Primarul orașului Bușteni, in urma calomniilor și denigrărilor PNL Bușteni vă aduce la cunoștință

In ultimul timp au apărut in spațiul public niște acuze denigratoare la adresa mea , Primar in funcție Ghiță Irinel, privind unele cheltuieli , care sunt prezentate in mod calomnios ca fiind ”neconforme” sau ”fără eficiență economică” , menite să distragă atenția de la realitatea cheltuielilor și investițiilor , ceea ce denotă clar tăierile financiare dar și dispariția efectivă a evenimentelor tradiționale, care vor urma dacă vă veți lăsa pradă denigrărilor false ale PNL Bușteni prin Mircea Corbu și cei ce vor să intre in Consiliul local din partea PNL Bușteni.

Materiale apărute nu sunt ”secrete” ci sunt  sunt postate in mod transparent  din luna februarie 2020 pe pagina oficială a Primăriei, orașul-bușteni.ro  si sunt PREVEDERI bugetare pentru anul 2020 nicidecum CHELTUIELI EFECTUATE .

Dacă ne jucăm cu vorbele și cu promisiunile vom avea surprize mari deoarece , conform prevederilor bugetare, aprobate de Consiliul Local Bușteni in februarie 2020, in vederea aprobării Bugetului anual 2020, s-au avut in vedere ca dealtfel in ultimii 16 ani, următoarele cheltuieli:

 • Ciocolată și produse zaharoase – 45.000 leipentru următoarele acțiuni tradiționale organizate de către Primăria orașului Bușteni, respectiv – Sfintele sărbători de Paste, Ziua Copilului și sărbătorile de iarna ,cand copii, incepând cu vârsta de 3 ani si până la vârsta de 15 ani, din ciclurile școlare primare si gimnaziale, in număr aproximativ de 500 pers primesc câte un cadou cu produse zaharoase ( ciocolată, napolitane, sucuri etc ), aproximativ 40 lei / persoană.   Trebuie să ințelegeți că se se dorește de către PNL Bușteni prin Mircea Corbu și cei ce vor să intre in Consiliul local din partea PNL Bușteni, ca aceste activități traditionale să fie sistate , impreună cu asigurarea rechizitelor pentru invățământul primar , exemplu fiind localitătile invecinate care nu au astfel de tradiții .
 • Aranjamente florale – 130 000 lei – aceste cheltuieli sunt pentru infrumusetarea stâlpilor de iluminat și a trotuarelor din centrul orașului, parcurile orașului, monumentul Ultima Grenadă, sau anumitor porțiuni verzi, etc, care cuprind activități de montaj, intreținere, schimbare, transport in decursul unui an de zile, dar și depuneri de coroane cu diverse conotații oficiale, Ziua Națională, Ziua Eroilor, Ziua Crucii, Ziua Europei, etc – Trebuie să ințelegeți că se se dorește de către PNL Bușteni prin Mircea Corbu și cei ce vor să intre in Consiliul local din partea PNL Bușteni, să se renunțe la infrumusețarea orașului iar această activitate va fi sistată lasând ca plantele invazive gen scaieți și brusturi să fie cartea de vizită a orașului cât și neomagierea simbolurilor naționale. Sinaia spre exemplu are alocații bugetare de 10 ori mai mari.
 •  Produse cofetărie – 50.000 lei  + Mese festive – 60.000 lei + Diplome  și felicitări – 25.000 lei , reprezintă manifestările tradiționale Ziua Cadrului Didactic, Nunta de Aur, Zilele orașului Bușteni, etc. Trebuie să ințelegeți că se dorește de către PNL Bușteni prin Mircea Corbu și cei ce vor să intre in Consiliul local din partea PNL Bușteni  , ca aceste evenimente să dispară pentru Profesorii, Seniorii noștri, Copiii și tinerii care se bucurau de aceste evenimente. In Sinaia și Azuga nu au loc astfel de evenimente.
 • Servicii prestate de artiști – 50.000lei – aceste cheltuieli sunt realizate cu prilejul diverselor evenimente naționale, regionale sau locale, Ziua Drapelului, 1 Decembrie, Zilele Sfinxului , Ziua Imnului național, și multe altele, când pe raza localității cântă Fanfara , diverși soliști sau artisti care prin prestațiile lor deosebite incântă atăt locuitorii cât si vizitatorii . Trebuie să ințelegeți că se se dorește de către PNL Bușteni prin Mircea Corbu și cei ce vor să intre in Consiliul local din partea PNL Bușteni , ca Bușteniul să devină o localitate fără evenimente, pentru a se putea atrage vizitatori și turiști in localitățile invecinate Sinaia și Azuga.

 

 • Echipamente de protecţie Pompieri – 20.000 lei – se consideră că este o sumă mică avută in vedere pentru activitatea de Salvamont și Situații de urgență , dar s-a omis expres să se spună că a fost achiziționată Masina de Pompieri in valoare de 128.000 lei dar și faptul că bugetul total al serviciului Salvamont și Situații de urgență este de 749.150 lei  și că Administrația locală Sinaia nu are Serviciu de Pompieri sau Salvamont local .

