Sedință extraordinară de C.L. la Bușteni – Datoria publică de 30.000.000 lei trebuie aprobată

Mâine( de fapt astăzi) va avea loc un eveniment destul de important pentru viitorul economic al urbei numită Bușteni, care a acumulat o datorie publică din 2010 incoace de nu mai puțin de 30 milioane lei noi sau 300 miliarde lei vechi. Da, ați citit foarte bine, Bușteniul are o datorie publică de 300 miliarde lei vechi care se va ”refinanța” cu votul a minim 8 consilieri locali pentru o perioadă de doar 15 ani de acum incolo.

sedinta-extra-181016

Interesant este că perioada de tragere a creditului este de maxim 60 de zile 🙂 , că doar deh, cumva cumva trebuie ”plătit ceva in scurt”, ce ? … vom vedea!

Nu pot să nu informez totuși populația orașului Bușteni cu privire la astfel de aspecte chiar dacă vor fi aprobate de un Consiliu Local cu majoritate de 50% +1, mai ales că eu știam că la Bușteni s-au produs munți de bani nu de datorii 🙂 🙂 .

Votul nu este secret, așadar eu imi anunț de pe acum votul atât din comisia nr 3 cât și din plen … IMPOTRIVĂ !

Și motivez această impotrivire prin ”credința” că trebuiesc luate măsuri imediate de redresare financiară a orașului Bușteni, creată o echipă de lucru care să inceapă să optimizeze ”pierderile” din ultimii ani. Trebuiesc identificate soluții de repornire a economiei locale sau de reorientare către activități care să readucă prosperitatea in acest colț de rai numit Poarta Bucegilor.

Nu! Nu este campanie electorală și nici demagogie, este pur și simplu o necesitate de a reveni cu piciorele pe pământ. Trebuiesc luate măsuri imediate de reașezare pe baze economice a tuturor activităților din Bușteni și renunțarea cel puțin pentru o perioadă la măsurile populiste de pomeni sociale.

Totodată mai este o problemă cu privire la refinanțare … păi până acum erau BANI, BANI, BANI, acum au dispărut cumva ? … de ce se dorește un imprumut ilogic inainte de Alegerile Parlamentare ? … Pentru a nu se dovedi ceva cumva ? …

S-au ”vândut” pe nimic aproape 45 de hectare de teren cu 11 – 18 Euro/mp in ultimii 4 ani in condițiile in care valoarea de piață a unui mp. este de 100 – 120 Euro, s-au atribuit gratuit zeci de hectare, s-au ”vândut” zeci de locuințe sociale cu câte 5 – 6000 lei in condițiile in care o garsonieră este minim 25.000 de euro. Unde se regăsește eficiența, plus valoarea, gândirea managerială, chestii d-astea de aleși gânditori la viitor ? NICĂIERI ! sau mă rog, in datoria publica de 300 de miliarde ( fără taxe și dobânzi ).

Ședința mai sus menționată este publică și in principiu poate participa orice cetățean interesat, dacă mai  interesează pe cineva viitorul orașului Bușteni.

Consilier Local PNL – Achim Virgiliu Cristian

___Vizualizari 880

7 thoughts on “Sedință extraordinară de C.L. la Bușteni – Datoria publică de 30.000.000 lei trebuie aprobată

 1. Este infiorator. Managerul orasului a facut datoria intentionat. Riscul este f mare. Orasul poate fi scos la mezat din cauza unei datorii nejustificate. Sunt convinsa ca datoria este fictiva si umflata de penalizari si dobanzi inventate de cei care ne-au furat tara. Cine salveaza un oras poate salva si o tara. Sa ne traiesti! Toti cei care au complotat la indatorarea orasului ar trebui sa explice de unde si din ce s-a facut aceasta datorie. Si sa raspunda de fapta comisa!

 2. Probabil si aceasta datorie uriasa e un “stimulent”pentru participarea actualului primar la alegerile parlementare !Sunt curios cine se va incumeta sa candize la functia de primar in cazul reusitei actualului la parlamentare .Sa pornesti un mandat cu asa datorie uriasa este sinucidere ( politica) curata !

   1. Intrebarea este cat va mai rezista domnul Savin dupa schimbarea macazului …si cine le va mai va ” Bustenarilor ” mult ravnitele plase cu dulciuri ?

 3. “Domnul” Savin s-a folosit de oras pentru a-si face un nume, relatii si a parveni…A ajuns senator pe banii orasului, merge la sindrofii si este pietenul tuturor pe banii orasului…
  Vai de voi, bustenari, v-a orbit arbitru asta cu o plasa de bomoboane…
  Mi-e lehamite!
  Bine ca am plecat la timp sa nu apuc vremurile astea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
101
Strategia de demolare durabilă integrată a feudei Bușteni Partea II, cap. 2

Acest articol are mai multe pagini pentru că sunt atâtea de spus, prea multe pentru un spațiu atât de mic....

Babele si imprejurimile lor – Prin PNB acum 100 de ani !

Babele la sfat - unul dintre punctele de atractie ale Bucegilor.    

Close