Felicitări Raluca Strămăturaru

România a devenit ieri a patra națiune din lume, la sporturile de iarnă, proba de sanie, după 24 de ani.

Acest lucru l-a făcut posibil Raluca Strămăturaru, din Bușteni, Județul Prahova , obținând locul 7 la Jocurile Olimpice de la Pyeonchang .

 

Clasată pe locul 10 după primele două manşe care au avut loc luni, Raluca Strămăturaru, in vârstă de 32 de ani, (22 noiembrie 1985), legitimată la CSA Steaua – Centrul de sporturi de iarnă Predeal, a reuşit să mai urce un loc, în manşa a treia, iar în finală a reuşit un timp de 46,681 de secunde, la 233 de miimi de secundă de câştigătoarea manşei, germana Dajana Eitberger (46.448). Cu timpul total de 3:06.288, s-a clasat a şaptea la general.

„Sincer, nu-mi venea să cred ce se întâmplă. La un moment dat a trebuit să mă sprijin, pentru că aveam emoţii mari. A fost supergreu, mă bucur că am reuşit să mă concentrez şi să-mi stăpânesc emoţiile. Acest loc 7 reprezintă încununarea muncii mele, mi-am dorit foarte mult să fac un rezultat bun, s-a întâmplat acum şi nu pot decât să fiu foarte fericită şi mulţumită. Sunt convinsă că acum lumea a văzut ce înseamna sanie, ce înseamnă sporturile de iarnă şi poate vom fi sprijiniţi mai mult. Este un rezultat care mă face să merg mai departe” – Raluca Strămăturaru

Este cea mai bună performanță a României la Jocurile Olimpice de Iarnă, din 1994 încoace, atunci când Ioan Apostol și Liviu Cepoi au încheiat finala în proba de dublu sanie pe locul 6!

“Raluca a facut un concurs foarte bun, si-a depasit cea mai buna performanta a ei. La un moment dat a fost pe locul intai. Au venit insa nemtoaicele, apoi aceasta fata din Canada, dar important este ca suntem pe 4 in lume. Sa ne bucuram de acest rezultat si sa construim pe ce avem”Mihai Covaliu, presedintele COSR.

“Este un rezultat istoric, care nu a mai fost atins de peste 20 de ani. Nu stiu cati au remarcat, dar suntem a patra natiune la aceasta proba, dupa Germania, Canada si SUA. Cei care pot sa ajute sporturile de iarna ar trebui ca acum sa o faca. Pentru ca asa cum ne-au luat altii locul la sporturile de vara, asa si noi putem sa-i depasim pe altii la sporturile de iarna” – Octavian Morariu, membru CIO pentru Romania.

Cea mai buna peformanta a Romaniei la Jocurile Olimpice de iarna dateaza din 1968, cand echipajul de bob doua persoane, format din Ion Panțuru si Nicolae Neagoe, a fost medaliat cu bronz.

Sursa foto: Facebook Raluca Strămăturaru

Felicitări Raluca !

___Vizualizari 1252

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
hpim3544
Cascada Urlatoarea – Busteni – Obiectiv al relansarii turistice 2

Gata am ajuns la cantonul de apa, ne odihnim un pic si urmand poteca marcata vom ajunce la Urlatoarea Prin...

Traditia, Istoria și Credința nu pot fi șterse

După ziua de ieri, cea a Resfințirii Monumentului Eroilor - Crucea Caraiman, dar și a Zilei Naționale a României, care...

Close