DJ 713. Limita accesului auto pe platoul Bucegilor. Beneficiile asfaltării.

Am tot scris zilele trecute despre DJ 713, am prezentat diverse aspecte dar n-am oferit o imagine de ansamblu a Platoului Bucegilor, în apropiere de Piatra Arsă, pentru ca fiecare dintre voi să poată vedea exact cum stau lucrurile şi până unde poate ajunge cu mijloace motorizate în Parcul Natural Bucegi. Am să încerc s-o fac acum, ţinâmd cont că acest subiect este unul de interes pentru majoritatea turiştilor care vin în zonă.

La scurt timp după ce intrăm pe DJ 713, un panou ne anunţă că suntem deja în Parcul Natural Bucegi, iar un altul, că intrăm în judeţul Dâmboviţa.

juddb

Toate bune şi frumoase până aici, totuşi, ce nu ni se spune este că de fapt intrăm în comuna Moroeni. După spusele unora, se pare ca această comună se întinde pe mai mult de jumătate din suprafaţa Parcului Natural Bucegi, fapt care face ca PNB să devină doar o figură de stil. Evident, pe site-ul comunei nu exista nici o informaţie clară în ceea ce priveşte întinderea comunei.

Din wikipedia (nu că ar fi o mare autoritate, dar măcar spune câte ceva…), Moroeni:

“Comuna se află în extremitatea nordică a județului, cuprinzând zona montană înaltă, inclusiv o bună parte din Parcul Natural Bucegi din Munții Bucegi. Pe teritoriul comunei se află lacul Bolboci și izvoarele Ialomiței cu peștera Ialomiței (unde se află și un mic schit), iar la limita cu județul Prahova se află Vârful Omu, cel mai înalt punct al Bucegilor și al județului Dâmbovița, precum și vârful Babele. Comuna este străbătută de șoseaua DN71 care leagă Sinaia de Târgoviște.”

Comentariile sunt de prisos.

Mergând în continuare pe DJ 713 putem admira frumuseţile PNB, în comuna Moroeni.

Drumul asfaltat duce până aproape de Piatra Arsă, la o barieră, care este limita accesului auto în Parcul Natural Bucegi şi implicit, în comuna Moroeni. Am scris despre această barieră, unde, dacă mai aveţi dubii, vă veţi lămuri clar ca sunteţi în localitate, cu terenuri intravilane de vânzare:

DJ 713. Şoc şi groază pentru iubitorii Muntelui…

Revenind la subiect, vă propun mai jos câteva poze din care vă veţi putea face o vedere de ansamblu asupra limitei accesului auto pe platoul Bucegilor şi asupra beneficiilor asfaltării drumului DJ 713.

Ca tacâmul să fie complet, probabil vom vedea în curând şi o linie de microbuze până pe platou, în limita a 7,5 tone, că atât este permis pe DJ 713. Eventual din oră în oră, clar ar fi clienţi. Posibile staţii: Cabana Cuibul Dorului, curba largă după care se intră în Moroeni, Dâmboviţa, Cabana Dichiu, Blana, bariera spre Babele, Piatra Arsă.

Moroeni, Platoul Piatra Arsă, Bucegi, Parcul Natural Bucegi, limita accesului auto, poze panoramice:

pano1

pano2

pano3

___Vizualizari 3839

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Frumusețe veșnică și prostie trecătoare

Un pic invers față de proverb. De câteva zile ( sau luni ) degetele multora tastează despre nenorocirile cauzate din...

0421
Protected: Porumbelul lui Cocoș și suspiciuni rezonabile

There is no excerpt because this is a protected post.

Close