Deci noi cu cine votăm?

A inceput campania electorală pentru Europarlamentare și asta nu de ieri sau astăzi ci de sâmbătă dimineața, 27.04.2019.  și se va finaliza in 24.05.2019 noaptea.

Acest scrutin este unul foarte important pentru români și România d.p.d.v. al democrației, dezvoltării, vieții și nu numai atât.

Fiind o țară democrată, mai multe partide și / sau candidați independenți doresc să ocupe unul dintre cele 33 de locuri disponibile pentru acest scrutin .

In ultimii 30 de ani s-a tot votat, iar populația cu drept de vot a tot votat, insă pe măsura trecerii timpului, din ce in ce, tot mai puțini se prezintă la vot pentru că … 

Aceste 3 puncte (…) le-am pus special, deoarece nu prea ințeleg de ce trebuie să ne justificăm tot noi, cei care votăm, sau ar trebui să votăm, și nu se justifică cei care au fost votați pănă acum sau cei care vor să fie votați de acum incolo.

Alegerile Europarlamentare 2019 au atins apogeul deziteresului total față de cetățeanul cu drept de vot, atât față de cel român dar și față de cel european, cel puțin in ”precampanie”, unde niciun partid sau candidat independent nu s-a referit la ”un proiect de țară” pe de-o parte iar pe de altă parte niciunul nu s-a referit la INTERESUL EUROPEAN, că Dumnezeu să mă ierte, acolo ar trebui să meargă și să ”parlamenteze” pentru binele EUROPEAN.

Nu are ce să caute in limbajul de campanie, fie și ea ”precampanie”, nume proprii sau jigniri sau apelative sau amenințări, care nu au legătură cu deciziile europene, exemplu Dragnea, Nicolicea, ”Mitralieră”, Orban, Cioloș, Neica nimeni, Pușcărie, penali, pușcăriabili, DNA, dosare penale și câte și mai câte grozăvii, nici măcar Iohanis, case, etc , pentru că asta inseamnă MANIPULARE.

Aș vrea, sau mi-ar plăcea să văd cum se prezintă candidații, cine sunt, ce au făcut, ce ii recomandă să ne reprezinte in Parlamentul European și bine ințeles ce vor să prezinte sau să susțină in Parlamentul European, clar scurt și concis.

Am convingerea că in momentul in care vor exista ”proiecte clare de țară”, susținute de candidați, pe diverse axe sau domenii de activitate, atunci LUMEA VA IEȘI LA VOT și va vota și totodată va cere și socoteală, pentru că VA LEGITIMA VOTUL, altfel se va vota ca și pană acum, minimal, sub 30% iar noi, românii , indiferent de ”credința politică” ne vom DEZICE de UN DREPT, de O LIBERTATE DE EXPRIMARE și de TAXARE A POLITICULUI.

Prin lege, pe perioada campaniei nu se poate face explicit ”promovare” vreunui partid, sau candidat independent, astfel am decis ca in perioada ce va urma, să informez, nepartinic, ”populația cu drept de vot” din Partea superioară a Văii Prahovei, respectiv fostul Colegiu 1, despre ”OFERTA ELECTORALĂ” a TUTUROR candidaților fie aceștia partide sau independenți, prin crearea paginii ”EUROPARLAMENTARE 2019” Pagina va incepe să fie activă din data de 6 – 9.05.2019, iar partidele care sunt reprezentate in zonă imi pot trimite materiale pe adresa de e-mail.

In pagină veți găsi, exact ceeace am spus mai devreme, respectiv, partidul, candidații prezentați cu ce au făcut sau ce au de gând să facă in parlamentul european, proiectul de țară și totodată ce au făcut sau ce vor să facă de acum inainte pentru localitățile din Colegiul 1, atât reprezentanții din țară cât și cei care se vor duce la Bruxelles.

Mai jos veți găsi Buletinul de vot, care cuprinde poziția, candidații, pagina, etc, ca șă știți ”dacă schimbați foaia” sau nu.

Pe toată perioada campaniei, ca si in campaniile precedente voi sancționa ”derapajele” TUTUROR partidelor, care incearcă să ”fure startul” să sară etape, să se victimizeze sau ”să bage bățul prin gard”

Precizări importante:

*In urma articolului din 23.04.2019 au fost amplasate pe raza orașului Bușteni 9 ( nouă) panouri electorale noi și au fost reparate 2 ( două ), in acest moment existând 22 de panouri din 23, respectiv 34 spatii de afișaj de 125 cm x125 cm sau 125 cm x 165 cm.

*RUPEREA DE AFIȘE  ESTE ILEGALĂ, este asociată cu vandalismul și se pedepsește conform legii atât civil cât și penal

*  Pe perioada campaniei afișele se pot plasa doar pe afișajele electorale publice aprobate de Primărie si numai câte un singur exemplar, fără a obtura sau impiedica amplasarea altor afișe ale altor candidați, de preferință respectându-se ordinea de pe buletinul de vot,  pentru că altfel prima precizare … nu prea mai este valabilă.

* Pot fi amplasate afise elctorale de dimensiuni legale 350*500 pe proprietați private , un singur exemplar , cu acordul scris al proprietarului.

Adică AȘA NU ! … ca să nu aveți impresia că nu voi taxa vreun ”derapaj”. Ziar de Bușteni nu are apartenență politică !

Colorarea cu galben am facut-o eu pe calculator, ”in primul rând” pentru a nu ”zgândări” , cu precizarea că dacă era ”primul de pe buletinul de vot” mă revoltam . 

Buletinul de vot – Conform B.E.C. :

 

 

___Vizualizari 462

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
cun01
Deci da, doar pentru cunoscători!

Cuvintele sunt de prisos!

ai1
Activităţi intelectuale: Oare cine aruncă piatra?

Close