Ultima ședință ordinară a CL Bușteni din mandatul 2016 – 2020, ordinea de zi și votul

Am ajuns și aici, anunț, ca de fiecare dată de la preluarea mandatului de Consilier Local in anul 2016 , ședința Consiliului Local Bușteni. Pentru mine este ultima ședință, pentru că, precum știți, am făcut un pas in lateral.

Fiind ultima ședință pe care o anunț, am să vă spun pe scurt ce am realizat in acest mandat.

Am participat la alegerile locale din anul 2016 cu o echipă de candidați formată din 9 persoane având o platformă electorală stiințific elaborată pe baza doleanțelor și nevoilor locuitorilor.

Am obținut un singur mandat de Consilier Local din cele 15 care se puteau obține legal.

In decursul celor 51 de luni de mandat, conform platformei și promisiunii electorale:

 • am anunțat toate (in număr de 51) ședințele ordinare lunare, ordinea de zi și cum votez , care se află in arhiva ziardebușteni.ro in categoria Ședințe Consiliu Local
 • am anunțat 4 ședințe publice de Buget Local, pentru anii 2017,18,19 și 2020.
 • am participat, in afara ședințelor ordinare la 128 ședințe extraordinare sau de indată.
 • am realizat 4 proiecte de hotărâre transformate in Hotărâri de consiliu local, respectiv Pr. HCL de respingere a Planului de Management a PNB, care aducea prejudicii locuitorilor orașului Bușteni, PR. HCL – sustinerea activitații culturale pentru un grup de teatru, PR. HCL partial de reducere a impozitelor agenților economici cu 30% in anul 2017 care a dus la reducerea fiscală in mediul privat cu aprox 2 milioane lei, Pr. HCL Cetățeni de onoare.
 • Impreună cu colegii consilieri din P.M.P și P.R.M. am reușit respingerea sau scoaterea de pe ordinea de zi a 58 proiecte de hotărâre care nu indeplineau toate normele de legalitate in special pentru locuințele sociale, demolări de clădiri sau vânzari de terenuri sau cladiri.
 • Tot impreună cu colegii din P.M.P și P.R.M. am reușit aducerea la nivelul pieței a prețului de cumpărare a terenurilor aproape de nivelul pieței, de la 10-11 euro / mp la 35-40 euro/mp, excepție făcâd beneficiarii legii 112 sau 115 ( tineri )
 • Am votat cu Pentru, toate proiectele de hotărâre care au privit cetățenii orașului Bușteni, indiferent de culoarea politică.
 • Nu am avut nicio cerere pentru mine sau rude de gradul 1 – 9 pentru obținerea de foloase materiale
 • Lunar am incasat indemnizația de consilier local, in medie 650 lei .
 • Pe lângă activitatea in C.L.Bușteni m-am implicat in rezolvarea unor probleme ale comunitații, rareori punctuale, respectiv acțiunile de ecologizare ale orașului, transferul activității dispensarului din Poiana Tapului in altă locație nu in Sala de Sport a Scolii Regina Elisabeta, securizarea parcurilor din Bușteni și Poiana, securizarea unor zone cu risc de prăbușire , deszăpeziri punctuale sau plombe asfaltice, amânări la plata utilităților unor comunități, istalarea plăcuțelor Bușteni Stațiune Turistică de Interes Național, consilierea in vederea obținerii de fonduri publice pentru cluburi sportive locale, dar și punctual , insă toate acestea cu sprijinul direct al Administrației executive și decizionale a Orașului Bușteni.
 • etc.

La final de mandat problema interzicerii campării in Valea Cerbului a fost rezolvată, achizitia mașinii de pompieri a fost rezolvată, reabilitarea parcurilor a fost realizată, reabilitarea dispensarului din Poiană a fost realizată, pietruirea unor drumuri de acces a fost realizată, scolile, instituțiile de cult și cultură au fost finanțate  și multe altele, acțiuni realizate prin decizia comună a C.L. Bușteni.

Nu neg, că au fost și anumite proiecte de hotărâre la care am votat in mod subiectiv, insă a fost doar in interesul strict al locuitorilor orașului.

 • Singurul lucru pe care nu am putut să-l realizez a fost cel legat de clorinarea apei, insă …

Țin să mulțumesc celor 416 persoane care au votat lista consilierilor locali in 2016, cu speranța că am reușit să mă țin de cuvânt in ceeace am susținut și promovat.

Revenind , anunț ultima ședință a CL Bușteni din mandatul 2016 – 2020, respectiv sedința ordinară pentru luna septembrie 2020, ce va avea loc in data de 18.09.2020 incepând cu orele 14.00 la Centrul Cultural Aurel Stroe.

Ordinea de zi și votul:

Votul meu nu este necesar să coincidă cu avizul Comisiei 3 și se mai poate modifica, in caz că, amendamentele de factură juridică nu se respectă.

Publicarea ordinei de zi a ședinței o fac in baza Legii 215/2001 actualizată, conform Art 39, alin 3,5,6 și 42 alin. 7. modificată prin OUG 57/2019 – Codul Administrativ.

Materialele au fost puse la dispoziția consilierilor locali conform L 215, art. 39, alin 3.

De această dată nu mai inchei cu ”Dacă aveți propuneri, puncte de vedere sau sesizări mi le puteți lăsa la Comentarii ( public) sau in secțiunea contact ( privat ).”

Ședința, ca intotdeauna este Publică !

Astfel , astăzi, inchei un capitol sau o categorie in Ziar de Bușteni, acela al publicării ordinei de zi a ședințelor C.L. Bușteni. Probabil că această activitate de transparență va fi continuată in vreun fel de către cei care vor obține demnitatea publică, probabil .

Vă readuc aminte că in data de 27.09.2020 sunt alegeri locale și pentru a vi se putea indeplini dorințele TREBUIE SĂ IEȘIȚI LA VOT si să-i ”LEGITIMAȚI” pe cei care vă vor reprezenta, pentru că altfel, dacă nu dați putere și legitimitate reprezentanților voștri nici ei nu vor putea să rezolve ceeace promit.

Cu stimă,

Consilier Local

Achim Virgiliu Cristian

___Vizualizari 512

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
00015poianatapului
Poiana Tapului – Gara

Nr. 7 -  Fotografie alb-negru, realizată în 1898 reprezintă vedere din Halta CFR, având în centru podul rutier de pe DN...

Telecabina Bușteni – Babele din nou funcțională, tarife, natură, monștri, gunoaie,relaxare, ultimul

Ditamai titlul și foarte multe informații, unele utile, unele mai puțin utile. Ordinea vom vedea care va fii . Spre...

Close