C.S. CARAIMANUL BUȘTENI – Secția Schi Alpinism – rezultate extraordinare

Spuneam in articolul precedent că voi publica Raportul/Bilanț de activitate al secției de Schi Alpinism din cadrul C.S. Caraimanul Bușteni, care a fost punct de informare a C.L. Bușteni in ședința din 24 aprilie 2019 și care, la momentul lecturării m-a impresionat .

Am solicitat d-lui Radu Stanciu, antrenorul secției, dreptul de publicare a acestui raport/bilanț pentru a vă putea aduce in atenție extraordinara activitate a acestei secții sportive.

Vă las in continuare să vă delectați cu rezultatele și să apreciați cum se cuvine activitatea sportivă a CS. Caraimanul Bușteni – Schi Alpinism

BILANȚUL ACTIVITĂȚILOR DESFĂȘURATE DE  C.S.CARAIMANUL BUȘTENI – Schi Alpinism,  în perioada 01.04.2018 – 01.04.2019

         1.Structură organizatorică.

Secția de schi alpinism din cadrul C.S.Caraimanul Bușteni a luat ființă în anul 2017, prin Hotărârea Consiliului Local Bușteni nr. 159.

Activitatea secției se desfășoară sub supravegherea Președintelui C.S.C.B., Dl.Trifu Florin și cea a Președintei secției de schi alpinism, Dna.Enache Alina.

Secția de schi alpinism a fost afiliată provizoriu la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE), in cursul anului 2018, conform adresei federației de resort nr.173/12.10.2018, iar cu ocazia Adunării Generale Ordinare a federaţiei din  data de 19.03.2019 s-a hotărât afilierea definitivă.

Procesul de selecție, antrenament precum și celelalte activități cuprinse și prezentate în prezentul bilanț au fost desfășurate și coordonate de Stanciu Radu, antrenor și instructor sportiv, specialitatea schi, în mod voluntar.

În cadrul secției, pe durata perioadei analizate și-au desfășurat activitatea un nr. de 21 sportivi legitimați, după cum urmează:

 

 

Nr

   NUME  PRENUME CATEGORIA VÂRSTA
1 ANDREI DAVID CONSTANTIN CADEȚI 14
2 BRABETE ALBERT VASILE COPII MICI 10
3 BURDUSEL ANDREI ROBERT CADEȚI 14
4 CIULINARU ANDREI COPII MARI 13
5 NEGUTESCU LEONARDO CONSTANTIN COPII MARI 14
6 STAN MARIAN BOGDAN CADEȚI 15
7 STANCIU MIHAI CLAUDIU JUNIORI 17
8 VOICU ROBERT GEORGIAN CADEȚI 14
9 ANDREI IZABELA MARIA CADEȚI 14
10 BRABETE ALESSIA TEODORA COPII MARI 12
11 ENACHE ALECSIA ELENA COPII MARI 13
12 FETICU REBECA ANAMARIA COPII MICI 10
13 GRIGORE TEODORA COPII MARI 13
14 MANEA ANDREEA STEFANIA COPII MARI 12
15 MANEA CRISTINA IOANA COPII MARI 11
16 MUȘAT ANISIA COPII MARI 12
17 MUSAT ROBERTA MARINA CADEȚI 14
18 PADURARU SIMONA COPII MICI 11
19 PANESCUFRANCESCA COPII MICI 11
20 PETROI MARIA THEODORA CADEȚI 14
21 PETROI BIANCA GEORGIANA COPII MARI 12
  1. Activități administrative.

În cursul activităților desfășurate toți sportivii menționați au fost examinați clinic obținând avizul medicului sportiv și au fost legitimați în cadrul F.R.A.E..

S-a realizat o ședință cu părinții sportivilor secției in cadrulu Centrului Cultural ”Aurel Stroe” din localitate, fiind dezbătute probleme organizatorice, de autofinanțare, de conștientizare a importanței consecvenței în procesul de pregătire, despre programul zilnic, alimentație, stil de viață, gestionarea cât mai eficientă a procesului de învățământ extrașcolar și extracurricular, etc..

