Domeniul schiabil Kalinderu așteaptă turiști

Precum vă spuneam, ieri s-a deschis oficial sezonul de schi la Bușteni.

Anunțul a fost făcut de ultimul primar al localității noastre, anunț in care a  precizat că anul acesta a tras ”lozul câștigător” după ce s-a consultat cu specialiștii și a decis , să inzăpezească Kalinderu 2 , pentru că Pârtia Kalinderu 1 ar fi fost mai lungă și mai lată și nu ar fi ajuns apa pentru a face zăpadă artificială. Corect !

Domeniul schiabil Kalinderu are delegată gestiunea către S.C. Caraiman Comserv, societate cu unic decident, Consiliul Local Bușteni !

S.C. Caraiman Comserv, trebuie sau ar trebui , pentru serviciul delegat să plătescă o redevență către Primăria Bușteni / Bugetul Local de minim 10% din cifra de afaceri / incasări .

Trecând peste aceste ”amănunte” …

După articolul de ieri in care anunțam că s-a deschis oficial sezonul de schi, in urma unor comentarii cu un vechi amic, i-am promis acestuia că voi trece astăzi pe la Pârtie să fac un material / poze cu pârtia , cu agenții economici care se  regăsesc pe domeniul public / domeniul schiabil Kalinderu și prin imprejurimile DS Kalinderu.

Și cum mă țin de cuvânt, mai ales că azi dimineață am citit pe net că Stațiunea Turistică de Interes Național Sinaia a fost luată cu asalt de schiori, am ajuns la pârtia Kalinderu, am făcut și eu un live, pe care il regăsiți pe profilul de F.B., m-am intâlnit cu vechiul amic, am dezbătut niște realități, am băut o cafea cu acesta ( a dat-o el ) și am mai făcut și niște poze cu toți agenții economici care iși desfășoară activitatea  in incinta DS Kalinderu, cu pârtiile Kalinderu 1 și 2, cu caseriile si accesul la telescaun și fun park, cu fun park-ul, cu conductele de gaz cu conductele de apă, cu estacada , cu tunurile de zăpadă și bine ințeles cu amicul meu … după care am plecat acasă .

Ca și concluzie, in incinta D.S. Kalinderu funcționează ( Nu am urcat cu telescaunul dar am auzit că și in partea superioară funcționează un agent economic care prestează servicii de alimentație publică ) :

  • 3 centre de inchirieri – saniuțe, schi, snowboard 
  • 4 unitați de alimentaței publică :     

–  Apres Ski Kalinderu  

– Clătite uriașe :

– Restaurant Pizzerie Kalinderu :

– și Apres Ski Arena , sau cel puțin aici ar fi trebuit să fie localizat :

Cu toate că , văd că de fapt s-a mutat un pic mai la vale față de anul trecut, dar … NU ESTE TREABA MEA ! 

Tot la noul amplasament de la Apres Ski Arena m-am intâlnit și cu vechiul meu amic, cu care am dezbătut câteva realități buștenene, a zis și el, am zis și eu, dar, și vă poate confirma și el , totul a fost amical .

Trebuie să recunosc că după terasa acestei locații poți face poze de excepție cu D.S. Kalinderu și imprejurimile. Bine situată ! sau cel mai bine situată ! 

Așadar poze cu pârtiile, fun park-ul, estacada de gheață :

Kalinderu 2 

Fun Park Estacada de gheață

Sosire Kalinderu 1

5 sau 6 tunuri de zăpadă Poze cu schiori și turiștiPoze cu schiori și turiști 

Pentru pozele cu schiori pe Kalinderu 2 , a trebuit să fac ”pândă ” … dar tot i-am prins !

Alte peisaje :

Așa ca și concluzie, Domeniul Schiabil Kalinderu este deschis și pregătit să primească turiști, schiori, snowboarderi, se pot inchiria săniuțe, schiuri, se pot consuma produse alimentare, băuturi răcoritoare și calde, băuturi alcoolice, se pot distra in fun – park … problema este că SUNT AȘTEPTAȚI !

In acest articol nu postez prețuri la produsele alimentare, nealimentate și de altă natură, pentru că nu aș dori să fac nimănui reclamă, așa că vă las pe dvs., cei care veți ajunge aici, să le descoperiți ! 

Am făcut și niște poze cu conducte de gaz și conducte de  apă, care cred că au toate documentațiile perfect autorizate, au toate avizele necesare, toate in regulă, mai ales branșamentul de apă al HIDRO PRAHOVA , că am văzut că este contorizat ! 

Acum… nu știu cum e făcut branșamentul acesta, nu știu pe cine alimentează cu apă, nu stiu dacă afectează in vreun fel presiunea de pe str Matei Basarab , dar trebuie să recunoașteți că e ” artă și profesionalism” !

Și inchei cu anunțul făcut de ultimul primar, de aseară,  pentru toți cetățenii și copiii lor din orașul Bușteni , pe care il regășiți pe profilul lui de facebook:

Anunțul ultimului primar, l-am postat mai mult in atenția profesorilor și invățătorilor, pentru că, dacă micii dar și mai marii iubitori de zăpadă nu au avut parte de ea in vacanță, măcar acum să profite, mai ales că este gratuit. Ar fi frumos să vedem pe facebook cum cetățenii și copiii localității noastre se bucură de anunțul de mai sus.

Așa că Domeniul Schiabil Kalinderu AȘTEAPTĂ turiști , schiori, snowboarderi, etc ! Poate, ultimul primar are mai mult noroc la ”loz in plic ” de maine poimâine incolo, că ce-a tras de el ieri era de fapt un câștig mai mic decât costul  ! Totuși, e bine că nu a fost ”mai incearcă!”

Ne mai vedem și maine !

Acest articol nu este un pamflet ! este realitatea zilei de 14.01.2024 .

Puteți distribui sau nu acest articol , dar dacă tot ați ajuns până aici ar fi și păcat să nu distribuiți ! Distribuirea se face apăsând butonul albastru de share de mai jos !

___Vizualizari 313

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
pa01
Traseu: Sinaia Cota 1400 – Stâna Regală – Piatra Arsă – Cota 2000 – şi înapoi la Cota 1400

A venit vara, sunt nenumarate trasee in Parcul Natural Bucegi, fiecare traseu e altfel, cu farmecul lui. Chiar daca pozele...

030
Despre furtul BĂNCII de la Buşteni şi noi Cetăţeni de Onoare

Nu era o BANCĂ oarecare ! Era singura aşezată "strategic". Această bancă era foarte cunoscută şi apreciată de

Close