Culmea prostiei si manipularea, din Bușteni către Sinaia

Mi-a fost dat să văd multă prostie in viață dar am incercat să trec pe lângă. De cele mai multe ori am reușit, alte ori am avut puseuri de prostie insă de fiecare dată am recunoscut că am fost prost. In altă ordine de idei când am greșit am greșit și mi-am asumat insă a doua oară am făcut tot posibilul să nu o mai comit și i-am sfătuit și pe alții să nu facă aceleași greșeli.

Am invățat că cel mai rău unei imagini construite ii fac bârfele și manipularea mincinoasă iar când apleci urechea la bârfe o faci numai pentru a calcula niște riscuri nicidecum să incerci să distribui, să confirmi sau infirmi aceste bârfe pentru că te vei trezi că naști un scandal, mai ales dacă mai și pui de la tine.

Așadar din când in când mai citesc și presă scrisă, de pe la noi din areal, in speță Ziar de Sinaia.

Ziar de Sinaia este un ziar local care tratează probleme intr-un areal destul de vast pornind de la Comarnic și până la Azuga, singura lui problemă fiind că tirajul s-a diminuat in anii trecuți iar acum distributia lui se face numai către cei care-si procură abonament si către Primării( doar unele), săptămânal și din păcate numai pe HÂRTIE nu (și/sau)  on-line. Dar făcănd parte din presa SCRISĂ poate fi numită Publicație iar colectivul care scrie in acest săptămânal JURNALIȘTI. In Ziar de Sinaia găsești informații referitoare la de toate din arealul descris mai sus, de bine 80% iar de RĂU in ceeace privește sistemul Administrației Publice Locale (NUMAI  Primaria Sinaia) restul de 20% și este aproape normal pentru că presa trebuie să vegheze la derapajele puterii.

Jurnalismul ( cel adevărat ) in ultima perioadă a cam inceput să dispară iar presa scrisă, cea a celor puțini pentru cei mulți a cam inceput să șchioapete, din urmă sosind cei mulți cu ”informații” care mai de care mai ”credibile”, care insă până la a fi asimilate ca PRESĂ sau PUBLICATIE in condițiile lipsei unui cod deontologic al bloggerilor rămân simple surse de informare. Credibilitatea in online se obține prin informații corecte, incorecte, cancanuri, nișe, pamflete etc 🙂 dar ca autor virtual  nu poți fi acuzat de ceva, nici de bine nici de rău … 🙂 , spre deosebire de PRESA SCRISĂ!

Atâta timp cât Ziar de Sinaia veghează la derapajele APL Sinaia este ok, insă când incepe să manipuleze opinia publică din Bușteni…aruncând manipulativ săgeți otrâvite și punând in cârca altora ( Primaria Sinaia) coșul cu săgeți atunci nu mai este OK!

Și ma explic :

zdsarticol

 

O manipulare infiorătoare a opiniei publice din Bușteni, pentru că precum spun ei sau el sau ea sau cine a scris articolul pentru că nu era deontologic să semneze nici macar cu pseudonim că deh” , s-au dus la edilul orașului sub umbrela ”presei scrise” povestindu-i cum că Primaria Sinaia are un compartiment de Zvonaci care ”propagă” pe la colțuri că el, Primarul Bușteniului, E.S. ar avea probleme cu D.N.A.-ul , că vrea să fugă din țară, că a sau va divorța și ”câte și mai câte” … pe 90 % din pagină iar pentru a infirma zvonurile se dau mari justițiari cum că vor cerceta ei cine sunt răuvoitorii sinăieni, pe urmă așa fără legătură cu nimic aflăm că tot domnia sa ” cine credeți”, Primarul Bușteniului E.S. , a făcut plângeri penale unor ”publicații” din Bușteni că … CARE PUBLICAȚII ???… Că in Bușteni nu sunt publicații !!! SCRISE. Sunt doar câteva ON-LINE, incă active, unele cu .ro , unele cu .wordpress.com și unele cu go.ro sau page.tl…care mai și iși asumă ceeace scriu macar cu pseudonim,  iar acestea ar cam fi:

OFICIALE

 http://orasul-busteni.ro – domeniul este intreținut direct de către Primaria Bușteni ( achizitionat in 2006)

– NEOFICIALE .ro

http://primaria-busteni.ro – este intreținut de dl Mihai Mirce Totpal – achizitionat in martie-aprilie 2012

http://ziardebusteni.ro și zdb.ro – intreținute ( vezi despre ZdB) – achizitionat in iunie 2012

– NEOFICIALE . wordpress.com

– http://buceginatura2000.wordpress.com – aparut in 2009 – intreținut pană de curând de Adrian Ciorbă

– http://mamsaturat.wordpress.com – aparut in 2009 – intreținut de … Anonim

– http://ziardebusteni.wordpress.com – aparut in martie 2012 – redirectionat catre ziardebusteni.ro

– http:// cam atât

Și ar mai fi:

orasul-busteni.go.ro sau page.tl, kalinderu.go.ro sau page.tl, centru-de-informare-turistica-busteni.page.tl – acestea fiind pagini gratuite create prin 2006 – 2008 pentru orașul Busteni cu profil turistic și care din nefericire nu s-a dorit a fi preluate de către A.P.L. Bușteni și care sunt afiliate la sistemul ZdB.