Au fost confecționate și donate administrației Stadionului Caraimanul Bușteni o serie de ”obstacole” necesare procesului de învățare și antrenament.

Au fost confecționate și se afla în recuzita secției aproximativ 100 fanioane necesare balizării traseelor de competiție și antrenament (schi, alergare).

Periodic precum și în caz de necesitate se realizează activități de intreținere a materialelor sportive din dotare constand în reparație legături și clăpari de schi, ceruire, ascuțit canturi etc..

Transportul la competiții, antrenamente sau alte locații s-a efectuat în cea mai mare parte cu cele doua vehicule puse la dispoziție de antrenorul echipei, precum și cu cele aparținand familiilor implicate în această activitate.

Activitatea de corespondență și întocmire a documentelor necesare relaționării cu forurile superioare, cu alte instituții, parteneri, sponsori ori agenți economici au fost întocmite atât de către antrenor, cât și de președintele secției.

Au fost organizate trei competiții sportive, respectiv:

VERTICAL RACE CARAIMANUL BUȘTENI – competiție de alergare montană, pe teren accidentat destinată copiilor, amatori sau non amatori, legitimați sau nelegitimați la cluburi sportive, în scop de promovare a sportului în general și a alergării montane și  schi alpinismului în mod special. Concursul a avut loc Sâmbătă 01.09.2018, ora 10:00, la pârtia de schi Kalinderu din stațiunea Bușteni.

CUPA CARAIMANUL la schi alpinism, o competiție adresată tuturor categoriilor de vârstă, aflată la prima ediție și desfășurată la lumina instalației nocturne a pârtiei de schi Kalinderu, în seara de 29.12.2018.

–  SKIMO VERTICAL RACE AZUGA, o competiție de schi alpinism, probă de vertical a Campionatului Național, desfășurată în ziua de sămbăta 05.01.2019 pe pârtia de schi Sorica din Azuga.

De menționat și apreciat este faptul că sponsorul principal al celor două competiții desfășurate în localitatea Bușteni a fost S.C. POLAR ELEVATORS S.R.L. din localitate, reprezentată de Dl.Ionuț MOJA și Dna.Andreea MOJA, cei care au susținut fondul de premiere cu suma de 5400 Ron și cărora le mulțumim și pe această cale.

Activitățile de organizare  a celor trei competiții s-au realizat sub coordonarea antrenorului secției de schi alpinism, Stanciu Radu, cu ajutorul părinților copiilor legitimați la ramura sportivă în cauză, cu sprijinul voluntarilor, cu cel al administrației Domeniului Schiabil Kalinderu, reprezentat de domnii Gabriel și Romeo DRILEA, sub supravegherea echipei Salvamont Bușteni.

Complexitatea sarcinilor derivate din organizarea unei competiții sportive fac obiectul unui material separat de prezentul bilanț, astfel încât nu pot fi cuprinse și detaliate cu această ocazie.

 

  1. Parteneri, sponsori.

Au fost întocmite mai multe parteneriate de colaborare cu diverse instituții, unele dintre acestea fiind încă în proces de studiu și documentare, singurul concretizat fiind cel cu ”AZUGA SKI & BIKE RESORT” (Telegondola Azuga) acesta fiind de un real folos.

În lucru la această dată se află și parteneriatul de colaborare cu Biserica Domnească Bușteni, care în decursul celor doi ani de activitate a sprijinit activitatea echipei cu suma de 2500 Ron.

De asemenea, avem o bună colaborare cu C.S.Dinamo Brașov (Skimo Team), cei care au propus înființarea secției de schi alpinism în cadrul C.S.Caraimanul Bușteni și care de curând, a dat națiunii noastre un loc trei în ierarhia mondială a schi alpinismului, prin sportivul George Jinga.

