Declar deschis sezonul ghebelor

Ca in fiecare an 🙂 , cum apar ghebele, hop și eu in căutarea celor mai ”zemoase” locuri și zone. De obicei strângeam pentru iarnă, ba pentru murat, ba pentru zacuscă, ba pentru congelat, ba pentru uscat, dar de vreo doi ani, mai răruț.

Ieri, stăteam și imi aminteam, că pe ”vremuri”, pe 14 septembrie, inaintea deschiderii anului școlar, mă duceam la cules.

In ultimul timp, de când cu incălzirea globală, s-a cam dus perioada mai spre sfârșit de octombrie, după prima zăpadă, dar totuși mi-am zis să-mi incerc norocul și …

Inceput promițător 🙂 Creasta cocoșului

Și GHEBE

Si acestea sunt tot ghebe, dar sunt foarte tari și nici cine știe ce calități organoleptice nu au .

Nu sunt prea multe, dar sunt 🙂 și abia acum incep să iasă, dar de o ciulama ( mai măricică ) tot am strâns, alături de vreo câțiva roșiori cu unt și brânză la cuptor.

Să nu credeți acum că m-am uitat doar in jos 🙂 

Gențiene !  Odată și odată am să public o rețetă de lichior de Gențiană … este un ”laxativ” extrem 🙂 🙂 .

Așadar, declar ”sezonul ghebelor” DESCHIS ! 

Pe de altă parte, cele trei luni, ”auto-impuse” de ”tăcere”, se apropie de final 🙂 și după ce termin cu ”Proiectul HELIOS 4.0” …

Web up ! ZdB Style .

___Vizualizari 560

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DSCN5924
La sfârșitul verii

Zile superbe, chiar dacă nu caniculare au fost in această scurtă vară. Eram sătul de ploi până peste cap dar...

Cu Foc sau Fara Foc – In Bucegi !

Toata presa romaneasca si autoritatile din judet au tot spus ca "Focul din Bucegi " a izbucnit in data de...

Close