Bușteni 2024 – Bugetul local gogonat cu ore suplimentare și sporuri

De curând, in 26.01.2024 a apărut la consultare publică proiectul de Buget Local 2024 , al cătunului nostru, numit sau vopsit vulturește ”orașul Bușteni ” , ca să nu zic denumirea aceea completă gen ” Stațiunea Turistică de interes Național Bușteni” , că pe urmă incepeți iar sau din nou cu comentarii .

Bugetul acesta, ca să fiu cinstit și să dau vulturului vopsit ce e al vulturului vopsit ( mă refer la buget) arată la fel, sau este raportat la fel ca in ultimii ani , adică este raportat gogonat, cu adevări gogonate pentru cetățenii deosebit de interesați de mersul prezent și viitor al cătunului. 

Procentual dacă iei Bugetul realizat, lăsând la o parte bineințeles adevărul gogonat prezentat și ne dus până la sfârșit , ca rezultat este echivalent cu nivelul de trai al poporului român care tinde spre minus infinit sau care este pe un trend ”negativ” in contextul in care investițiile duduie, PIB-ul duduie, salariile și pensiile s-au majorat, taxele și impozitele au rămas la același nivel ca in ultimii zece ani, adică au fost doar corelate cu rata inflației,  cu cursul euro, al criptomonedelor și al diamantelor, dar sete totul la superlativ.

Când veți auzi in ședința publică de  aprobare a Bugetului Local 2024 că acesta este de 73 de MILIOANE sau 730 MILIARDE VECHI , vă rog să credeți cu tărie că este un buget REAL și bine calculat de insuși ultimul primar ales al urbei ( că așa a zis in live-ul din 9 ianuarie ) și că in acest an de grație 2024 se va infăptui marea cu sare, resetarea locală, dezvoltarea mult visată și  că laptele și mierea vor curge ca râul Prahova, dar ce zic eu aici, lapte și miere cât Amazonul .

De la anul, cu bugetul acesta batem Dubaiul !

Și ce să vezi :

Anul trecut, in 2023 propunerea de Buget, aprobată  dealtfel, era de 48,7 de MILIOANE !

Și ca să vedeți că spun eu numai minciuni gogonate, anul acesta … va fi 73,4 MILIOANE sau 734 MILIARDE VECHI!

Corect da ? … dar ce scrie in dreptul BUGET 2023 și execuție 31,12,2023 ??? 29,5 MILIOANE ???

Adică realizat 99,45 % din 29,7 MILIOANE, că dacă raportezi la cele 48,7 MILIOANE propuse … dă 60,57%  !!!

și o să ziceți că sunt eu răutăcios că dacă veniturile nu au fost de 48,7 MILIOANE , atunci nici cheltuielile nu au fost de 48,7 MILIOANE și m-ați prins … și aveți dreptate

Cheltuieli 2023 – 29,57 MILIOANE – raportate in 2024

Cheltuieli 2024

Dar am și eu o intrebare , zic eu logică :

Dacă lucrați la privat, și aveți o țintă de venit un milion cu cheltuieli de un milion pentru care sunteți plătiți cu 10 mii iar la sfârșit de an faceți 600 de mii venit cu cheltuieli de 600 de mii , tot 10 mii incasați iar pe lângă cei 10 mii mai incasati și sporuri de incă 4 mii pentru că nu ați făcut un milion ??? 

Aud ??? Comentarii ???

Păi dacă ai 22 de proiecte, teoretic zic, și incasezi sporuri și ore suplimentare la greu, dar nu ai niciun rezultat de punere in practică , dar pe lângă asta plătești și către alte firme terțe bani grei ( 6,14 MILIARDE ) pe consultanță … cum se numește ???

Consultanță 2023 și 2024 !!!

Sporuri și ore suplimentare  pentru proiecte pe hartie !!! 

