Bușteni 110 ani de ADMINISTRAȚIE ! Asta sărbătorim noi, Bușteniul in aceste zile.
Un eveniment destul de bine pus la punct, numai că , in perioadă aniversară, se pare că natura iși ia revanșa.
Ploi, frig, inundații … păi ce? … acum 110 ani nu se inunda ? Acum 110 ani nu ploua ?
Ba ploua, dar de inundat nu se inunda! Și asta, pentru că la acea vreme, edilii dar și ”needilii” când făceau ceva , făceau cu cap…
Acestea erau ”canale pentru ape pluviale”, destul de largi și adânci pentru a prelua toți afluenții Prahovei și care parcurgeau TOT Bușteniul, de la Tunel până după Poiana Țapului.
Acum, după 110, au dispărut in mare majoritate aceste ”canale pluviale”, orașul s-a extins iar canalizările s-au introdus prin tuburi inguste, maxim 250 mm diametru.
Acum doi ani, prin aceeași perioadă sesizam că in cartierul Cezar Petrescu există o mare problemă, că sunt afectați cetățenii, că li se inundă beciurile, casele și curțile, din cauză că pluvialele sunt subdimensionate. In acea perioadă totuși exista Mașina de Pompieri, incă in funcțiune, iar cei de la ”Pompieri” interveneau cu motopompele … Acum Mașina de Pompieri … nu mai este funcțională .
Revin la subiect …
Str. Nestor Ureche
Str. Cezar Petrescu
Domnul din imagine nu mai are beci
Doamna din imagine, victimă pentru a ”n”-a data a ”inundațiilor, numai că ”inundațiile” acestea intră in beci, subsol, curte, din cauza montării canalizării ”invers”.
Inchipuițivă că TOATĂ canalizarea din cartierul Cezar Petrescu refulează la doamna Dr. Crose in beci, la fiecare ploaie. Și asta o stim cu toții, de doi ani și totuși … ”Ce vină avem noi că plouă?” … hal de răspuns!
Un filmuleț:
Nu numai cartierul Cezar Petrescu este sub ape, ci și Piatra Arsă, și Zamora și zone din Poiana Țapului, și aceste probleme, la fel, noi ca administrație le cunoaștem de ani buni de zile, dar ce să facem ? … ”Ce vină avem noi că plouă?”
Noi avem probleme și când nu plouă, pentru că uneori avem alunecări de teren, sau căderi de ziduri de sprijin, dar atunci nu e de la ploaie ci de la ”lipsa banilor”
Și pe astea le-am sesizat, tot in 2017, dar atunci nu se aprobase ”noul buget”, acum că e aprobat bugetul s-au schimbat prioritățile.
Și dacă tot vorbim despre Poiana Țapului, hmm … Vă aduceți aminte că pe 14 iunie 2018, in câteva secunde s-a iscat un vârtej, tornăduță, vânt peternic, ce-o fi fost el și a smuls pur și simplu acoperișul școlii ”Regina Elisabeta” ? … Păi dacă nu vă amintiți vă reamintesc eu și astăzi, dar și peste ceva vreme, prin septembrie probabil când va fi vreo ședință de Consiliu Local, de rectificare bugetară, in care Primarul va cere sume fabuloase pentru ”reabilitarea” acestei școli, iar eu MĂ VOI OPUNE !
Mă voi opune, deoarece, după 14 zile de la eveniment, Administrația NU A ALOCAT DIN FONDUL DE REZERVĂ LA DISPOZIȚIA PRIMARULUI sume pentru achiziționarea de prelate pentru protejarea clădirii impotriva intemperiilor, până se vor remedia problemele cu acoperișul smuls.
După 11 zile de ploi torențiale, cam cum credeți că arată școala, cam ce investiții vor trebui realizate. Credeți că aici e vorba despre natură? NU! este vorba de IGNORANȚĂ!
Dacă vă va spune cineva că s-au alocat fonduri pentru ”studii de fezabilitate” in vederea reabilitării, să-i intrebați când va fi gata studiul și ce ”mama bușteniului ” a cuprins, pentru că nu cred că a cuprins tavane și pereți care au fost ”inmuiați” post eveniment. Și parcă văd, că după ce vom uita că a plouat 11 zile, de vină, că vinovați trebuie să găsim, a fost … ”timpul frumos”.
