Tariful apei la Bușteni nu a crescut ci a fost ajustat pozitiv

Incepând de ieri, 1 iulie, intră in vigoare noile tarife ”ajustate” la serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare pentru abonaţii din aria de operare ale operatorului regional al sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova, HIDRO PRAHOVA SA.

spumoasapan-1500-x-362

Astfel , de ieri noile tarife pe care le vom plăti pentru apă și canalizare vor fi:

Apă potabilă pentru întreaga arie de operare :

5,11 lei / mc.

Canalizare pentru întreaga arie de operare :

3,40 lei / mc

Ajustările tarifare pozitive, aplicate de la 1 iulie 2018 sunt de 61 bani/mc pentru apă şi 31 bani/mc pentru canalizare, față de vechile tarife.

Ajustarea preţurilor şi tarifelor respectă prevederile Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare, aprobat de toate localităţile membre în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Parteneriatul pentru Managementul Apei – Prahova”, precum şi “Strategia tarifară” stabilită prin Contractul de Împrumut încheiat de HIDRO PRAHOVA SA şi Consiliul Judeţean Prahova, cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. 

Totodată ajustările au a fost aprobate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, prin Decizia nr. 82/13.06.2018, în conformitate cu creşterile aferente anului 2018, cât şi cu indicele preţurilor de consum de 106,45%, până la nivelul lunii mai 2018.

Împrumutul a asigurat finanţarea cu 9,2 milioane de euro a programului regional de investiţii, în valoare totală de 146,2 milioane euro, susţinut prin fondul de Coeziune al Uniunii Europene, al cărui beneficiar este judeţul Prahova.

De programul de reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţul  Prahova beneficiază 12 localităţi, printre care și localitățile Azuga, Bușteni și Sinaia.

Proiectul constă în investiţii privind tratarea şi distribuţia apei potabile, colectarea şi tratarea apelor uzate, în scopul conectării la sistemele de alimentare cu apă şi canalizare a tuturor locuitorilor din zonele vizate, în vederea respectării reglementărilor Uniunii Europene și atingerii aquis-ului comunitar.

In concluzie, ca să ințelegem și noi, consumatorii, de fapt nu există o creștere a tarifului la apă și canal ci acesta a fost de fapt ajustat pozitiv.

Indrăznește să crezi !

 

___Vizualizari 429

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DSCN3166
Bucegi, Apus, Păduri și Uscături

Bucegi Apus Peisaje minunate, de toamnă in Bucegi. Să te intinzi pe spate, să privești cerul la apus. Ce poate...

header_new5
PRIMUL ARTICOL

  "Ziar de Busteni " se doreste o publicatie online despre viata culturala, turistica, industriala, de mediu, evenimente mondene si...

Close