Despre profesorii ”agramați” de la Bușteni

Și aici nu mă refer doar la cei de la Colegiul Kalinderu din Bușteni, care, sub ”umbrela” anonimatului, și-au ”permis” să sesizeze un ziar prahovean ( observatorulph.ro) asupra faptului că nu și-au primit salariile de 10 zile, iar in cazul cheltuielilor de transport, de ” doar vreo 2 ani”!

Sursa foto observatorulph.ro

Din păcate, jurnalistul, probabil pentru rating, a crezut că este vreo ”vitejie” să nu citească ESENȚA mesajului și ințelesul său și a transformat un ”strigăt disperat” in can-can.

”Fițuica”, cred eu, a fost scrisă, conform legii, nou aprobate, adică 10% in limbi materne 🙂 , pe de-o parte, insă cine a scris, este ” de-al ZdB”, adică a scris un pamflet de viitor, mulți l-au citit, mulți n-au ințeles nimic, insă cei care au ințeles de fapt substratul mesajului s-au luat cu mâinile de păr și i-a ”pălit” frustrarea … vorba lui Radu, noi scriem, noi râdem!

Ce n-ați ințeles ? 

N-ați ințeles că dacă nu primești salariul te ” reorientezi” spre alte zări, lași locul ”vacant” iar in locul tău va veni un ”suplinitor” care iți va ”modela” copilul, care, peste vreo doi-trei ani se va exprima in scris și verbal, EXACT, ca in bilețel … n-ați ințeles că ”DASCĂLII” ROMÂNI , până la urmă, sunt tot OAMENI, că au și ei, aceleași nevoi dar și drepturi … știm doar să acuzăm că ”spăgi”, că meditații, că diverse, dar când e vorba să-i remunerăm … lasă că AU EI !?

Au avut curaj? NU ! Au ajuns la DISPERARE! … și incearcă să tragă un semnal de alarmă, care insă, fiecare il interpretează cum vrea.

Eu unul il interpretez in acest fel!

Pe de altă parte, de ce s-a ajuns in această situație ? Pentru că … NU SUNT BANI LA BUGETUL LOCAL ! … deoarece , ce să vezi, nu mai sunt surse de autofinanțare, nu se mai incasează taxe și impozite pentru că economia locală este la PĂMÂNT, asta așa, ca să aibă unii ”cititori ” cum să comenteze că este un ”articol politic” și că eu REIAU ceeace am spus in campaniile locale și parlamentare prin care am tot trecut, adică : 

” Incepând cu anul 2006 un sistem managerial defectuos, a inceput să indatoreze Bușteniul pentru următorii 25 de ani, datoria publică fiind in acest moment de 44.000.000 lei/ 8.200.000 Euro. Aceste sume au fost de fapt folosite pentru a crea imaginea unei administrații eficiente, ascunzănd faptul că investițiile in strazi, iluminat public, locuinte sociale, eficiență energetică și anveloparea locuintelor, chiar și spectacolele și premiile acordate, sunt de fapt imprumuturi bancare, care vor afecta de acum in colo multe generatii.

Imaginați-vă că cineva v-a făcut datori fără să știți, pentru următorii 15 ani, pe dumneavoastra, pe soția dumneavoastra, pe părinții dumneavoastra, pe copii și pe nepoți cu 2000 de euro de persoană ! Până in anul 2027.

Din 2008 și până in prezent miliarde de lei au fost achitate, unor ”constructori de casă”, lucrări NEEFECTUATE sau DEFECTUOS EFECTUATE, de către Primăria Bușteni, aceste fapte fiind constatate de către Curtea de Conturi.

Totodată, prin mimarea actului deliberativ de către Consiliului Local Bușteni, obedient sistemului creat, in perioada 2008 – 2016 au fost posibile, demolarea Spitalului orașului Bușteni, atentându-se la viața tuturor categoriilor sociale dar mai ales la viața părinților și bunicilor noștri, la decapitalizarea Domeniului Public și Privat al orașului nostru, prin subevaluarea a peste 360,000 de mp scoși la vânzare, in medie cu 11 euro / mp, sau clădiri subevaluate, vândute cu valori mult diminuate, instrainarea de terenuri și cladiri, aprobarea construirii de imobile in interiorul Parcului Natural Bucegi, aprobarea demolării Fabricii de Hârtie, sau a multori clădiri de patrimoniu istoric sau industrial.

Terenurile acordate tinerilor, in mare parte au ajuns la persoane care nu au avut vreodată de a face cu orașul nostru și mulți tineri get beget din Bușteni și-au pierdut terenurile cu construcții gata incepute, in mod abuziv.

De ani de zile orașul Bușteni nu are o autospecială de Pompieri, care in caz de incendiu să poată acționa prompt.

Lovitura de grație dată orașului nostru a fost atunci când s-a aprobat OTRĂVIREA apei noastre de izvor, prin tratarea CU CLOR, indepărtându- se astfel mii de turiști și atentăndu-se la sănătatea noastră si a următoarelor generații, clorul fiind cancerigen.

O altă lovitură dată, de data aceasta de PSD, orașului nostru a fost mărirea in anul 2016 a impozitelor pe terenurile și cladirile agenților economici de 7 ori, de la 0,2% la 1,3%,măsură contracarată de Partidul Național Liberal in anul 2017 prin diminuarea cu 30%.

Unitățile turistice și agenții economici locali au avut de suferit in ultimii ani prin aprobarea fără măsură a construirii de Super-Market-uri, tendință ce nici acum nu a fost stopată, existând ideea ca un magazin Carrefous să fie amplasat pe locul vechiului SPITAL.

Au fost ridicate la rang de ”Cetățeni de Onoare”, persoane care nici măcar nu știau unde este situat Bușteniul pe harta Romăniei, fiind improprietărite cu terenuri și fiind scutite de impozite și taxe locale in detrimentul ”cetățenilor orașului Bușteni”.

Din 2010 până in prezent s-au desfințat peste 300 de micro intreprinderi și peste 200 de persoane fizice autorizate, aproximativ 700 de locuri de muncă dispărând in neant. ” 

Și am mai scris destule lucruri care se derulează cu o precizie de ceasornic.

Problema este, că dacă ”CINEVA” ne-a vrut sclavi și proști, incet incet, a reușit .

La final, ieri, după ce a apărut articolul din observatorulph.ro, s-a convocat o ședință extraordinară-deindată a C.L. Bușteni in care s-a aprobat prin rectificare bugetară plata salariilor cadrelor didactice, astfel, până vineri, drepturile salariale vor fi achitate. Despre cheltuielile de transport, incă nu știu cum se va proceda, ideea este insă că SE POATE!

P.S.

Anul acesta, inaintea examenelor de BAC, profesorii nu au mai amenințat cu GREVA GENERALĂ… că au crezut că …

Profesorii, dascălii, cei cărora ar trebui să le mulțumim pentru ceeace suntem, NU SUNT AGRAMAȚI !

Articolul viitor va fi despre ”pensulație” și ” o zece de mii”. 

 

Web up ! ZdB Style.

___Vizualizari 920

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cel mai performant service auto din Prahova de Nord – DR INGY

Duminică, 11 noiembrie 2018, la ora 12.00 va avea loc deschiderea oficială a celui mai performant service auto din Prahova...

Ședința pentru alegerea Viceprimarului, noi pasarele, Bușteni 2020

Săptămâna aceasta a trecut fulgerător. Luni a fost constituit noul Consiliu Local, noul Primar ales a depus Jurământul. Din nefericire...

Close