Precum spuneam in articolul precedent, acum scriu despre ”pensulație” și ”o zece de mii”, adică despre cam ce se mai invață in clasele primare, in școlile din România.
Revin un pic la ”profesorii agramați”, deoarece, pentru a nu se mai crea situații ”anormale”, de neplată a salariilor profesorilor, pe teritoriul UAT Bușteni, Consiliul Local Bușteni, in ședință ”de indată”, in ziua de 05.10.2017, a adoptat o Hotărâre, prin care, până la sfârșitul anului, in ”caz de necaz” , dacă nu vor veni fondurile din cotele TVA, atunci se va recurge la acoperirea salariilor profesorilor ( și cred că și a personalului auxiliar ) din Bugetul Local. Așadar, sper să nu mai existe ”tensiuni”.
Intre timp, participând la mai multe ședințe ”cu părinții” de această dată, am avut surpriza să observ că in clasa a-III-a de exemplu, copiii noștri, au ore de ”PENSULAȚIE” !
Eu când nu știu ceva intreb, tocmai de aceea in unele ”medii” umblă vorba că ”aș fi un prost” 🙂 , că nu sunt ”a tot știutor” ca mai toată lumea, dar consider că e bine așa, decât să fii ignorant sau ipocrit … dar iată ce am aflat :
”PENSULÁȚIE Întindere cu pensula a unui strat de vopsea, de lac pe o anumită suprafață. ♦ Termen specific picturii, care denumește urmele lăsate de pensulă pe tablou. P. poate fi evidentă, nervoasă sau reținută, molatică sau aproape invizibilă, depinzând de natura materialului din care e făcută pensula, dar în special de temperamentul artistic și stilul creatorului. ♦ Termen specific picturii, care denumește urmele lăsate de pensulă pe tablou. –Pensula + suf. -ție.”
Astfel, dragii mei, am avut o cumpănă când a trebuit să-i explic fiului meu că Nicolae Grigorescu a fost ”PENSULATOR” și s-a cam dus pe apa sâmbetei tot respectul de sine, de atotștiutor, mai ales că, văzând cum ”evoluează” știința, in curând va trebui să explic ba copiilor, ba nepoților că Mihai Eminescu sau Ion Creangă, sau Rebreanu, sau Sadoveanu au fost … ”stiloari” sau ”creionari” și că scriitori sunt , cine știe, cei care scriu ”rapoarte de specialitate” pe la ministere. De la evoluția asta ”gramaticală” s-a ajuns in situația să se spună că ”demnitarii” sunt PANGLICARI, da, pentru că ei taie panglici, nicidecum altceva 🙂 .
Asta cu pensulația e ca in bancul cu Bulă când tac-su era ”clopotar”, iar Bulă il prezenta ca DJ la Biserică.
Dar nu se oprește totul aici, nuuu, se continuă aplicarea ”limbii gramatică” in matematică, și uite așa …
vom ajunge să ne crucim când vom primi vreo amendă sau va trebui să scriem in cifre și litere pe vreo foaie de avans spre decontare … Subsemnatul …, am primit 10.000 lei ( o zece de mii lei ) … asta așa, ca să ne mai ințelegem om cu persoană. Dacă stau bine și mă gândesc, acelorași autori le-au venit idei ”in completare”, și prevăzând ei ceva, prin economie sau inflație, și-au zis să ”ne adapteze ” mai devreme și astfel …
Tocmai am aflat că 10.000 = 100.000 adică, o zece de mii este egal ( sau egală, că nu mai ști ) cu o sută de mii și că 1 (unu sau una) = cu ”o” și asta in același timp … DECI ?
Și pe urmă, când ne exprimăm in scris, sau oral, zicem unii despre alții că ”estem proști” … păi nu ”estem proști” ci doar IGNORANȚI, trecem cu vederea astfel de chestiuni, copii le invață, iar peste ceva vreme … mai explică ceva cuiva.
Dar să revenim la ”speologie” … ce-am pățit 🙂 🙁 , că nici nu știu …
A venit toamna și ca un bun gospodar ce sunt, m-am gândit să refac vechea instalație de incălzire, din ”pexal” care curge ca la balamuc, s-o trec pe ”cupru” . Zis și făcut ! Mut mobila prin sufragerie, mă opintesc la o somieră ( sau UN pat, acolo unde somiera=pat 🙂 ) și … imi intră ”fraților” , piciorul prin podea …
imi pică ”smartul” din buzunar, bineințeles tot prin gaură și face o poză in cădere …
Am rămas impresionat, mi-am zis in sine mea că am dat lovitura, am o ”peșteră” sub sufragerie, mă apuc de ”speologie” … și am mai făcut câteva fotografii fascinante …
Ce-a urmat … păi ăsta este motivul pentru care nu mai scriu de vreo săptămână jumătate și imi va mai lua cam două ( săptămâni) de acum in colo.
Din nefericire, așa ”ciupercar” cum sunt eu, vă pot confirma că astea nu-s comestibile 🙂
Săptămâna care vine este una foarte importantă pentru Orașul Bușteni, deoarece se pare că pe 11.10 se va ține ce-a de-a III-a licitație pentru D.S. Kalinderu. Dacă vom muri sau vom trăi, turistic vorbind și in 2018, vom vedea.
Aseară târziu, am primit un mesaj referitor la Parcul din Poiana Țapului, mai precis de lângă Grădinița din Poiană. N-am apucat să verific din cauza timpului nefavorabil, dar cât de curând …
Web up. ZdB Style
___Vizualizari 395
Tot referitor la acesti ” INOVATORI ” din manualele scolare : stiati ca nu mai exista PARALELIPIPED ? , se numeste CUBOID ! Probabil unul din cei care si-au luat doctoratul in ” zilele noastre ” nu a putut pronunta si atunci au gasit solutia : SCHIMBAM DENUMIREA !