Bușteniul poate avea din nou Viceprimar

Precum știți, sau dacă nu știți aflați acum, cu ceva săptămâni in urmă, viceprimarul ( ales) din partea PNL, dl. Dumitru Popescu a demisionat, lăsând orașul Bușteni fără al doi-lea gospodar.

Demisia este un act unilateral de voință, unii la vremea respectivă au spus că-i de onoare, alții că nu se înțelegea vezi Doamne cu actualul edil, care nu-i dădu-se atribuții, domnul fost vice nu a dat măcar un minim anunț/comunicat public,  eu am zis că pe undeva este lașitate și neputință și am să mă explic.

Când ești Viceprimar și Consilier local in același timp, devii principala putere in administrația locală, pentru că ești și decident și executant, un fel de tu centrezi tu dai cu capul.

Asta dacă ai cap să-l folosești !

Pentru că , dacă , nu te înțelegi cu Primarul, nu iți dă atribuții, atunci ți le faci. Ai dreptul legal  să-ți scrii singurel proiecte de hotărâre, să le propui pe ordinea de zi in orice ședință de CL și dacă ”ești așa priceput” , cu sprijinul celorlalți 9 ( NOUĂ ) Consilieri locali din așa-zisa OPOZIȚIE, iți dai atribuții și-l pui cu ”botul pe labe” pe primar, de nu se vede și in același timp nici nu are ce să-ți facă pentru că ”respecți programul de guvernare”.

Pe de altă parte, cu privire la onoare versus lașitate, când ești ALES, pentru că ai PROMIS și oamenii au avut încredere in tine și in același timp ești încă odată ales de către o majoritate a Consilierilor locali pentru a ocupa funcția de Viceprimar și tu iți dai DEMISIA, asta nu este ONOARE ci LAȘITATE !

In cazul domnului Dumitru Popescu … a lipsit priceperea, experiența, onoarea și curajul.

Revenind la subiect, in data de 12.05.2021, incepând cu orele 14.00, in sala de ședințe CPPI va avea loc o Ședință extraordinară , cu 13 puncte , printre care și alegerea , din nou , a Viceprimarului orașului Bușteni.

Ordinea de zi :


Eu am citit și răscitit Codul administrativ și vă pot spune cu precizie că nu există un termen pentru ”realegerea viceprimarului” dacă acesta demisionează, ceea ce înseamnă că in data de 12 mai s-ar putea să avem din nou un Viceprimar PNL.

De ce PNL ? Pentru că , mi-e greu să cred că PNL și Mircea Corbu vor ceda Puterea in favoarea oricărui alt partid , mai ales că mai sus v-am spus cum este cu al doi-lea prim gospodar care poate centra și da cu capul in același timp dacă respectă programul de guvernare pentru care a fost ales, deci dacă e de la alt partid… cum va putea să fie cu ”fundul in două luntrii”? Ar însemna , ori să-și înșele alegătorii ori să nu implementeze programul de guvernare locală PNL.

In acest moment, PNL are oameni cu cap, care pot demonstra că sunt buni gospodari și care pot să-și aloce timpul și priceperea pentru dezvoltarea orașului nostru, plecarea unuia din echipă neînsemnând că s-a terminat pământul.

Din rândul PNL, in ordine vor putea fi viceprimari dl Haiduc, Dl. Nanu, Dl Mitrică și probabil noul intrat in CL dl. Onoiu. Nu fac referire la dl Cezar Popescu pentru că nu cred că va renunța la Sportul Alb și nici la Dl Miclea , care am ințeles că deocamdată preferă Piatra Arsă, cu toate că ambii au și experiență și pricepere in administrație.

Așa stând lucrurile, PNL are și capacitate și putere și oameni, greu de crezut să nu fie unul dintre cei de mai sus.

Veți zice că PNL nu are majoritate cu șase aleși din minim opt . Va avea din nou minim 9 ( nouă ) voturi, indiferent pe cine va propune.

Vă aduceți aminte de prima alegere a Viceprimarului, când a fost ales cu 9 voturi din 13 prezenți ?

Voi participa la această ședință publică ca persoană interesată dar de această dată nu voi mai distribui pixuri colorate pentru că m-am convins de ”cinstea și corectitudinea” negocierilor in Opoziția  de la Bușteni, s-au mă rog, de cuvântul unora din PSD.

Bineînțeles că mai există și posibilitatea retragerii de pe ordinea de zi a acestui punct, pentru că, așa cum vă spuneam mai sus, nu există termen de realegere, iar GRABA poate strica treaba și in plus , dacă privim organigrama Primăriei Bușteni, vedem că in acest moment Viceprimarul are in subordine doar personalul Cimitirului , care parțial a fost transferat către Caraiman Conserv ( personalul nu cimitirul ), dacă privim Bugetul local , sumele pentru gospodărirea orașului sunt aceleași ca in ultimii 5 ani, cu salariul Viceprimarului pot fi făcute multe alte lucruri interesante mai ales că Bușteniul are un Administrator Public tânăr , capabil și cu atribuții similare vicelui.

Vom vedea insă cum se va finaliza această ”extraordinară”, mai ales că are 13 puncte iar acest număr poate aduce GHINION.

Așadar GRABA poate strica treaba !

 

___Vizualizari 882

2 thoughts on “Bușteniul poate avea din nou Viceprimar

 1. Domnule Achim, îmi permit să vă pun două întrebări:
  1 – la-ți cunoscut personal pe viceprimarul demisionar pe care-l criticați la comandă?;
  2 – ați citit Codul Administrativă de vă permiteți să „bălăcăriți” o personalitate de calibrul domnului Dumitru Popescu Marian?
  În speranța că nu mă veți cenzura (lucru la care vă pricepeți de minune), vă mulțumesc pentru răspuns!

 2. La prima întrebare răspunsul este DA.
  La a doua întrebare , primul rând , ” ați citit codul administrativ” , răspunsul este tot DA, iar dvs știați foarte bine răspunsurile.
  In ceea ce privește continuarea frazei, cu ” balacaritul”, aici nu vă mai permit, pentru că, se pare că dvs nu prea ați citit articolul său aveți carențe în înțelegerea limbii române.
  Pe de altă parte, am postat, tot pe fb, ca și dvs, ” dreptul la replică” al domnului in cauză, cu diferența că nu am am avut completări că dvs.
  Cât despre ” cenzură” , sunt obișnuit cu insinuările fără acoperire din partea dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
fumează decent
Țigara fericită – Cum poți fuma in orice restaurant și club

Păi dacă se dau legi și dacă toți NEfumătorii ne tratează ca pe ”pleava societății”, este de datoria NOASTRĂ, a...

Ședința ordinară a CL Bușteni in 29.10.2019, ordinea de zi și votul

Așa cum v-am obișnuit, anunț in fiecare lună, ordinea de zi a ședințelor ordinare ale CL Bușteni și cum votez,...

Close