Ne putem mândri de o bună colaborare cu F.R.A.E., iar faptul că am fost însărcinați  cu organizarea Campionatului Național de la Azuga nu face decât să întărească cele afirmate.

Sponsorii principali ai echipei:

ROMAQUA GROUP S.A. – au sponsorizat C.S.Caraimanul Bușteni – schi alpinism cu suma de 10.000 Ron din care au fost achiziționate materiale sportive;

MATPOL IMPEX S.R.L. – ne-a pus la dispoziție un autovehicul marca Opel Vivaro și echipament sportiv în valoare de 1000 euro;

S.C.POLAR ELAVATORS – 5400 ron precizați anterior.

  1. Finanțare (autofinanțare).

În principal, finanțarea echipei de schi alpinism se realizează cu efortul familiilor implicate în această activitate, suma investită de C.S.Caraimanul Bușteni pentru susținera activității echipei de schi alpinism, de la înființare și până în prezent fiind de 700 ron, ca urmare a achitării taxei de afiliere a secției la FRAE.

În perioada analizată, antrenorul echipei și colectivul de părinți au investit aproximativ 30.000 ron în vederea susținerii activității echipei de schi alpinism, cu excepția sponsorizărilor obținute.

 

  1. Promovare.

         Activitatea de promovare a echipe de schi alpinism și implicit a C.S.Caraimanul Bușteni s-a realizat prin elaborarea, construirea și administrarea paginii WEB www.skialpinismcaraimanul.com , domeniu conceput, creat și administrat de antrenorul echipei, Stanciu Radu.

De asemenea, imaginea echipei este promovată în mediul virtual și pe pagina de Facebook, www.facebook.com/skialpinismcaraimanul, aceasta fiind de asemenea creată și administrată de antrenorul echipei.

A fost creat și se află în bună administrare canalul de yotube al echipei ”Ski Alpinism Caraimanul Busteni” fiind publicate mai multe materiale audio-video cu aspecte de la activitatea echipei, materiale prelucrate și postate de antrenorul echipei.

Tot în perioada analizată a fost conceput și logoul (emblema) echipei de schi alpinism cunoscut și recunoscut de lumea schi alpinsmului.

În cadrul procesului de antrenament au fost organizate lecții de antrenament în parcul central al localității, cu scop de promovare a sportului la mod general și a schi alpinismului în mod special.

Vehicul aflat în utilizarea echipei a fost inscripționat cu logoul și denumirea clubului sportiv, costumele de schi și tricourile tehnice (de alergare) au fost personalizate de asemenea cu însemnele și culorile clubului sportiv (alb – verde).

Am avut o apariție tv în cadrul emisiunii ”Neatza cu Răzvan și Dani” din data de 11.01.2019.

Am fost subiectul principal al emisiunii ”Viața Parohiilor” difuzată de Trinitas TV la data de 30.01.2019.

Au fost confecționate embleme și stikere cu logoul echipei de schi alpinism.

  1. Activități sportive.

Au fost organizate și desfășurate un nr. de 220 lecții de antrenament, norme de control și competiții însumând o medie de 480 ore de efort fizic, în funcție de categoria de vârstă și prezența la antrenament.

Antrenamentele s-au desfășurat cu precădere, în perioada de vară, pe Platoul Bucegi, Muntele Baiu, zona împădurită din preajma stațiunii Bușteni, poienile, pășunile și traseele turistice din zonă, Pârtia de schi Kalinderu și sporadic în bazele sportive aparținand administrației publice locale.

Referitor la accesul în bazele sportive aflate în grija administrației publice locale, este de subliniat și regretat reticența cu care am fost tratați de la înființare și până în prezent. Mai precis, în ciuda intervențiilor pe lângă factorii responsabili, a adreselor de solicitare și informare întocmite, nu s-a reușit buna gestionare a programului de funcționare a sălii de sport din localitate, astfel încăt să ne putem desfășura activitatea și în sala de sport, cel puțin o zi pe săptamâna, la o ora rezonabilă (16-18).

