Paștele cailor, asfaltarea Văii Cerbului, Centura ocolitoare din Bușteni și aprobarea Planului de management al PN Bucegi

Mamă, mamă ce de titlu! Deja cred că v-ați plictisit și deja ați distribuit fără să citiți pentru că, nu-i așa, mielul se plimbă la iarbă verde, nu pe net.

Dar să incepem cu inceputul, sau mă rog, sfârșitul …

Data sărbătorii de Paștele Cailor coincide cu Inălțarea Domnului sau ziua de Ispas. Aceasta are mereu loc la 40 de zile după Paști, in joia din a șasea săptămână de după Paști. Unele persoane mai numesc această sărbătoare și Joia iepelor.

In limbajul comun, expresia „la paștele cailor” a intrat cu un ințeles foarte diferit, desemnând ceva foarte indepărtat in timp sau niciodată. 

Această sărbătoare se ține doar când Paștele Ortodox coincide cu cel Catolic. Explicația este că in trecut, in anii in care Paștele Ortodox cădea intr-o zi diferită de cel Catolic, țăranii ortodocși imprumutau caii de la țăranii catolici și viceversa. Iar când cele două sarbători coincideau, caii se odihneau.

Hai că mulți nu știați ! Cum nu știați nici că s-a atribuit și contractul pentru modernizarea drumului Valea Cerbului in data de 14.03.2018 care presupune la obiectul contractului – Modernizarea drumului pietruit DC132, prin asfaltare, de la Km 0+630 , pana la Km 3+863, intre strada Nestor Ureche și Cabana Gura Diham.

Caracteristicile tehnice si parametrii specifici ai investiției rezultate in urma realizării lucrarilor de interventie :

Lungime drum = 3233 m; Suprafata carosabil = 19999.65 mp ; Suprafata acostamente = 5049.50 m; Suprafata trotuare = 153.00 mp ; Suprafata parcari = 650.00 mp; Parapeti = 99.00 m; Ziduri de sprijin din gabioane = 565 mc; Santuri de pamant = 4630 m; Santuri pereate = 666 m; Podete tubulare la drumuri laterale D=300mm = 1 buc; Podete tubulare D=800mm = 3 buc; Amenajare torent = 30mp.

Valoarea proiectului :  3,953,024 RON ,

Câștigător licitație:

AVRIL S.R.L RO 2825969 Str. Livezilor, Nr. 37, Negresti-Oas, 445200, Satu Mare

Iar in Bugetul Local, pană acum s-a prevăzut suma de 400.000 lei … că anul trecut, 4 milioane ii dăduse CJ Prahova , dar au trebuit restituiți că nu s-au cheltuit. Așadar, incepem investiția cu 10% din necesar. Dar de inceput se incepe, imediat după Paștele cailor !

Vă aduceți dvs. aminte că la Bușteni, la cererea ”milioanelor de conducători auto” s-a decis să se fluidizeze traficul pe poteca națională prin construirea unei curele de ceas, numită Centura Ocolitoare a Orașului Bușteni, in lungime de … 1,2 km, care incepe de nicăieri și se termină așișderea ?

Ei bine … Au inceput lucrările!

Și acum, țin să vă anunț că joi, 12 aprilie, intr-un final, in urma unei dezbateri publice, anunțată cu surle și trâmbițe de burete, se va aproba Revizuirea Planului de management al PN. Bucegi.

” MMediului supune dezbaterii publice Planul de management integrat si Regulamentul Parcului Natural Bucegi si al sitului Natura 2000 ROSCI0013

Data publicarii : 28 Mar 2018

Planul de management  | Regulament

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, în termen de 10 zile de la data publicării pe site, la Ministerul Mediului, Direcția Biodiversitate.

Persoană de contact este doamna doamna Anca Crăciunaş, telefon: 021/4089545, e-mail: anca.craciunas@mmediu.ro .

03 Aprilie 2018
Ministerul Mediului vă invită la dezbaterea publică a proiectului de ordin privind Planul de management integrat şi Regulamentul Parcului Natural Bucegi şi al sitului Natura 2000 ROSCI0013, care va avea loc în data de 12 aprilie 2018, începând cu ora 11.00, la sediul Centrului Cultural “Aurel Stroe”, din B-dul Libertăţii nr. 93, localitatea Buşteni, judeţul Prahova.

