Ședință publică ordinară in 24.10 la Bușteni, ordinea de zi și explicații

Nu are sens să mă mai repet că in conformitate cu promisiunile de la ”Locale” și din platforma P.N.L. Bușteni la capitolul transparență voi publica Ordinea de zi a fiecărei ședințe ordinare de Consiliu Local insă spre deosebire de alte dăți voi publica și cum VOTEZ și voi și explica, acolo unde este cazul, de ce voi vota așa și nu in ultimul rând, pe cât posibil voi publica și Avizele Comisiei 3 ( preliminare) .

sedintaord241016 sedintaord241016_0001 sedintaord241016_0002 sedintaord241016_0003

Legendă:

Com 3 = Cum s-a decis in comisia 3 , favorabil sau nefavorabil ( Avizul Comisiei se realizează prin votul membrilor din comisie, este nesecret iar rezultatul este intrunit dacă sunt minim 3 voturi pentru avizul propus.

Inițial= Cum mi-am propus să votez

*steluță = Dacă s-a schimbat ceva după ședința de comisie

D = DA sau Pentru

D am = Da cu amendamente

N = Impotrivă sau Aviz Nefavorabil

N am = Aviz Nefavorabil , insă acesta se poate schimba dacă se completează materialele deoarece există posibilitatea să lipsească câte un act din documentația pusă la dispoziție iar persoana responsabilă să nu fie in Primărie la momentul cererii de completare. Este normal și uman să iți mai scape. Precizez că in principiu TOATE avizele sunt fundamentate cu temei legal și nu reprezintă ”impotriviri politice” sau de altă natură.

Precizări:

La punctul 8 pe ordinea de zi se va vota un regulament privind vânzarile de terenuri prin licitație publică sau prin incredințare directă prin negociere, așadar in ședința de comisie de astăzi am decis in unanimitate să propunem celorlalți colegi Consilieri Locali să scoatem de pe ordinea de zi punctele 13, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 24, 25, 27, 28, 32, și 36 venind astfel in sprijinul celor care au solicitat incheierea de contracte de superficie cu titlu oneros deoarece peste 30 de zile după ce Prefectura Prahova va atesta PC. 8 acele persoane pot cumpăra prin incredințare directă. In acest fel solicitanții nu vor mai cheltui sume importante de bani pentru a realiza cărți funciare, cadastre, transport, timp, de două ori, odată acum la superficie și incă odată la anul la vânzare. Peste 30 – 35 de zile toate persoanele de mai sus pot CUMPĂRA terenurile solicitate.

Această precizare am făcut-o ca nu cumva să mai pornească ”manipularea” că ”nebunii ăia de la Comisia 3” au respins. NU ! Noi nu respingem că vrem ci acționăm pentru binele tuturor cetățenilor acestei urbe incercând să-i apărăm de eventuale probleme legale ulterioare.

Precum spuneam, dacă este N, cu siguranță și Avizul Comisiei 3 și Votul meu va fi Negativ/Contra insă dacă există si adnotarea ”am”- amendament, mai există speranțe ca in urma completărilor de documente sau explicațiilor inițiatorilor să votez sau să votăm altfel.

Publicarea ordinei de zi a ședinței o fac in baza Legii 215/2003 actualizată, conform Art 39, alin 3,5,6 și 42 alin. 7

Materialele au fost puse la dispoziția consilierilor locali conform L 215, art. 39, alin 3.

Dacă aveți propuneri, puncte de vedere sau sesizari mi le puteți lăsa la Comentarii ( public) sau in sectiunea contact ( privat ).

Ședința este PUBLICĂ și pot participa toate persoanele interesate.

Cu stimă Consilier Local P.N.L. – Virgiliu Cristian ACHIM

___Vizualizari 667

7 thoughts on “Ședință publică ordinară in 24.10 la Bușteni, ordinea de zi și explicații

  1. Dosarul este mai mult decât incomplet dpdv legal. Probabil că va intra intr-o altă ședință de CL cu toate documentele in regulă. Precum am spus NIMIC nu este mai presus de LEGE. Dacă vă uitați atent la celelalte ședințe cel puțin in cazul adresei de la pc 20 s-a votat cu Favorabil/Pentru fără nicio problemă deoarece totul era ok si dosarele complete insă acum … Repet, va trece doar dacă indeplinește TOATE conditiile legale

 1. Se poate lua un contract de superficie din favoarea cuiva , pentru a-l oferi in favoarea altcuiva ?!?
  (Ma refer la pct 31,32)
  Multumesc !

 2. Punctele 31 si 32 au fost retrase de pe ordinea de zi . La intrebarea dvs există insă un răspuns general:
  Terenul poate trece ca superficie către altcineva dacă acel cineva vinde cladirea pe care a construit-o pe terenul altcuiva. Cumpărătorul unei clădiri preia automat superficia.
  Punctele 31 si 32 au fost retrase la cererea comisiei 2 ( urbanism)cu acordul inițiatorului insă probabil vor fi introduse intr-o nouă ședință ordinară in luna noiembrie sau decembrie.
  Cu stimă,
  Cristian Achim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Doar relaxare după ploi, o săptămână frumoasă să aveți !

Cine spunea că iarna nu-i ca vara s-a convins că nici vara nu-i ca iarna. După o săptămână de ploi...

Penny Market Busteni, te asteaptă in echipă !

Penny Market Busteni face angajari pentru postul: Lucrator Comercial CANDIDATUL IDEAL Te asteptam in cadrul companiei noastre chiar daca nu...

Close