Bușteniul nu mai are Primar ales ?

A fost odată ca niciodată!

Așa incep ”basmele și poveștile” , pe peste tot, inclusiv la Bușteni.

Am observat că prima dată când auzi povestea iți place, a doua dată incepi să te plictisești pe la jumătate, iar a treia dată nici macar nu mai vrei să o auzi, asadar vă spun că nu este aceeasi poveste, ci este o continuare a acesteia, cel puțin la fel de interesantă ca prima parte și are in mijlocul ”acțiunii” aceleși personaje, respectiv Primarul ales, Administrația, Consilierii locali și cetățenii localității dar și ”turiștii noștri dragi” .

La aproape două săptămâni de când a fost lansat programul ”Luna curățeniei la Bușteni” intr-un mod ”neinspirat”, au apărut totuși rezultatele, sau primele rezultate.

Țin incă de la inceput să mulțumesc firmei de salubritate Comprest care, cu eforturi deosebite a incercat din răsputeri să-și facă datoria. Totodată țin să-mi exprim nemulțumirea pentru proasta organizare a acestei acțiuni de către Primarul orașului Bușteni, care in continuare se incăpățânează să nu organizeze activitatea de ”Curățenie de primăvară” așa cum se cuvine, pentru că am propus eu să urmeze câțiva pași necesari privind informarea populației.

N-are decât Primarul ales să se incăpățâneze, pentru că totuși, problemele salubrizării orașului rămân aceleași insă deacum cam toată lumea incepe să vadă de fapt cine ”e căpos” și nu vrea binele acestui oraș. 

Pentru mine este foarte simplu să constat, la fel și pentru cetățenii orașului că la Bușteni, de când nu mai e ”fostul primar” nu se mai intâmplă nimic nou, sau dacă se intâmplă , se intâmplă tot când apare el. Deci!

Spuneam in articolul trecut că Valea Cerbului are ”grad de acoperire” 99,98%, că nu există bariera, că pierdem la Bugetul Local in jur de 7000 lei/zi și toate acestea din vina Primarului, care, lovit parcă de astenia ”ciclului natural de venire a primăverii” nu ia nicio măsură, mai ales că nici măcar nu știe ce se intâmplă pe acolo.

Am primit niște ”mormăieli” că sunt eu ”altfel” și că am ceva cu ”predomnia sa” …

Păi domn’ Primar ales, ESTE  NORMAL AȘA CEVA !!!!????

Construcție ușoară ! Din OSB ! Ințărușat!  Pe domeniul public ! Pe care il ”ADMINISTREZI” !  Alooo! Păi mai mult decât acest precedent de ce mai ai nevoie ? vrei castele si palate ridicate ca in basme , peste noapte, apărute de nicăieri …Ce” intrare in legalitate” ii dai acestui exemplar? Am ajuns ”Stână fără câini și cioban”? … Nu e cam multă nepăsare ?

Chiar are cineva impresia că ”Primarul ales!” are habar de ceeace se intâmplă prin oraș? Eu vreau să cred că nu are habar și că nu este informat și … că doar nu are habar de administrație, chiar asta vreau să cred, că nu vreu să cred că nu vede din cu totul alte cauze.

Așa că, aș dori ca până măine seară să se ia măsuri in consecință, adică :

  • Om la barieră cu casă de marcat și saci pentru ecologizare care să incaseze cei 10 lei de la ”fiecare ”rulotă care intră in Valea Cerbului.
  • Desțărușarea TUTUROR locurilor neocupate de rulote pentru ca este spațiu public, nu e nici concesiune, nici domeniu inchiriat pe 10 ani, nici nimic, TOȚI au aceleași drepturi, de a beneficia de spațiul public, nu cu ”rezervări prin ințărușare” că nu le-a dat mama lor ”tarla” gratis la Bușteni in Valea Cerbului.
  • Ecologizarea integrală a zonei cu ajutorul celor campați pentru că au ”violat” spațiul public, atâta timp cât s-au ”campat fără să plătească ecologizarea.
  • AMENDAREA și DEMOLAREA celui care și-a permis, cu tupeu să ridice construcția ușoară fără autorizație de construcție.
  • Montarea următoarei plăcuțe la intrarea in Valea Cerbului dar și in locurile publice, două mai precis, care mai aparțin Orașului Bușteni, respectiv poienița care este drum de acces spre Poiana Coștilei ( Plaiul fânului) și locul unde sunt parcate ILEGAL rulotele in acest moment.

Dacă este vreo problemă sau vreo temere in aplicarea acestor măsuri, să fie dată vina, ca de atâtea ori, pe mine, pe nebunul de la Ziar de Bușteni , cum se intâmplă de fiecare dată când sunt concediate persoane, sau nu se dorește să se dea terenuri sau alte cele, că văd că am ajuns sperietoare și mi se pun in cârcă toate aberațiile.

Mai departe in ”minunatul articol”.

Precum spuneam, tot săptămâna trecută, ar fi fost normal ca Primarul ales, să inceapă să se organizeze și să anunțe ”populația” pe unde se vor monta ”benele verzi de 9 tone” și cât vor sta pe străzi, adică un program COERENT, ca să știe ”tot cetățeanul” când să-și facă curățenia de primăvară și unde să ducă resturile vegetale și … și nimic!

