Bușteni – nou inceput de an școlar – prima zi de scoală cu tristețe

Este poate prima dată in viață când tristețea mă cuprinde in mod iremediabil.

Prima zi de scoală, an de an, a fost un prilej de emoție, de bucurie, de exaltare emoțională, de a-mi aminti primii pași spre cunoaștere.

In fiecare an de vreo 37 de ani incoace mi-am amintit cu placere de prima zi de scoală,  de invățători, de profesori, de personalul auxiliar , de cei care ne-au indrumat, invățat, pregătit pentru viață.

Cei 7 ani de acasă, au fost completați in fiecare an de către dascăli. Ne-au invățat să scriem, să citim, să calculăm, să ne respectăm intre noi, să ne asumăm succesul dar și greșelile, să comunicăm,  dar cel mai important, să gândim cu propriul nostru cap , să simțim cu propriul nostru trup, să iubim cu propria noastră ininimă.

Indiferent de relația intre noi elevii, prima zi de școală era un nou inceput, cu drag, uniune, bun simț și pasiune pentru carte, ca hrană spirituală.

Prima zi de școală era minunată, zâmbetul bobocilor, imbrățișarea educatoarei, invățătoarei sau a invățătorului , buchetele de flori și discursurile cadrelor didactice, te făceau fericit și apoi urma emoția primului clopoțel, unic, un singur clinchet auzit de toți.

Astăzi clopoțelul nu a mai sunat pentru toți elevii la fel, nici măcar in același timp,  nu a mai produs emoție nici parinților sau bunicilor, nu a mai trezit amintiri, pentru că prezența lor a fost interzisă ”pentru siguranța tuturor” , cât despre ”bobocii” anului 2020, aceștia nu vor avea niciodată emoția sau amintirea primei zile de școală, a primului clopoțel, al primului pas spre cunoaștere.

Astăzi, niciun copil nu a putut vedea surâsul dascălului sau al colegilor, doar o mască care ne distanțează fizic și social.

Totuși, ”spre binele nostru”, vom trece peste această zi, noi ca adulți dar si ei , copiii, pentru că, nu-i așa, ” copiii trec mai ușor peste lucrurile neplăcute” ! Oare?

Revenind la Bușteni, in ultimii 20 de ani s-au făcut investiții in invățământ, in școli, in elevi.

Avem cele mai performante unități de invățământ, moderne, curate și sigure. Toate școlile , grădinițele și Liceul Ion Kalinderu indeplinesc toate normele de securitate sanitară și sunt avizate de D.S.P.

Fiecare unitate de invățământ din orașul Bușteni este sigură, acesta fiind cel mai important lucru, pentru elevi și părinți.

In Bușteni scolile au inceput in funcție de scenariul VERDE, adică prin prezență fizică.

Consiliul Local Bușteni și Primăria Bușteni prin Primarul orașului Bușteni, mulțumesc tuturor cadrelor didactice și personalului auxiliar pentru implicarea exemplară in actiunea de deschidere a noului an școlar 2020-2021.

Conform tradiției ultimilor ani, datorită implicării Administrației locale, Primărie și Consiliul Local, elevii claselor I – VIII au primit rechizite, atât de necesare procesului de invățare.

Sper ca la sfârșitul acestui an scolar, in iunie 2021 să vă putem surprinde zâmbetul și fericirea.

Ca părinte vă imbrățișez și vă urez mult succes in noul an scolar dragi copii și rezultate excelente !

 

___Vizualizari 467

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Nocturna Kalinderu va funcționa in fiecare sâmbătă și tarife

Vine vacanța, sezonul rece este in toi, iar Bușteniul este pregătit să intâmpine turiștii. In acest moment in Bușteni sunt...

Viața culturală la Bușteni renaște – bun venit Corina Nica !

Cu speranță și incredere vă anunț dragi cititori că, după o perioadă in care viața culturală in orașul Bușteni intrase...

Close