni.ro insă oricine poate lăsa un mesaj .

[vfb id='2']

___Vizualizari 3707

20 thoughts on “Contact

 1. Mi-ar face placere sa fac o donatie de cartii Bibliotecii din Busteni insa nu stiu cu cine sa ma pun in contact.
  Imi putei facilita un contact.
  V-a multumesc anticipat

  1. @ dl Catalin Visoescu
   Buna ziua,
   Biblioteca Orașenească din Busteni apartine in principiu de Primaria Busteni, astfel puteti suna la nr de tel. 0244322005 ( secretariat Primarie) și veti obtine indrumarile necesare.
   Cu stimă

  1. @ dl Mateescu
   Bună ziua
   Normal , pe Valea Cerbului activitățile de CAMPARE sau PICNIC sunt ILEGALE, spațiile amenajate pentru picnic sunt organizate in spatiile de campare ILEGALA dar intr-o localitate, turistică și civilizata cum este Bușteniul cred că puteți organiza un ”picmic„ oriunde, toată treaba este să platiți taxa de ecologizare !
   Acum fără mișto, legal, pe Valea Cerbului nu este instituită o zonă de picnic insă se practică pe toate cele trei poieni.

   1. NU, nu vreau sa fac picnic pe Valea Cerbului. Iubesc locul atat de mult incat duminica 8 iunie am “adus” la fata locului 6 jandarmi, care insa AU REFUZAT sa intervina. Mare pacat…, pentru mine, crescut in Busteni dar plecat de multi, prea multi ani, este atat de trist! V-am intrebat de picnic pentru ca neimplicarea jandarmilor m-a descumpanit! Mie mi se rupe inima cand vad spectacolul degradant, la propriu, al zecilor de focuri, masini parcate in Poiana mare, unele chiar in rau, zgomot, miros, o mizerie. Am avut prilejul sa calatoresc mult in Europa, in Alpi, Tirol, Elvetia, Franta, Italia, si nicaieri, dar nicaieri, nu am vazut asa ceva. Dar, pe plan local nu se poate face nimic ? Eu am facut deja plangere impotriva Jandarmeriei din Busteni, la Primul ministru si, foarte probabil, voi face si o plangere penala pentru abuz/neglijenta in serviciu impotriva jandarmilor pe care i-am chemat duminica pe Valea Cerbului. Cetatenii din Busteni nu-si doresc un spatiu curat, calm, odihnitor, pe Valea Cerbului !?

    1. @ Dl Mateescu
     Buna ziua,
     Dealungul timpului in Ziar de Bușteni am scris câteva articole cu privire la Valea Cerbului, despre ce se intâmplă acolo, cum activitătile sunt ilegale, taxele intra in buzunarele altora nu in bugetul local, cum se distruge natura, cum se depreciază activitatea turistică in interiorul localitatii in detrimentul celor autorizati , dar nimeni nu dorește să se opună dispariției Văii Cerbului, manelizarii ei. Este din nefericire o ”toleranță” a buștenarilor greu de imaginat. Se pare că dacă nu dispare tot ce este frumos nu ne simțim bine.
     Dacă primiti vreun răspuns in urma demersurilor dvs. il pot publica in Ziar de Bușteni .
     Cu stimă.

 2. Va multumesc pentru interesul fata de “mica” mea problema: conservarea mediului/spatiului natural !

  Nu vreau sa politizez in niciun fel; in particular, primarul dvs., dl.Savin, imi este chiar simpatic, desi nu-l cunosc. Imi este simpatic pentru ca, am convingerea ca este bine intentionat dar NU stie ca buna intentie nu-i suficienta. Repet, nu-l cunosc, dar instinctul meu de cadru didactic nu cred ca ma inseala. Pur si simplu cred ca nu vede lucrurile destul de profund, poate ca este si rau sfatuit, dar nu cred ca este rau intentionat, cred ca vrea binele orasului dar nu intelege cum si ce sa faca.

  Nu pot dezvolta subiectul intr-un simplu comentariu, dar, de exemplu, ideea ca “picnicul/gratarele -la liber- pe Valea Cerbului aduc turisti” este o idee total gresita. Orasul Busteni NU are nevoie de promovare, pentru ca este obiectiv turistic de mai bine de 100 de ani. Orasul nu are nevoie de mai multi turisti ci de turisti cu MAI MULTI BANI ! De exemplu, la Riva del Garda, in Italia, o camera “normala” costa 225 euro/noapte, v-o spun din experienta… Nu veti avea niciodata astfel de tarife in Busteni daca va bazati pe manelistii de pe Valea Cerbului ! Va ma dau un exemplu: am oprit intr-o mica parcare urcand spre Simplon, in drum din Elvetia spre Domodosola (Italia). Ei bine, langa parcare era o poienita unde iarba era tunsa cu masina de gazon si un grup sanitar perfect incadrat, discret (nu ca wc-urile noastre “ecologice” si hidoase) avand chiar si apa calda! Nimeni nu te oprea sa stai pe iarba, evident, dar nu cu masina sau cu micii sfaraind pe gratre.