 

Totodată prin omisiune și inducerea in eroare se bate moneda de către PNL Bușteni prin Mircea Corbu și cei ce vor să intre in Consiliul local din partea PNL Bușteni că NU S-A FĂCUT NIMIC !

Pentru locuitorii orașului Bușteni cu drept de vot , ce vor vota PNL Bușteni – Mircea Corbu și cei ce vor să intre in Consiliul local din partea PNL Bușteni,trebuie să știți că veți vota impotriva  :

 • copiilor de la mic la mare, incepând de la 3 ani si până la 15 ani care nu se vor mai bucura de cadourile tradiționale și nici de rechizite scolare.
 • impotriva profesorilor și invățământului din Bușteni.
 • Impotriva cadrelor medicale din scoli și a medicilor de familie.
 • Impotriva realizării Centrului Medical Integrat
 • Impotriva sportivilor care nu vor mai beneficia de susținere financiară,
 • Impotriva tinerilor cărora li se vor demola casele și li se vor lua proprietățile pentru că proiectul realizat de către Vlad Oprea pentru autostradă inseamnă intrarea cu buldozerul din Piatra Arsă , pană la Castelul Cantacuzino.
 • Impotriva transportului in comun GRATUIT pentru elevi și seniori pentru că Vlad Oprea dorește monopol pentru această activitate in Valea Prahovei,
 • Impotriva persoanelor cu vulnerabilități sociale, care vor fi aruncate in stradă pentru a fi introduse persoane din anturajul PNL Bușteni , Mircea Corbu și cei ce ce vor să intre in Consiliul local din partea PNL Bușteni dar și din Sinaia, pentru că Vlad Oprea nu a reușit in 4 mandate să construiască mai mult de 30 de apartamente ANL sau locuințe sociale.
 • Impotriva părinților și bunicilor dvs. care nu vor mai beneficia de nici un ajutor.
 • Impotriva activităților culturale, sportive, turistice si de altă natură
 • Impotriva lăcasurilor de cult
 • Impotriva infrumusețării orașului
 • Impotriva evenimentelor
 • Impotriva tuturor realizărilor din ultimii 30 de ani ale orasului.

 

Vă rog să ieșiți in fața porților și să vedeți strazile asfaltate, trotuarele pietruite, locurile de joacă modernizate, gradinițele și scolile dotate, dispensarul din Poiană aproape finalizat, florile care infrumusețează localitatea  si multe altele.

Avem in continuare de modernizat orașul, să păstrăm standardele și identitatea Bușteniului și să le imbunătățim .

Administrația nu se realizează neapărat prin discursuri ci prin fapte și realizări care se văd și sunt palpabile.

Administrația orașului Bușteni si locuitorii trebuie să ințeleagă că nu sunt vasalii nimănui și nu trebuie să ajungă in subordinea sau monopolul altor localități . Noi trebuie să ne păstram identitatea, a Bușteniului – Poarta Bucegilor nicidecum să devenim vasalii Perlei Carpaților ( Sinaia ) cum se dorește de către PNL Bușteni prin Mircea Corbu și cei ce vor să intre in Consiliul local din partea PNL Bușteni.

 

___Vizualizari 1356

One thought on “Primarul orașului Bușteni, in urma calomniilor și denigrărilor PNL Bușteni vă aduce la cunoștință

 1. Va rog eu frumos,incetati cu minciunile ! Nu tin cu Mircea Corbu,nu tin cu nimeni,decat cu acela pe care il voi vedea implicat in dezvoltarea orasului Busteni! Va rog eu frumos ,iesiti din case sj uitati-va in ce stagiu au ajuns strazile ,in ce stagiu arata orasul asta…! CE A FACUT PRIMARIA??? INCAPABILILOR ! VA BATETI JOC DE CETATENI SI DE FRUMUSETEA ASTA DE ORAS…AVEM TOT CE NE TREBUIE DIN PUNCT DE VEDERE PEISAGISTIC!
  SI CA SA VA SPUN SI PE ULTIMA..V-ATI PUPA SINGURI IN C*R SA AVETI INSPIRATIA , ECHIPA , VIZIUNEA ,PLANURILE LUI OPREA..DAR CE SA VEZI?! NU O AVETI! SI ASTA E EVIDENT LA O SINGURA PRIVIRE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
20160203_170035
Lista pentru ”Blocuințele” sociale s-a votat cu…

Până pe la orele 14.00, când a inceput ședința extraordinară, in care trebuia să se aprobe lista prioritară pentru ocuparea...

Busteniul are Viceprimar !

Precum spuneam in articolul de ieri, astazi, 16.11.2020, la initiativa a 7 consilieri locali a avut loc sedinta de alegere...

Close