Alegeri locale Bușteni 2024 – prezentarea candidaților și precizări

In 9 iunie 2024 vom merge la urnele de vot pentru a ne alege conducătorii destinului orașului nostru pentru următorii 4 ani.

Ca in fiecare perioadă electorală, in Ziar de Bușteni veți găsi toate informațiile despre candidați, atât pentru funcția de Primar cât și pentru Consilierii locali.

Tot ca la fiecare scrutin, pentru a asigura o totală transparență a informării, candidații vor avea conturi de autor gratuite pentru a-și putea face cunoscute platformele electorale, asta bineințeles cu respectarea legii electorale și dacă vor dori.

Intotdeauna mi-am dorit un climat al bunului simț și o bună ințelegere între competitorii politici în perioada campaniilor electorale și am ”taxat” derapajele de afișaj sau limbaj și voi menține acest trend, pentru că , pentru a putea vota in cunoștință de cauză și a legitima un conducător, electorii trebuie să discearnă in funcție de propunerile politice nicidecum in funcție de circ și injurii.

Mâine 10 mai 2024, incepe campania electorală – Cu cine votăm ?

In data de 8 mai 2024 prin PV 14 al Biroului Electoral de Circumscriptie Orășenească nr 7. Bușteni s-a constatat rămânerea definitivă a candidaturilor .

Astfel , la Bușteni , pentru funcția de Primar au rămas definitive 6 candidaturi, iar pentru Consilieri locali au rămas definitive 7 liste de candidați din partea unor formațiuni politice și o candidatura de independent după cum urmează :

Nu știu cum, insă ordinea candidaturilor in PV 14 / BEC este total aleatorii și lasă loc de interpretări. Vă readuc aminte că ordinea depunerii candidaturilor a fost cu totul alta.

Primul candidat Primar / lista de consilieri a fost  dl. Bucur / SOS , pe urma 2.  Dl. Savin /PSD , 3, dl Florescu (Primar  independent ) , 3,1USR , 4 dl Totpal / dl. Totpal, 5 AUR, 6. Dl. Vasii / Alianța PMP – FD .

Probabil că o fi scăpat cineva listele pe jos si a iesit altceva , așa că eu postez aici in ordinea depunerii candidaturilor , pentru  Consiliul Local. Ups… am uitat PNL … dacă s-a intâmplat la BEC , i se poate intâmpla oricui .

Iar era să uit 🙂

Precizări pentru buna conduită pentru competitorii electorali :

Afișajul electoral in Bușteni :

 

Conform Legii 115 / 2015 – organizarea alegerilor – Campania Electorală

(1) Primarii sunt obligaţi ca până la începerea campaniei electorale să stabilească, prin dispoziţie, locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, ţinând seama de numărul partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care declară că depun liste de candidaţi, candidaturi pentru funcţia de primar, precum şi de candidaţii independenţi. Aceste locuri trebuie să fie situate în zone frecventate de cetăţeni, fără stânjenirea circulaţiei pe drumurile publice şi a celorlalte activităţi din localităţile respective.

(2) Primarii sunt obligaţi să monteze panouri pentru afişajul electoral în fiecare subdiviziune a unităţii administrativ-teritoriale.

(3) Utilizarea locurilor de afişaj electoral este permisă partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale sau organizaţiilor minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi candidaţilor independenţi.

(4) Este interzisă utilizarea de către un partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent a locurilor speciale de afişaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent. Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori fiecare candidat independent poate aplica un singur afiş electoral.

(5) Un afiş electoral amplasat în locurile prevăzute la alin. (1) nu poate depăşi dimensiunile de 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură.

(6) În alte locuri decât cele stabilite conform alin. (1), afişajul electoral este permis numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, al deţinătorilor.

(7) Sunt interzise afişele electorale care combină culori sau alte semne grafice, astfel încât să evoce simbolurile naţionale ale României ori ale altui stat.

(8) Primarul, cu sprijinul poliţiei locale sau cu sprijinul efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în localităţile unde poliţia locală nu este constituită, este obligat să asigure integritatea panourilor, afişelor electorale şi a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locuri autorizate.

Legea 33 / 2007 – Contravenții Electorale –

Act normativ de incriminare – Art. 53, lit. k) nerespectarea dispoziţiilor art. 35 alin. (2) şi (4) şi ale art. 40 alin. (3)-(7); afişarea listelor electorale şi a copiilor de pe acestea; distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a platformelor-program afişate sau a oricăror altor afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite;

Norme de trimitere: Art. 35

(2) În campania electorală candidaţii, partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marşuri, precum şi prin intermediul mass-mediei. Organizarea mitingurilor, adunărilor şi marşurilor se poate face numai cu autorizările prevăzute de legislaţia în vigoare.

(4) În unităţile militare, în unităţile de învăţământ, în timpul programului de învăţământ, în sediile reprezentanţelor diplomatice, precum şi în penitenciare, acţiunile de campanie electorală de orice tip sunt interzise.

Art. 40

(3) Utilizarea locurilor speciale pentru afişaj electoral este permisă numai pentru partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice sau electorale dintre acestea care participă la alegeri, precum şi pentru candidaţii independenţi.

(4) Este interzisă utilizarea de către partidul politic, alianţa politică, alianţa electorală, organizaţia cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidatul independent a locurilor speciale pentru afişaj electoral astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt/o altă partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori de către un alt candidat independent.

(5) Afişajul electoral este permis în alte locuri decât cele stabilite potrivit alin. (2) numai cu acordul scris al proprietarilor sau, după caz, al deţinătorilor şi numai cu luarea măsurilor impuse de legislaţia în vigoare pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor.

(6) Pe un panou electoral fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale care participă la alegeri în condiţiile prezentei legi ori candidat independent poate aplica un singur afiş electoral. Un afiş electoral amplasat în locurile prevăzute la alin. (1) nu poate depăşi dimensiunile de 500 mm o latură şi 300 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură.

  1. Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat.

(8) Se interzice afişajul în scop electoral prin aplicarea pe pereţii sau pilonii de susţinere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare şi informare rutieră, precum şi pe sistemele electronice de reglementare a circulaţiei.

(9) Activităţile de propagandă electorală nu pot afecta în niciun fel spaţiile verzi, rezervaţiile naturale şi zonele protejate ecologic.

(10) Folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă.

(11) După încheierea campaniei electorale se interzice difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate.

Unde se reclamă : 1. Poliția Română 2. Poliția de Frontieră Română 3. Jandarmeria Română

Cine constată : Ofiţerii, agenţii şi subofiţerii din cadrul Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră Română şi Jandarmeriei Române .

Cuantum Contravenție : 1.000lei – 2.500lei .

 

Notă:

Sursa foto: PV 14 / BEC Bușteni afisata pe pagina oficială a Primăriei Bușteni.

Aceste precizări de campanie sper să fie binevenite pentru competitorii electorali și sa incerce să se respecte intre ei.

Pentru acces la cont in Ziar de Bușteni , echipele de campanie mă pot contacta oricând !

In cel mai scurt timp listele vor avea legaturi spre paginile/articolelele de prezentare .

 

 

___Vizualizari 2886

One thought on “Alegeri locale Bușteni 2024 – prezentarea candidaților și precizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Necrolog – Drum lin spre îngeri, MARIUS SASU ( 1959 – 2024 )

In data de 11.04.2024 a încetat din viață domnul Marius Sasu. Marius SASU a fost inginer la Fabrica de Postav...

Close