  In sfarist, ideea este ca orasul ar avea mult mai mult de castigat, turistic, oferind un cadru natural cat mai curat, cat mai frumos, cat mai pur, in loc de manele si mici.

 3. Am primit raspuns la sesizare, de la Jandarmeria Romana, citez:

  “In conformitate cu adresa Primariei orasului Busteni nr.6231 din 17.06.2014, partea dreapta a vaii Cerbului, cunoscuta ca Poiana Mare, incepand de la bariera ce delimiteaza strada Nestor Ureche de valea Cerbului, este in prezent proprietate particulara. In consecinta, prevederile Legii nr.54/2012 nu pot fi opozabile activitatilor de picnic desfasurate pe domeniul privat ce nu apartine statului sau unitatii administrativ teritoriale.” (incheiat citatul)

  Daca doriti, va pot pune la dispozitie documentul. In tot cazul, fiind proprietate privata, este clar, Legea Picnicului nu este aplicabila. Ma intreb, totusi, daca amatorii de gratare de pe Valea Cerbului stiu ca incalca o proprietate particulara!?

 4. V-am lasat si mesaj in particular, dar doresc sa ma asigur ca cititi. M-ati sufocat cu reclamele dumneavoastra! La fiecare clik dat pe pagina, oriunde pe orice pagina, se deschid doua reclame si o invitatie de a da like paginii. Nu este deloc corect cum procedati! Pacat de materialele pe care le publicati, pe mine m-ati dezamagit complet. Consider ca acele reclame ar fi suficient sa apara O SONGURA DATA, eventual cand acceseaza vizitatorul pagina. Simt ca ma considerati idioata si vreti sa lucrati cu mine asa cum lucrezi cu un autist in tehnica ABBA. Iar invitatia de a va aprecia pe Facebook DE CE O SOLICITATI INAINTE CA VIZITATORUL SA AIBA 3 CLIPE PE PAGINA DUMNEAVOASTRA??? Sa dau Like in baza a ce? In baza faptului ca vad 3 secunde pagina??

  1. Buna ziua,
   Se vede că nu sunteți un cititor fidel al Ziar de Bușteni că dacă ați fi ați sti că solicitarea pt like apare doar dacă doriți să inchideți sau să părăsiti pagina zdb.
   In al doi-lea rând, referitor la ”reclame”sau pop-up, acestea sunt introduse doar in caz de forță majoră pentru a anunța timp de una săptămână evenimente foarte importante pentru Arealul Bucegilor. Dacă ați fi dat click pe ”reclame” ati fi văzut că una vă duce la evenimentul SINAIA FOREVER din perioada 2 – 4 septembrie iar a doua vă duce la festivalul Magia Sfinxului din perioada 1-3 septembrie. Aceste evenimente le consider foarte importante si le voi scoate din promovare pe 3 respectiv 4 septembrie. Acest tip de pop-up se va mai folosi in luna noiembrie pentru promovarea sectiilor de votare din Areal indiferent dacă vă place sau nu.
   Apreciez părerea utilizatorilor dar nefiind reclame cu finalitate financiară pentru mine sau autori ci având doar impact ( si incă unul bun ) pentru cititorii care apreciază informatiile din zdb voi recurge oridecâte ori este nevoie la aceste tipuri de promovare.
   Ziar de Bușteni este o publicatie on-line gratuita iar scopul său este de PROMOVARE a tuturor activitatilor din Arealul Bucegilor.
   In final, dacă ați fi utilizator INREGISTRAT al ZdB nu ați vedea ”reclame”.
   Cu stimă
   Cristian Achim

 5. …ma refeream la articolul…ATENȚIE! S-au modificat normele de clasificare pentru unitațile turistice, amenzi usturătoare.
  Multumesc

 6. Buna ziua ,
  Foarte curios ca nu se vede nici-o reactie la “demisia senatorului ” din grupul PSD ! Daca trece la PNL care va fi reactia celor din Bustei ? Vor asculta de “centrala” sau vor fi “barbati politici ” si-l vor trimite la plimbare .
  Eu cred ca aceasta “decizie ” de a mai trada inca o data gruparea din care face parte este urmarea faptului ca ” i s-a aratat pisica” ! Ce ziceti ?
  Toate bune !

