Valea Cerbului se asfaltează, Crucea se reabilitează, salariile se micșorează și

Luna iulie 2017, a fost una a continuării dezvoltării in localitatea de sub poalele Caraimanului, dar și deasupra acestor poale, adică la vârf.

Ce-i drept, in acest moment suntem la stadiul de ”inceput” al dezvoltării și abia apoi vom discuta de continuare.

Luând-o totuși de la ”inceput” … in primă fază s-au marcat 45 de arbori, zade mai precis, in vederea realizării unei benzi suplimentare pe strada Zamorei, in dreptul Castelului Cantacuzino, cel puțin acesta fiind punctul de vedere ”oficial” al Primăriei Bușteni, spre diferență de APM Prahova care avizase o … BISERICĂ…adevărul fiind undeva la mijloc, neoficial, adică o parcare 🙂 . Oricum, văzând comunicatul ”biroului de presă al Primăriei Bușteni” unde am fost anunțați că strada Zamorei va avea Sens Unic după ce se va finaliza podul din str Pescăriei … mă intreb, ca tot ”șoferul”, in ce parte va fi unic ? … spre Bușteni sau spre Poiana Țapului?

Acum, pe bune, care va fi poziția ”zamorenilor” vis-a -vis de un sens unic ? 🙂

Urmând ”evenimentele”, in data de 26 iulie, la sediul Ministerului Apărării Naționale a avut loc ”ceremonia de semnare” a contractului de finanțare al proiectului „Restaurarea, reabilitarea, conservarea şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor ,,Crucea Caraiman” /Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)”.

La numai o zi după 26 iulie, adică in data de 27 iulie, in cadrul Ședinței Ordinare a C.L. Bușteni, a avut loc ”ceremonia de aprobare a indicatorilor tehnico-economici” in vederea asfaltării DC 132, adică Valea Cerbului, de la blocul ANL, până in dreptul stației de tratare de dinaintea Cabanei Gura Diham.

Din cauză că ”nu sunt fonduri suficiente” cele 5 poduri și sau podețe se vor ”reabilita” altă dată.

Astfel, proiectul, in valoare de 5.334.009 lei va avea următoarele intervenții și detalii:

  • Lungime 3233 metri
  • Lățime carosabil – 5,50 m
  • Lățime acostamente – 1,5 m
  • Suprafață parcari – 650 m.
  • Stratul de asfalt : 8 cm strat de uzură + 6 cm strat final

Finanțarea provine de la CJ Prahova dar și de la Bugetul Local .

Asfaltarea se va realiza, deoarece este imperios necesar a se aduce o creștere calitativă a turismului in zonă, pentru ca ”dragii noștri concetățeni” să aibă toate cele necesare al dispoziție … 

Incă nu am aflat cât e ”camera” 🙂 …

Ora 19.30 … Cina in Poiana Mare .

Relaxare la ceas de seară pe potecile impădurite cu ATV-ul! ( 4 bucăți ! )

In aceeași ședință, ca prin tot județul, s-au aprobat și salariile funcționarilor din Primăria Bușteni. Diferența intre Bușteni și TOATĂ ȚARA, a fost că am aprobat in unanimitate, SCĂDEREA in medie cu 600 lei a salariilor a 6 funcționari, ”pălmași”. Am intrebat consilierii dacă au avut experiența de a ajunge acasă cu 600 de lei mai puțin, in ziua de salariu și am primit un răspuns de genul … ” asta este legea, este greu dar asta este legea !” . Păcat !

Și” cum nu aveam destule ”animăluțe” in ”gradina zoologică personală”, adică un porcușor de Guineea, doi arici și un câine , acum m-am pricopsit si cu o Veveriță Siberiană 🙂 .

Să nu uit, in drum spre Poiana Coștilei, cum urci de la Căminul Alpin, pe strada Codrului, trecând pe lângă niște fagi marcați, care-și așteaptă ”tăietorii”, se pare că s-au mai marcat tot legal, la ceva distanță incă vreo ”câțiva”, pe care insă nu i-am identificat … incă!

Acestea fiind scrise, vă urez Vacanță plăcută in continuare!

 

Web UP ! ZdB Style

___Vizualizari 1067

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ședința ordinară a CL Bușteni din 27.08.2020, ordinea de zi, votul

In curând mi se incheie mandatul de consilier local. Precum ați observat nu sunt pe lista niciunui partid ca și...

Leapșa curățeniei de primăvară la Bușteni

Heirupism, proastă organizare , indiferență și zeflemea ! Asta-i deviza PRIMARULUI orașului Bușteni. Din 3 aprilie a inceput luarea la...

Close