Cine mai stie și altele poate lăsa un mesaj pentru a intra pe lista de ”publicații”, mai puțin ”penalii anonimi” ! 🙂

Așadar din lista de mai sus nu prea văd care a scris sau s-a inscris in PENAL, deci… din nou manipulare și probabil intenție de amenințare. Stați calmi că voi sunteți ” dă bești” in presă, presa SCRISĂ .

 

Acum nu știu dacă nu cumva vreun ”imbecil” a avut minunata idee de al consulta pe edil, insuflându-i manipulativ ideea de a infirma zvonuri apărute cred eu la Bușteni, pentru a crea animozitați de fapt intre conducătorii localităților noastre, nelăsându-i să comunice și coopereze in spiritul dezvoltării locale,este posibil.

Oricum, zic și eu că era mai simplu să combați trei zvonuri veninoase scriind in 90% din articol discuțiile referitoare la ”proiecte de dezvoltare ale Bușteniului, acțiuni caritabile, politica locală și centrală, europarlamentare”,  scrise  in trei semirânduri și să inchei cu ceva de genul ” Așadar buștenarii nu au de ce să se teamă, primarul Bușteniului nu este urmărit de D.N.A., nu va fugi din tară , familia ii stă alaturi susținându-i actiunile și deciziile iar instituția pe care cu onor o conduce  informează transparent atât presa scrisă cât și domeniul online despre cele descrise in articol”.

Așa doar s-a reușit INFORMAREA unora dintre locuitorii orașului Busteni cu privire la niște bârfe sinistre, a acelora care ”incă”  🙂 nu le știau !

Dacă așa se face și se asumă PRESĂ SCRISĂ și așa e deontologic să scri invers fără autor… să fiu iertat, dar prefer  on-line-ul, că măcar acolo doar mă informez și stiu sigur că poate exista o marjă de eroare.

 

In incheiere, ce ar trebui să ințeleg eu din ZIAR DE SINAIA … că exista posibilitatea ca dl Primar E.S.  să aibă probleme cu D.N.A.-ul, că are probleme familiale, că vrea să fugă din țară ??? … pentru că pe la noi, zvonurile de obicei se adeveresc ! 🙂

Notă:

Sursa FOTO articolul  – scanare ZIAR DE SINAIA pagina 1 și jumătate din 3 , nr 701 perioada 27 noi-3 dec 2013  fară autor pentru că așa este deontologic. 

Răspândirea de zvonuri scrise care pot aduce prejudicii imaginii unor persoane publice se poate incadra la categoria PENAL daca nu au precizarea PAMFLET, iar articolul de mai sus n-are precizarea!

 

Mult succes celor ce ”jurnalesc” dar și celor care ”bloguiesc” și atenție la derapajele PUTErii !

 

Articolul poate fi introdus in categoria Pamflet și/sau poate fi tratat ca atare !   Din nefericire personajele sunt reale iar realitatea ESTE … !

 

Felicitări !!!!  ai reuşit să citeşti articolul până la capăt, asta înseamnă că eşti un cititor exemplar, lucru foarte rar în ziua de azi. Pentru ca prietenii tăi să vadă cât ești de extraordinar dă şi tu un SHARE sau un Tweet,  asta dacă bineințeles ți-a plăcut și ai dat și Like la pagina noastră ( vezi dreapta).

 

___Vizualizari 1094

2 thoughts on “Culmea prostiei si manipularea, din Bușteni către Sinaia

  1. like!
    pentru ca ii pasa, pentru ca are curaj, pentru ca are timp, pentru ca nu s-a plictisit, saturat sau si-a bagat picioarele. Da’ poate sa mai lucreze la limba romana…

    1. Buna seara,
      Daca va referiti la ”că … CARE” , ” dă bești”, PUTErii, si utilizarea cuvantului ”deontologic” cât si utilizarea si/sau, acestea sunt jocuri de cuvinte , ce-i drept am mancat cateva virgule. Daca totuși am facut greseli gramaticale care nu au legatură cu contextul pamfletar chiar v-ași multumi pentru corecturi.
      Intotdeauna apeciem utilizatorii mai deștepti ca noi si care chiar ințeleg ce scriem noi pe aici si la sfârșit doar râdem singuri.
      Raspunsul nu este pamflet si chiar va rog sa-mi sesizați greșelile.
      Va multumesc pt. comentariu
      Cu stima,
      Cristian Achim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Excursii in Bucegi cu automobile 4 x 4 partea II

Imi permit sa public  un comentariu si in aceasta categorie si in categoria idei de afaceri si sa am cateva...

dj713final
Drumul Babelor, DJ 713, azi doar “DESPRE FRUMOS”

A trecut ceva timp de cand mi-am propus sa scriu acest articol, ca un fel de foto reportaj. Am reusit...

Close