Pauză de comunicare, blocaj și bineințeles, cu mici excepții, BANI ARUNCAȚI PE FEREASTRA PRIMĂRIEI NICAIERI! , nicimăcar către Comprest.

Din dorința asta ”ghilimele”, de a nu cumva să iasă ceva bine că zic eu, buna intenție de ”curățenie de primăvară” a rămas fără rezultate vizibile.

Numai Primarul ales, in ”atotcunoașterea sa” dă ”ordin de amplasare a benelor verzi iar rezultatul…

Știți cum e asta ? 

Pentru că a văzut crengi pe strada Alpiniștilor a montat o benă lângă ele in speranța că aceste crengi se vor cățăra singure și se vor autoașeza . Aceeași speranță cred că a avut-o și in resturile vegetale din partea cealaltă a străzii Alpinistilor, care și acelea , neascultătoare, nu s-au autoincărcat :

Prin Piatra Arsă, aceeași ”organizare” , bena pusă , ce-i drept acum este și plină ochi:

Aceste resturi, probabil obosite, nu sau autoincărcat. Mai au timp până dimineață, că pe urmă bena se retrage și …

Și , de fapt, după două săptămâni de Curățenie de primăvară, e mai rău! 

Și acum intreb și eu, ca ”prost organizator”, ce era așa de greu ca Primarul ales să-și scoată harta orașului Bușteni din sertar și să facă așa: 

Anunț public ( pe site, pe panotajul public, prin ZdB, prin Facebook pe pagina primariei , pe Orașul Bușteni, pe Bucegi Natura 2000, pe etc)

Curațenia de primăvară

In ziua de  X intre orele Y, se vor colecta resturile vegetale de pe strazile Z

In ziua de X+1 intre orele Ț, se vor colecta resturilevegetale de pe străzile A și B 

… și tot așa

Dacă plouă se va reprograma

Dacă mai este necesara incă o ”recolectare” se va reprograma …

Prin resturi vegetale se ințelege RESTURI VEGETALE provenite din curățenia de primăvară.

Pentru colectarea altor tipuri de deseuri inerte, moloz, canapele, etc, vă rugăm să vă adresați Comprest la nr de tel …

E AȘA GREU ?

Nu este și nu era greu și problema este că in final așa va trebui să se procedeze, pentru că așa este normal, pentru că nu ai cum fizic, să cari mormane de crengi și resturi vegetale preț de 200-500 de metri ca la maraton, care-i primul să bage la găurică creanga și care canapeaua …E așa greu de ”previzionat”, că dacă lași o benă de 9 tone pentru resturi vegetale numai resturi vegetale nu vei culege ?

Dar după atâtea ”lovituri” , hai să mai alin puțin ”durerea”… prin a mulțumi:

Firmei de salubrizare Comprest

Poliției Locale Bușteni

Viceprimarului orașului Bușteni și Primarului ales

Pentru implicarea in SALUBRIZAREA ( nu Ecologizarea) zonei Telecabinei – Blocurile sociale și pentru reacția deosebit de promptă a Poliției locale Bușteni pentru că acum 3 săptămâni arăta așa:

Iar acum:

Nu este perfect, dar acum parcă iți mai vine să treci pe acolo. 

Mai durează un pic, până se va salubriza iar apoi, cu speranța ”că nu se va impotrivi cineva” să realizăm ECOLOGIZAREA acestei zone, punct de intrare in Bucegi.

A! să nu uit, și să nu uitați nici dumneavoastră. Precum am mai spus și scris, Ziardebușteni.ro nu este o publicație POLITICĂ sau POLITIZATĂ, și nu ”DĂ” in ”persoane fizice” ci doar in INSTITUȚII și/sau Persoane Publice atunci când nu-și fac datoria.

Și tot cum știți, eu nu scriu in scop POLITIC, deoarece, așa cum am mai scris, NU VOI MAI CANDIDA LA FUNCȚIA DE PRIMAR DIN PARTEA P.N.L. ci dl. Mircea Corbu, asta pentru a pune punct comentariilor privind plecarea mea din P.N.L . N-am plecat , nu mi s-a retras sprijinul politic, nu m-am dat cu ”puterea”!

Revenind la articol … Din nou ȘAH !

Propunerea mea , pentru binele acestui oraș, domnule Primar ales este să incepem să conlucrăm, să lăsăm la o parte ”căpoșenia” și să ”continuăm dezvoltarea” in mod real. Prefer Remiză decât MAT!

In principiu, ar fi trebuit ca in acest articol să pun și fotofrafii cu și despre o acțiune de ecologizare a PNL Bușteni, dar incă nu am primit fotografiile iar cele pe care le-am făcut eu astăzi acolo cu aparatul meu cu zoom de 186X au ieșit PROST, FOARTE PROST!

Exemplu:

Cu siguranță …

Web up! ZdB Style .

___Vizualizari 1667

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Bariera-din-piatra-arsa1
Bariera din Piatra Arsă – Bucegi.

  Probabil imi pun multă lume in cap cu această ocazie insă dacă tac, sau nu scriu despre acest subiect...

Centrul medical de permanență Busteni poate căpăta contur sau nu

Astazi 25.06.2022 a avut loc o dezbatere publică care a avut ca temă achiziționarea unui imobil, in vederea realizarii unei...

Close