Felicitări Raluca Strămăturaru

România a devenit ieri a patra națiune din lume, la sporturile de iarnă, proba de sanie, după 24 de ani.

Acest lucru l-a făcut posibil Raluca Strămăturaru, din Bușteni, Județul Prahova , obținând locul 7 la Jocurile Olimpice de la Pyeonchang .

 

Clasată pe locul 10 după primele două manşe care au avut loc luni, Raluca Strămăturaru, in vârstă de 32 de ani, (22 noiembrie 1985), legitimată la CSA Steaua – Centrul de sporturi de iarnă Predeal, a reuşit să mai urce un loc, în manşa a treia, iar în finală a reuşit un timp de 46,681 de secunde, la 233 de miimi de secundă de câştigătoarea manşei, germana Dajana Eitberger (46.448). Cu timpul total de 3:06.288, s-a clasat a şaptea la general.

„Sincer, nu-mi venea să cred ce se întâmplă. La un moment dat a trebuit să mă sprijin, pentru că aveam emoţii mari. A fost supergreu, mă bucur că am reuşit să mă concentrez şi să-mi stăpânesc emoţiile. Acest loc 7 reprezintă încununarea muncii mele, mi-am dorit foarte mult să fac un rezultat bun, s-a întâmplat acum şi nu pot decât să fiu foarte fericită şi mulţumită. Sunt convinsă că acum lumea a văzut ce înseamna sanie, ce înseamnă sporturile de iarnă şi poate vom fi sprijiniţi mai mult. Este un rezultat care mă face să merg mai departe” – Raluca Strămăturaru

Este cea mai bună performanță a României la Jocurile Olimpice de Iarnă, din 1994 încoace, atunci când Ioan Apostol și Liviu Cepoi au încheiat finala în proba de dublu sanie pe locul 6!

“Raluca a facut un concurs foarte bun, si-a depasit cea mai buna performanta a ei. La un moment dat a fost pe locul intai. Au venit insa nemtoaicele, apoi aceasta fata din Canada, dar important este ca suntem pe 4 in lume. Sa ne bucuram de acest rezultat si sa construim pe ce avem”Mihai Covaliu, presedintele COSR.

“Este un rezultat istoric, care nu a mai fost atins de peste 20 de ani. Nu stiu cati au remarcat, dar suntem a patra natiune la aceasta proba, dupa Germania, Canada si SUA. Cei care pot sa ajute sporturile de iarna ar trebui ca acum sa o faca. Pentru ca asa cum ne-au luat altii locul la sporturile de vara, asa si noi putem sa-i depasim pe altii la sporturile de iarna” – Octavian Morariu, membru CIO pentru Romania.

Cea mai buna peformanta a Romaniei la Jocurile Olimpice de iarna dateaza din 1968, cand echipajul de bob doua persoane, format din Ion Panțuru si Nicolae Neagoe, a fost medaliat cu bronz.

Sursa foto: Facebook Raluca Strămăturaru

Felicitări Raluca !

___Vizualizari 1272

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
002
Pârtia Kalinderu, Casa Otto Schiel, un nou viitor pentru Bușteni

Precum spuneam in articolul trecut, D.S. Kalinderu a fost din nou ”rescos” la licitație, s-a ”reconcesionat” serviciul de transport public...

Ședință extraordinară – Aprobarea beneficiarilor locuințelor sociale

Iată că a venit și ziua in care cele două Blocuri sociale din curtea școlii Nestor Urechea să aibă chiriași. ...

Close