  1. Vad ca nu aveti nici-o reactie la comentariul meu , de unde trag concluzia : ” si tacerea e un raspuns ” !Probabil toti cei “viteji” pana acum pe facebook au primit semnalul : ” ciocul mic ” si fiecare asteapta sa vada ce se intampla ! HALAL POLITICIENI !

 7. Buna ziua ,
  Vad ca refuzati sa dialogati pe tema “senatorului ” si asta ma face sa le dau dreptate la unii “comentatori” care va acuzau de “parteneriat” ! Pana la urma orice bustenar cred ca e curios cum va arata scena politica din Busteni si ce “traseu” va alege fostul primar !
  Toate bune !

 8. Domnule redactor ,
  Nu inteleg aceasta “ignoranta” a d-voastra ! Au trecut mai bine de 2 luni de la prima mea postare si nu ati avut nici-o reactie , la fel si la celelalte 2 postari ! Sa inteleg ca am atins un “punct sensibil ” ?
  Sunt curios , ca orice persoana care incearca sa fie informata , ce se intampla in viata politica din Busteni si in acest context “Ziar de Busteni ” este de asteptat sa fie o asemenea sursa Spun Ziar de Busteni deoarece Ziar de Sinaia este de mult “vandut” ! ( tot ce e bun e in Busteni – tot ce e rau e la Sinaia ) .
  In speranta unei noi abordari va doresc toate bune !

  1. @dl. Nae
   Stimate domn.
   In ZdB abordez in mare parte doar subiecte ~oficiale~sau pe surse sigure.
   Pâna in acest moment nu am vreo declaratie oficială a dlui Senator sau a D.lui Presedinte PNL Bușteni Mircea Corbu, care precum stiti este singura persoana care reprezinta punctul de vedere oficial al PNL Bușteni.
   In ZdB dacă postez ”bârfe”, mi le asum, insă in acest caz… căile sunt prea incurcate 🙂 .
   Dacă va apărea vreo informatie oficială, aceasta va fi postată
   Cu stimă,
   Cristian Achim

 9. Pleci de la Libertății și mergi spre Victoriei , dai colțul cu Traian și privirea se cazează în hotelul din intersecția cu Cezar Petrescu . Recepția este în reabilitarea termică de 18 ani, iar personalul a fost înlocuit de libelule, muște și păianjeni de Bușteni cu contract pe durata nedeterminată.
  Construit în 1903 de Ioan Slavici cu rolul de stabiliment balnear, primul hotel din localitatea avea să fie negociat patru ani mai târziu. Imediat după apariția Castelului Cantacuzino, în 1912 este inaugurat Hotel Palace Bușteni , ce avea în dotare un cazino, băi minerale și săli cu automate muzicale. Constucția păstrează cerdacele de lemn din arhitectura culelor oltenești și transformă meterezele caracteristice în ferestre aranjate simetric. Își îndeplinește funcționalitatea până în 1916, când devine comandament local pentru trupele austro-ungare.
  După terminarea Primului Război Mondial, reintră în circuitul hotelier până la începerea celui de-al Doilea Război Mondial. În 1943, Mareșalul Ion Antonescu preia hotelului în folosul armatei pentru ai servi drept spital pentru ofițerii răniți. Datorită naționalizării de după război, hotelul intră în patrimoniul Ministerului de Interne care îl transformă în sanatoriu, iar la scurt timp este cedat Ministerului Sănătății. Ultimul scop legal pe care la îndeplinire Hotel Palace a fost cel de orfelinat. Căminul de copii 9 mai (denumire dată cu privire la evenimentele din 9 mai 1945) a fost transferat în proprietatea Consiliului Județean Prahova în anul 2002.
  Bușteni sa extins discret de la „drumul domnișorilor” până la stațiunea montană de pe E60. Clădirile construite la începutul secolului al XX-lea au conturat atmosfera neo-românească a orașului. Fiind una dintre primele construcții impozante ale stilului, Hotel Palace a găzduit curioșii și a contribuit la dezvoltarea Bușteniului în perioada interbelică.

  Buna ziua!
  Ce s-a mai intamplat cu acea sesizare a dumneavoastra prin mass-media ? Aveti vreun raspuns ? Am copiat linkul si am trimis catre nenorociti care guverneaza aceasta tara sa raspunda de ce a lasat in paragina asa frumusete dar, nu au catadicsit sa raspunda .Am incercat sa va trimit si d-vs pe emai-l dar nu am gasit ,daca doriti ,va stau la dispozitie.Multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NOUTĂȚI

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

[register_form]