Înscrierile pentru luarea cuvântului şi recomandările cu privire la propunerea de modificare şi completare a actului normativ suspus dezbaterii se vor transmite la adresa de e-mail: anca.craciunas@mmediu.ro, până în data de  10 aprilie 2018, ora 13.00.

În cadrul şedinţei de dezbatere publică luarea cuvântului se va face în ordinea primirii recomandărilor/sugestiilor  şi înregistrării acestora la sediul Ministerului Mediului. Timpul alocat luării cuvântului pentru fiecare persoană înscrisă este de maximum 10 minute.

05 Aprilie 2018
Ordin privind aprobarea Planului de management integrat şi al Regulamentul Parcului Natural Bucegi şi al sitului Natura 2000 ROSCI0013 Bucegi | Referat de aprobare ”

Sursa: mmediu.ro

Dacă aveți chef și timp, puteți să recitiți, dacă ați citit, Planul de management și/ sau Regulamentul, dacă nu, puteți să mă credeți pe cuvânt, că față de anul 2016 și 2017, s-a modificat nimic la Plan și un pic la Regulament, adică acum te poți totuși da cu bicicleta prin parc. In rest, foarte important, a apărut traseul Autostrăzii Comarnic – Brașov, același traseu din anul 2000, care, dacă se va pune in practică, va duce la demolarea a vreo câteva sute de case, construite pe legea 15, pentru tineri, a blocurilor sociale de pe Crinei, a dispariției zonei industriale și la exproprierea a câtorva hectare de terenuri, dar … fiind vorba de lucrări publice de interes național, nici măcar nu mai contează. 

Dacă citiți cu atenție legenda, vă rog să identificați pe hartă, Centura Ocolitoare a Bușteniului, că eu n-am găsit-o, dar să țineti cont, că acum vreo câteva săptămâni se zicea la radio că cea a Comarnicului s-a reziliat.

Totodată, prin aprobarea PM al PNB, asfaltarea Văii Cerbului se va face degeaba, deoarece, aceasta fiind cuprinsă in sit natura 2000, ”trecere la carnasiene mari” și conform regulamentului , camparea se va face doar in locuri special amenajate, peisaje de genul celor de mai sus se vor mai putea vedea doar la PAȘTELE CAILOR.

Fotografii din ziua Paștelui Ortodox, 08.04.2018 . Cred că este de prisos să mai număr mașinile și să mai intreb cât s-a incasat la barieră, că am mai intrebat și in august 2017, și culmea este că am și aflat, dar dacă vă spun cât s-a incasat atunci, sunteți in stare să trimiteți ANAF-ul și DNA ul peste noi, așa că mai bine nu mă mai bag 🙂 .

Continuăm dezvoltarea!

Și ca să fie treaba bine făcută, dacă ați citit mai sus, ar trebui trimisă o adresă de inscriere la cuvânt , până pe 10 aprilie in jurul orelor 13.00 🙂 , astfel noi, la primărie, ne-am gândit să facem o analiză a planului pe 11 aprilie 🙂 , ca să putem să venim cu argumente !

Și inchei cu doi nesimțiți in potecă , in poteca ce duce la Mânăstirea Caraiman …

 

Felicitări dacă ați ajuns până aici și dacă tot v-ați ”pierdut timpul” ii puteți face și pe alții să și-l piardă, prin distribuirea acestui articol, fie că v-a plăcut fie că nu !

 

Web up! ZdB Style

___Vizualizari 1109

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
IMG350
Petitie pentru Valea Cerbului

Valea Cerbului este cel mai pitoresc loc de pe Valea Prahovei si unul dintre cele mai frumoase din tara. Peisajul...

Mircea Corbu atentează la viața si siguranța cetățenilor orașului Bușteni, complicitate și tăinuire la fraudarea Bugetului Local

Precum știți, săptămâna trecută, ultimul primar al localității Bușteni a avut un concediu de odihnă, legal și cu siguranță bine...

Close