Pe ințelesul nostru al tuturor, dacă te numești șă zicem primar in anul N  și ai la sertar niște proiecte/hârtii poți să plătești ore suplimentare și sporuri chiar dacă nu faci NIMIC, angajaților ”dăștepți”, totodată plătești si Consultanță unor firme ”terțe” ( NU DE CASĂ !!! NUUUU !! ) tot pentru aceleași proiecte/hârtii , nu se intâmplă NIMIC, după care in anul N+1, N+2 etc, le bagi, proiectele ( să zicem 22 ) din nou in  Buget , la venituri din impozitele si taxele locale iar la cheltuieli din cele de PERSONAL , ca să-ți fie din nou votate de Consiliul Local ca tu primar să mai poți face tot NIMIC dar pe bani și mai mulți ! 

Nu prea știu dacă voi , cititorii, ați ințeles pentru ce plătiți Taxe și Impozite la Bușteni așa că , vă indrum, cu mic cu mare să vă grabiți să vă achitați birurile pe 2024 in special TAXA SALVAMONT ! 

Ca să nu ziceți că inventez, sursa bugetelor și a proiectelor de buget le găsiti pe șite-ul oficial orasul-bușteni.ro sectiunea proiecte aflate in  dezbatere publică unde veți putea număra cele 22 de proiecte, din 2 in 2, că oricum nu contează , că dacă 48 = 29 deja 12 = 22 e parfum.

Că tot mințeam gogonat, poate găsiți voi in Anexa 1 finanțarea de la vreun Minister sau Consiliu Județean pentru Centrul Medical , sau poate găsiți modernizarea strazii Telecabinei ( spre Fierăstrău ) !

Să nu mă ințelegeți greșit! Banii din PNNR, Anghel Saligni, etc, EXISTĂ, insă făcându-se NIMIC nici nu au cum să se ramburseze niște bani , că de la ”fonduri” nu iți dă  nimeni bani chiar dacă ii ceri ”cu toată sinceritatea” sau pe ”cuvântul tău de imaculat ” !

Un pic PNRR :

Precum scrie pe site-ul oficial al primăriei, puteți depune cam până in 06.02.2024 eventuale propuneri sau solicitări de lămurire pentru acest Buget Local, asta dacă vă interesează. 

Eu, cu toate că nu sunt interesat să fac propuneri aș fi totuși interesat să mă lămurească cineva in baza a ce se mai plătește taxa Salvamont, că văd că se incasează de la operatorii turistici , in baza a ce, dacă departamentul/compartimentul/etc nu mai există ( nu are niciun post ocupat) și către ce capitol bugetar o fi fost indreptat. Asta pe de-o parte , iar pe de altă parte, care ar fi Gantt-ul și Cash Flow-ul pentru Locuințele NZEB , nu de alta, dar s-ar putea să trebuiască să returnăm niște bani, mulți bani, pentru niște utopii !

Chiar dacă veți auzi că ce am scris eu aici sunt nisțe minciuni gogonate, eu mi le asum ! Chiar dacă veți auzi că spun prostii, șă stiți că 480 Miliarde propuse nu sunt egale cu 290 miliarde realizate … ăăăă … s-ar putea totuși ! Dar atunci rămâne tot ca mine !

Puteți distribui acest articol sau il puteți lăsa nedistribuit deocamdată, pentru că, dacă cumva vede cineva că ați citit ? E apa receee !

Pe mâine cu Locuințele NZEB și Centrul Medical din fonduri externe, nu din Bugetul Local .

Dar până atunci, un alt ADEVĂR GOGONAT al ultimului primar :

 

Notă: surse foto site-ul primăriei, scăpări, materiale de campanie 2020

___Vizualizari 361

One thought on “Bușteni 2024 – Bugetul local gogonat cu ore suplimentare și sporuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
bol01
Un Bolovan

Acum cateva zile, Adrian, BucegiNatura2000, care nu cred ca mai are nevoie de nicio pezentare printre oamenii de munte si...

DSCN0002_01
La cules de ghebe

Spre diferență de anul trecut când primele ghebe le-am cules după jumătatea lunii octombrie, anul acesta chiar că am avut...

Close