Pe timp de iarnă, antrenamentele s-au desfășurat în principal pe domeniul schiabil Kalinderu, acolo unde am fost foarte bine primiți și sprijiniți de administratorul domeniului, precum și pe pârtiile de schi din localitățile învecinate, Platoul Bucegi, Munții Baiu, Poiana Brașov, zona împădurită din preajma localității etc..

În cursul procesului de pregătire s-a realizat un cantonament de pregătire la altitudine, în cadrul C.S.N. Piatra Arsă, un cantonament în Austria – Bischofshofen și mai multe deplasări în țară, prilejuite de competiții de alergare montană și schi alpinism, cheltuielile fiind suportate de familiile sportivilor implicați în această activitate.

În colaborare cu FRAE, sportivii C.S.Caraimanul Bușteni – schi alpinism, Stanciu Claudiu, Voicu Robert și Andrei David, au luat parte la tabăra de schi alpinism organizată de federațiile de schi alpinism germană și austriacă în stațiunea Kuhtai – Austria.

 

  1. Rezultate obținute.

Clasări pe podiumul de premiere:

         SKIMO JUNIOR VERTICAL RACE – concurs de alergare montană organizat de Skimo Team la data de 19.08.2018.

Stanciu Claudiu – categoria Cadeți M – locul III

Andrei David – categoria copii mari M – locul II

Voicu Robert –  categoria copii mari M – locul III

Brăbete Albert –  categoria copii mici M – locul II

Mușat Roberta –  categoria copii mari F – locul II

Pănescu Francesca –  categoria copii mici F – locul II

Manea Cristina –  categoria copii mici F – locul III

         VERTICAL RACE CARAIMANUL BUȘTENI – concurs de alergare montană organizat de C.S.Caraimanul Bușteni, la data de 01.09.2018.

Andrei David – categoria copii mari M – locul I

Voicu Robert –  categoria copii mari M – locul II

Enache Alecsia – categoria copii mari F – locul II

Mușat Roberta –  categoria copii mari F – locul III

Pănescu Francesca –  categoria copii mici F – locul II

         CUPA CARAIMANUL LA SCHI ALPINISM – concurs de schi alpinism, probă de individual, organizat de C.S.Caraimanul Bușteni, la data de 29.12.2018.

Voicu Robert –  categoria copii mari M – locul I

Ciulinaru Andrei –  categoria copii mari M – locul II

Andrei David – categoria copii mari M – locul III

Manea Andreea – categoria copii mari F – locul I

Enache Alecsia – categoria copii mari F – locul III

Brăbete Albert –  categoria copii mici M – locul I

Manea Cristina –  categoria copii mici F – locul I

         SKIMO VERTICAL RACE AZUAGA – Campionat Național probă de Vertical, organizat de C.S.Caraimanul Bușteni și Federația Română de Alpinism și Escaladă la data de 05.01.2019.

Stanciu Claudiu – categoria Juniori M – locul II

         Voicu Robert –  categoria Cadeți M – locul III

Andrei Izabela –  categoria Cadeți F – locul I

Petroi Maria – categoria Cadeți F – locul II

Ciulinaru Andrei –  categoria copii mari M – locul I

Andrei David – categoria copii mari M – locul III

Manea Andreea – categoria copii mari F – locul I

Enache Alecsia – categoria copii mari F – locul II

Brăbete Albert –  categoria copii mici M – locul I

ALPEN CUP (cupa Alpilor) – concurs de schi alpinism, probe de vertical și individual organizat de federația austriacă de schi alpinism în colaborare cu Federația Internațională de schi alpinism (ISMF), în stațiunea Bischofshofen, la data de 19 și 20.01.2019.

