Autostrada Comarnic -Brașov, va fi wireless la Bușteni

Iți stă mintea-n loc când auzi că, in sfârșit, Autostrada Comarnic – Brașov va deveni realitate.

Conform observatorulph.ro, aflu că a avut loc o intâlnire cu primarii din localitățile pe unde va trece ”Autostrada” și că din discuții s-a ajuns la ”concluzia”, că cel mai fezabil traseu este cel proiectat prin anul 2000. 

Din discuții … ” Practic întâlnirea de la CNAIR a vizat o discuţie cu privire la Planul Urbanistic General pentru a se vedea dacă pe traseul iniţial au fost eliberate autorizaţii de construcţie, deşi încă din 2001 a fost emisă interdicţie în acest sens. … Avantajul folosirii vechiului proiect presupune că nu mai sunt necesare mai multe etape, fiind valabile certificatele de urbanism deja eliberate. ”

🙂 Păi, dacă ne uităm la vechiul traseu al ”Autostrazii” și vedem că zona de la intrarea in Bușteni, de la Lukoil și până la Stadion, are in calea autostrăzii SUTE de construcții, case pentru tineri, blocuri sociale, zonă industrială, case , vile, pensiuni … să mă ierte Dumnezeu … dar zic că singura soluție viabilă ar fi să se studieze posibilitatea unei ”Autostrăzi WIRELESS”, proiect pilot pentru Orașul Bușteni, că tot suntem noi ”unici”, pentru că altfel, tare mi-e, că iese cu ”război civil”!

Pentru moment, nu vă faceți prea mari iluzii sau griji, nici că veți fi expropriați, nici că vă despăgubește cineva, dar nici că va demara intr-un viitor ”prea apropiat” vreo astfel de ”năzbâtie”.

Pe de altă parte, stau și mă intreb, cum pot fi valabile niște certificate de urbanism eliberate in 2001 și dacă nu cumva mai sunt eliberate certificate de urbanism pentru alte trasee ”alternative” și dacă se va construi totuși, asta inseamnă că rămân valabile și celelalte certificate, incă vreo 20 de ani când se va construi și Autostrada Comarnic -Brașov 2.0, ca alternativă la Autostrada Comarnic Brașov 1.0 ?

Dar despre Centura ocolitoare ?… s-o fi reluat traseul inițial? … Ce pânză de păianjen!

 

Web up – ZdB Style

___Vizualizari 779

One thought on “Autostrada Comarnic -Brașov, va fi wireless la Bușteni

  1. Sunt curios cu ce se ocupa cel care a spus ca “pot fi folosite Certificatele de Urbanism ” eliberate in 2001 ! Certificatele de Urbanism au un capitol : durata valabilitatii , de regula e 12 luni si in cazuri deosebite 24 luni ! Daca in “perioada Ponta ” era gata sa semneze contractul de executie , de ce ne intoarcem la certificatul de urbanism ?
    In alta ordine de idei , vad ca pavajul din fata primariei este distrus , nu demontat ! Chiar asa se duc banii ” pe apa sambetei ” ?
    Nu cred ca are mai mult de 3 ani de cand a fost montat de un “specialist ” Gae ( mi se pare ) , nu intereseaza pe nimeni ce durata ” de viata” are un asemenea trotuar ? Sunt curios cat a costat lucrarea , bani care acum se arunca ! Nimeni nu raspunde ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Noi termeni si condiții in Ziar de Bușteni, gdpr compliant

De vreo doi ani, o directivă europeană cu tot cu regulament a fost emisă iar in 25 mai, adică de...

130330-1059
Și sedința…

Sâmbătă 30.03.2013, ora 11,00 ,Centrul Cultural Aurel Stroe, ședință publică pentru dezbaterea Bugetului Local al orașului Bușteni. Agitație mică, sau...

Close