Păi mie mi se pare chestia asta, ignoranță, lipsă de profesionalism și ”durere la bască” atât față de cetățeni, față de bunurile aflate in administrare, față de tot ce vreți dvs.
La fel se procedează și cu mașina de pompieri … de doi ani sunt prevăzuți in buget bani ”insuficienți” pentru achiziționarea unui mijloc care să ne apere de foc sau alte intemperii, de-ți vine să crezi, că in ”laboratoarele Administrației” parcă se crează formule magice gen ”Arzăv-ar focul și stingev-ar ploia, de locuitori! ”
Dar toate astea se intâmplă din cu totul alt motiv, sau CAUZĂ … că o tot spun de ani de zile, iar astăzi am ”aprofundat” cu succes, LIPSA DE INTERES ȘI DUREREA LA BASCĂ, a tuturor locuitorilor minunatului nostru oraș, devenit comună, acum 110 ani și-o lună !
De Zilele Orașului Bușteni, in ziua de sâmbătă, 30 iunie 2018, la Centru Cultural Stroe, din Bușteni, care , fie vorba intre noi, ar fi trebuit să se numească Centru Cultural Mărculescu și vă voi spune și de ce intr-un articol despre ”Școala din Bușteni” , incepând cu orele 12.00 avea loc lansarea de carte ” Ilustre Personalități ale Bușteniului”, autor Ilie Dobre.
Ora 12.15 !!!!!!!!!!!!!!!!!!
D-apăi ce să mai zici de interesul locuitorilor despre localitatea lor ?
Dacă la un eveniment de lansare de carte, despre istoria locului tău, te prezinți in număr așa mare … să mă iertați, dar nu trebuie să vă mire lipsa de interes a autorităților executive in rezolvarea problemelor localității, pentru că de fapt NU VĂ INTERESEAZĂ!
Nu vă interesează nici de alții, nici de dvs. nici de nimeni și nimic.
Totuși, pe la ora 12.45 s-a umplut sala cu epigramiștii de la ”Salonul de Umor” de la Muzeul Cezar Petrescu, care au fost premiați din indemnizația de Senator, de către dl. Emanoil Savin, fost primar al urbei.
Apoi a avut loc lansarea de carte a lui Ilie Dobre.
Despre ” Ilustre Personalități ale Bușteniului”, autor Ilie Dobre, voi scrie un material separat, de apreciere, pentru că am citit-o incă de acum două săptămâni, insă acum, voi aprecia atitudinea și inițiativa fostului primar, actual Senator, Emanoil Savin, fără de care, această deosebită ”carte maraton” nu ar fi văzut lumina tiparului.
Fie că vă place sau nu, Felicitări Emanoil Savin ! pentru ” Ilustre Personalități ale Bușteniului”.
Dacă ați ajuns până aici, trebuie să vă spun că ”Remember Cenaclul Flacăra” cu Andrei Păunescu și invitații lui nu va mai avea loc la Pârtia Kalinderu ci in sala de spectacole a CPPI incepând cu orele 19,00 , in spatele liceului Ion Kalinderu.
Va urma!
Web up! ZdB Style
___Vizualizari 1987
Felicitari, Cristian Achim, pentru articol si pentru imaginile postate. Din pacate, dezinteresul tuturor, nu este bun, nici pentru autoritati, nici pentru locuitorii urbei! Acest lucru ma mahneste teribil!
„Dacă la un eveniment de lansare de carte, despre istoria locului tău, te prezinți in număr așa mare … să mă iertați, dar nu trebuie să vă mire lipsa de interes a autorităților executive in rezolvarea problemelor localității, pentru că de fapt NU VĂ INTERESEAZĂ!”
Articolul dumitale e interesant și are în spate efort…
Dar tot nu aș uita ceva.
Dacă pe cineva nu-l interesează istoria locului unde viețuiește, păi și-o avea motivele lui.
Iar de acolo intervine problema celui convins că istoria trebuie să intereseze.
Spune asta un tip care-i interesat și el de istorie, dar nu strîmbă din nas că alții semeni nu-s pasionați despre așa ceva.
Frumoase pozele de epocă, ale Bușteniului…