Anul trecut scriam următoarele articole in ziardebusteni.wordpress.com :
care prezentau cum iti poți petrece timpul , 5 – 6 ore, pentru a admira un traseu descris că se parcurge in 45 – 60 minute, in fugă.
Tot atunci am scris și – http://ziardebusteni.wordpress.com/2012/04/30/cascada-urlatoarea-busteni-obiectiv-al-relansarii-turistice-ceea-ce-nu-se-vede/ , care suna cam așa:
”””” Cele trei articole “Cascada Urlatoarea – Busteni – Obiectiv al relansarii turistice ” doresc sa arate ca poti petrece mai mult de 2 ore in mijlocul naturii daca vrei sa privesti, sa respiri si sa te simti bine. Mie mi-a luat 5 ore sa pot privi si cred ca pentru turisti e extraordinar sa zaboveasca si sa priveasca .
Dar , atat pentru ei turistii cat si pentru noi locuitorii acestui oras minunat ” Busteni Poarta Bucegilor ” trag un semnal de alarma sau un trasnsmit un mesaj si recapitulez cateva imagini :
Am trecut pe langa sute de persoane in drum spre cascada Urlatoarea si am intalnit alte sute spre poiana Tapului care urcau la cascada.
In fata hotelului Silva si in imprejurimi erau sute de masini .
Am amintit in primul articol ca telecabina are o capacitate de 100 persoane / ora urcare ceea ce inseamna 800 – 1000 persoane / zi
Astfel o parte, destul de mare a autovehiculelor au fost parcate de catre turisti pentru a putea face o plimbare pana la Cascada Urlatoarea care cred ca intr-o zi ca asta poate atrage undeva la 3000 – 4000 de vizitatori, ce-i drept nu vin toti cu masinile dar cam 1/2…
Si vorbind acum de peisaj, civilizatie , ecologie – Nu i se pare chiar nimanui frapant de atata timp ca NU EXISTA COSURI DE GUNOI pe acest traseu. Cam ce am dori ? Sa avem o padure curata, ca turistii sa vina cu sticlele si cu dozele goale inapoi si sa le arunce … unde ?
O parcare costa 2 lei / ora / autovehicul, deci nu credeti ca macar o parte sa fie destinata pentru salubrizarea zilnica a acestui traseu care atrage vizitatori pe zi cat numarul de locuri de cazare autorizate in toata localitatea ?
Pai cu ce impresie si imagine pleaca un turist care vrea sa vada ca si mine florile de aproape, natura si peisajul, cand pentru a vedea trebuie sa dea cu piciorul sau cu mana la o parte peturi, doze, pungi de plastic si hartii. Va mai venii si a doua oara acel turist, va mai spune el si altuia ca poate petrece 5 ore sa-si desfete ochiul cu un peisaj mirific sau va spune ” E frumos, ajungi inapoi in doua ore, da sa nu te uiti priete prea atent la peisaj pana ajungi la cascada ca ti se face rau ”
Nu asa se atrag turistii, nu asa se promoveaza obiectivele turistice, un pic mai multa grija sa nu pierdem si ce mai avem ! ””””””
Si acum visul COȘULUI DE GUNOI s-a implinit, că deh’ asta se intâmplă când iți dorești… civilizație și coșuri de gunoi pentru doze, hârtii și PET-uri! care se autoreciclează
Din fotografia de mai sus ”ecologiștii” s-au gândit să extragă capacul de metal pentru …
… tot ce poate fi reciclat, plastic, hartie și aluminiu.
Civilizat nu?!?
Dragi turiști și poate cititori ai publicației on-line … ziardebusteni.ro este etichetat ca anti-mediu, tot de mediul on-line, deci vă rog să utilizați propriile ruxacuri pentru astfel de materiale reciclabile, jos in Stațiunea Turististică de Interes Național Bușteni s-ar putea să gășiți amplasate coșuri de gunoi pe ”căprării” – PlasticMetalHârtie pentru că avem și noi un proiect de reciclare, cel mai apropiat punct de reciclare fiind aproape,… aproape de cartierul Cezar Petrescu . Dacă nu le găsiți, măcar aruncați-le la grămadă in tomberoanele din oraș.
___Vizualizari 460