Proba de vertical

Manea Andreea – categoria Cadeți F – locul I

Enache Alecsia – categoria CadețiF – locul III

Proba de individual

Manea Andreea – categoria Cadeți F – locul II 

         CAMPIONATUL NAȚIONAL – concurs de schi alpinism, proba de individual, organizat de Federația Română de Alpinism și Escaladă la data de 25.02.2019.

Stanciu Radu –  categoria Veterani 1 M – locul I

Stanciu Claudiu –  categoria Juniori M – locul III

Voicu Robert –  categoria Cadeți M – locul IV

Andrei David – categoria Cadeți M – locul V

Stan Bogdan – categoria Cdeți M – locul VI

         PREDEAL VERTICAL RACE – concurs de schi alpinism, proba de vertical, organizat de Alpin Film Festival în colaborare cu Tabere și Circuite de Alergare, Schi și MTB la data de 03.03.2019.

Stanciu Radu –  categoria Master M – locul I

Stanciu Claudiu –  categoria Cadeți M – locul I

Stan Bogdan – categoria Cdeți M – locul II

Voicu Robert –  categoria copii mari M – locul I

Andrei David – categoria copii mari M – locul II

Manea Andreea – categoria copii mari F – locul I

Andrei Izabela –  categoria Copii mari  F – locul III

Brăbete Albert –  categoria copii mici M – locul I

Manea Cristina –  categoria copii mici F – locul I

Feticu Rebeca –  categoria copii mici F – locul II

         BUCEGI WINTER RACE – concurs de schi alpinism, proba de individual, organizat de Consiliul Județean Dâmbovița și Salvamont Dâmbovița la data de 23.03.2019.

Stanciu Radu –  categoria Open M – locul I

Stanciu Claudiu –  categoria Open M – locul II

Manea Andreea –  categoria Open F – locul I

Enache Alecsia –  categoria Open F – locul II

Brăbete Albert –  categoria copii mici M – locul I

Manea Cristina –  categoria copii mici F – locul I

         CRĂPĂTURA – POSTĂVARU NIGHT – concurs de schi alpinism, probă de individual race, face parte din seria CarpathianMan®, organizat la data de 30.03.2019.

         Andrei David – categoria Cdeți M – locul III

Manea Andreea – categoria Cadeți F – locul II

Enache Alecsia – categoria Cadeți F – locul III

Stanciu Claudiu – categoria Juniori M – locul II

Stanciu Radu – categoria Master M – locul I

         8.Concluzii.

Noi, antrenorul echipei de schi alpinism – Stanciu Radu, Președintele secției, – Enache Alina, colectivul de părinți ai copiilor legitimați la ramura sportivă schi alpinism și sportivii practicanți ai acestui sport olimpic (Lousanne 2020), considerăm că ne-am îndeplinit obiectivele propuse și asumate pentru perioada supusă analizei și privim încrezători spre sezonul sportiv 2019-2020.

Obiectivele, necesitățile, neajunsurile, punctele forte și cele sensibile, propunerile și alte puncte de vedere menite să ducă la imbunătățirea activității C.S.CARAIMANUL BUȘTENI – schi alpinism, vor face obiectul planului anual de pregătire aflat în elaborarea și sarcina antrenorului.

Antrenor                                          Președinte secție Schi Alpinism

 

Radu  Stanciu                                                            Alina Enache

Părerea mea este că activitatea este IMPRESIONANTĂ.

Urez pe această cale sportivilor, mult succes in continuare .

___Vizualizari 634

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
hpim3544
Cascada Urlatoarea – Busteni – Obiectiv al relansarii turistice 2

Gata am ajuns la cantonul de apa, ne odihnim un pic si urmand poteca marcata vom ajunce la Urlatoarea Prin...

Problema existentiala, discriminare la tufis?

Se pare ca vom avea un referendum pentru familie. Multi sunt pentru, multi sunt impotriva, multi nu sunt informati, altii...

Close