Precum spuneam in articolul trecut, D.S. Kalinderu a fost din nou ”rescos” la licitație, s-a ”reconcesionat” serviciul de transport public pe cablu cu activități conexe cu tot, conform caietului de sarcini prețul de pornire fiind 100.000 Euro, la o valoare a domeniului schiabil de aproximativ 5 milioane euro.
Bine, acum dacă stai bine și te gândești, acești 5 milioane de euro , ca valoare de inventar, este sau nu reală dar, importantă este plus valoarea indirectă pe care o aduce activitatea in interiorul comunității, asta dacă te gândești că avem peste 3000 de locuri de cazare clasificate si cam tot atâtea la ”negru”, 40 de unităti de alimentatie pentru turism, și multe alte conexe.
Am avut ceva emoții, cum că ar exista interese ascunse ca DS Kalinderu să nu mai funcționeze in sezonul 2017 – 2018 in vederea vânzării prin 2019, dar sper să nu se ajungă la ”bobii” mei și să vedem că pârtia este ”ineficientă” și va trebui vândută … Licitația a fost perfect legală, bineințeles publică și cu ofertă confidențială, câștigătorul fiind, ”surprinzător” , cel menționat de mine acum vreo 8 luni intr-un articol 🙂 și ca totul să fie in regulă, se pare, că a fost și singurul ofertant.
Dacă totul va merge bine, iscir-izări, reparații, etc, vom avea un D.S. Kalinderu funcțional in luna Decembrie, ceeace va duce la o creștere a atractivității turistice și implicit la un număr mare de turiști, iubitori de sporturi de iarnă.
Despre Casa Otto Schiel am mai scris, despre starea de degradare, despre dezinteresul autorităților locale, despre faptul că s-a reușit intr-un anumit moment aprobarea DEMOLĂRII acestui imobil și despre faptul că ”fata” domnului Schiel a poposit in iunie ”la mine in poartă”, intrebându-mă ” Aceasta este casa in care m-am născut? ” …
Ei bine, se pare că un cititor a reușit să sensibilizeze Ministerul Culturii, care a demarat procedura de clasare a acestui imobil, in vederea introducerii pe Lista Monumentelor. In primul rând vreau să-i mulțumesc iar in al doi-lea rând constat că in loc să se aprobe prin H.C.L. introducerea acestui simbol pe lista monumentelor s-a aprobat DEMOLAREA unei ”identități locale”. Istoria va decide cine și cum a avut dreptate.
Tot așa, anunțam cu ceva timp in urmă că s-a aprobat PNDL II și că Bușteniul va beneficia de mulți bani de la Ministerul Dezvoltării și iată că săptămâna trecută, in ședință extraordinară de Consiliu Local am aprobat in unanimitate indicatorii tehnico economici pentru următoarele străzi :
Caraiman, Jepilor, Cuza Voda, Codrului, Clabucet, Morarului,General Praporgescu, Valea Alba, Costilei, 1Mai, Vasile Alecsandri, Eroilor, Kogalniceanu, Mihai Viteazul, Matei Basarab, Erou Radulescu, Crinei și Telecabinei
Mai departe in acest articol, precum știți și dacă nu știți vă informez, că in conformitate cu legea 215 a Administrației Publice:
Art. 112. –
(1) La nivelul comunelor și orașelor, primarul poate propune consiliului local înființarea funcției de administrator public, în limita numărului maxim de posturi aprobate.
(2) Numirea și eliberarea din funcție a administratorului public se fac de primar, pe baza unor criterii, proceduri și atribuții specifice, aprobate de consiliul local. Numirea în funcție se face pe bază de concurs.
(3) Administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu primarul, atribuții de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local.
(4) Primarul poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.
Ce vreau să spun este că, Bușteniul NU mai avea administrator public, după plecarea domnului Marian Ilie și astfel Noul Primar al Orașului Bușteni, precum spune legea, în limita numărului maxim de posturi aprobate și pe baza unor criterii, proceduri și atribuții specifice, a decis organizarea unui concurs, in data de 10 octombrie 2017 și a reușit să re intregească și de ce nu, să re intărească aparatul administrativ. Acum Bușteniul ARE administrator public.
La final… in data de 31 octombrie va avea loc ședința ordinară a C.L. Bușteni, pe care o voi anunța cu tot cu ordine de zi și cum voi vota, spre sfârșitul acestei săptămâni sau cel mai târziu luni.
In concluzie, pârtia a fost concesionată ( s-a delegat gestiunea), Casa Otto Schiel s-ar putea să nu se mai demoleze, o multitudine de străzi vor fi reabilitate și/sau modernizate și avem administrator public la Bușteni deci , un ”nou viitor” pentru Bușteni, așa cum spuneau alții inaintea noastră, viitorul ”se face” și poate fi schimbat in orice moment!
Web Up! ZdB Style
___Vizualizari 1293
Numele noului “administrator public ” este secret ?
Concursul pentru ocuparea acestui post a fost organizat “corespunzator ” sau a fost “concurs de imprejurari ” ?
@ Bustenarul nou:
Numele nu este secret , il regăsiti in sectiunea Tagged on ( 4-5 randuri deasupra), se numește Cornel Vișan și precum am scris a susținut un concurs pentru ocuparea acestui post, concurs pe care la câștigat .
Un lucru e sigur : pasiunea pentru fotbal a primariei ” MERGE MAI DEPARTE ” !