Bușteni – orașul parcare, se rezolvă problemele aglomerației și fluidizării

Din ciclul ”vorbe-n gură” … Este destul de stresant să stai in trafic pe DN1 , este stresant să fii atent tot timpul la cei care ies din parcări cu ”spatele”, la cei care ies de oriunde și de nicăieri.

Este enervant să fi pieton, mai ales când ”incurci” circulația autovehiculelor, atât pe DN 1 dar și pe străzile adiacente.

De câte ori nu ați fost claxonat și ”intrebat” : Băăă, ți-a luat mă-ta stradăăă ??? … cu toate că pe trotuar sunt ”parcați” tot ”frații” lor, șoferi de șoferi.

A devenit interesant, dar totodată o aventură, să ”te plimbi” pe trotuarele Bușteniului, mai ales la sfârșit de săptămână, mai ales dacă ești localnic. 

Iubim turiștii ? DAAA !!!!  VĂ IUBIMMMMM !!! 

Păcat că in alte zile, mai ales după orele 20 , dai cu tunul și nici țipenie.

Oricum, am asistat la o fază ”mișto” , la intersecția DN1 cu str Zamorei. Dinspre Zamora, pe ”Ocolitoare” venea un ”domn” cu un BMW, geamuri fumurii, tobe duble, număr de B, … in jargon, se spune că era ”pi*dos” 🙂 … nu știu ce inseamnă, că eu, ca și mulți alții suntem ”de la țară”, nu ca ei , ”domnii, turiștii bucureșteni”.

Eeee, și ”B-ul” , lasă geamul de la mașină in jos și il intreabă pe polițistul care dirija circulația, trăgând din țigară … ” Meștere … i-a zi … ( trage o flegmă pe jos ) … unde-i mă Cheile Grădiștei … ? 

Polițistul, obosit după o zi de dirijat de trafic, s-a uitat la ”B-ul  din BMW” și i-a răspuns, pe un ton civilizat, DUTE-N … STÂNGA MEA !

Și mare mi-a fost mirarea și mie și polițistului, că ”pi*dosul” a luat-o la STÂNGA proprie, adică spre SINAIA, cu tot cu separatoare de sens, in loc să facă DREAPTA  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 , spre Chei.

S-a uitat polițistul după ”BMW”, a fluierat, a dat din cap și apoi și-a văzut mai departe de treabă. Probabil că, la un moment dat, s-a intors bmw-istul 🙂 , sau poate a luat-o pe DN1 A, cui ii pasă.

Revenind la ”Boii noștri”, in aceste zile cu trafic lejer, când poți admira și număra totodată fiecare brad și brăduț din Bucegi, poți vedea cum crește iarba, că dacă stai pe loc in trafic, ce să faci ? 🙂 … am observat că Bușteniul este o mare parcare, dar nu oricum, ci cu PLATĂ, in 99% din cazuri, PRIVATĂ!

La penultima ședință de Consiliu Local, un consilier PSD intreba despre anumite probleme din zona Silva și cum pot fi rezolvate, dacă se plătește, cine incasează … intrebări d’astea ~de prost gust~ , după unii.

Și m-am dus și eu in zona Silva și am trecut un pic de ea, adică spre acel loc, ”de sub Telecabină”, unde turiștii iși puneau cearceaful, făceau plajă, petreceau timpul liber, admirând Bucegii, Crucea și ”trăgeau pe nas” aerul de Bușteni și ce este mai important, era GRATIS, pentru că era DOMENIU PUBLIC.

Ei bine , acum NU mai este domeniu public, ci este proprietate privată, iar privatul a transformat poiana in PARCARE. Cel puțin așa mi s-a răspuns la ”interpelările din data de 30,08, in Ședința de CL.

Tot in ședința de C.L. mi s-a răspuns la intrebarea cu ”incasările din taxa de ecologizare”,  din week-end-ul 5 – 7 August, de pe Valea Cerbului, pe care vi le aduc la cunoștință, fără să comentez, pentru că am comentat in articolul cu filmarea 🙂 . Așadar, in data filmării, respectiv 05.08.2017, s-au incasat , nu mai puțin de 2300 lei ( douămiitreisute), față de 1040 lei cu o zi inainte și 1760 lei cu o zi după, deci un total fabulos de 5100 lei ( cincimiiunasută) … 

Trecând peste, să știți că acum, la Castelul Cantacuzino, funcționează o parcare, tariful fiind de 5 lei, rezolvându-se astfel problema blocării traficului in zonă, iar in perioada imediat următoare se vor monta de către Poliție, semne de ”oprire interzisă”.

Așa cum nu a anunțat nimeni la inceput de sezon că podul peste Prahova se va inchide și va fi reabilitat, tot așa nu a anunțat nimeni că podul a fost reabilitat și a fost și deschis circulației publice. Cred că motivul acestor neanunțări a fost , să nu mai zică lumea că noi ăștia din Consiliul Local și din Primărie suntem niște ”PANGLICARI”, adică că tăiem panglici la tot ce se construiește sau reconstruiește 🙂 .

Podul a fost reabilitat foarte bine, dar ”românește”, 99,9%  … tot a rămas un cap de pod ”in aer„ . Oricum …

La final, vă prezint o parte din studiul de fluidizare a traficului din orașul Bușteni și cum va arăta Mașiana de Pompieri ce se va achiziționa ”in curând” , deoarece, așa cum am fost asigurat, va fi achiziționată, deoarece a fost prevăzută in Bugetul Local … in ultimii 2 ani …


Precum ati vizionat și problema ”transportului in comun” se va rezolva, dar ceeace nu se va rezolva, va fii … AUTOSTRADA !

Intr-un articol, pe la inceputul lunii august, spuneam că Bușteniul va beneficia de sume de multe milioane de lei pentru reabilitari de drumuri și infrastructură … iată cum se va lucra :


🙂 🙂

Acest articol trebuia să apară acum vreo două săptămâni … dar a apărut abia acum 🙂

Web up. ZdB Style  … Pamflet

___Vizualizari 2459

One thought on “Bușteni – orașul parcare, se rezolvă problemele aglomerației și fluidizării

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Kalinderu se reconcesionează pe 4 mai 2017

In săptâmâna mare, in joia mare, când IUDA l-a vândut pe ISUS, in această zi de 13, ca și Ordonanța...

0012
Bușteniul după ploaie și casele dispărute

După ploaia de ieri am făcut o plimbare scurtă prin urbea noastră de la poalele Bucegilor, pentru că mireasma ierbii...

Close