Sinaia Forever, impresii, boicoturi și ținte turistice

Ieri, ziua a doua la Sinaiaia Forever a XXII-a ediție. Promisesem copiilor mei că-i duc incepând cu orele 14.00 la Sinaia și erau nerăbdători. Imi făcusem planul că pe la orele 17.00 sunt inapoi pentru a participa la Parada ”Magia Sfinxului” de la Bușteni, insă acest eveniment, la fel de important pentru mine am aflat că se va intâmpla la orele 15.00. N-am mai avut cum să fac vreo modificare că dacă promiți ceva celor mici este bine să te ții de cuvânt pentru că altfel vor invăța că nu-i nevoie să și-l țină.

Trecând peste chestiile acestea despre cum imi educ eu copiii, am lăsat mașina acasă și m-am suit in Maxi pentru că așa cum am afirmat săptămâna trecută, Susțin Sinaia Forever Pietonal !

Spre Sinaia, DN1 gol, spre Predeal așa și așa… auzisem la un post de radio un anunț/reclamă care suna cam așa : ”In acest Week-end turiștii sunt sfătuiți să evite stațiunea Sinaia din cauză că se desfășoră Sinaia Forever” … adică mai mare boicotul decât acesta 🙁 , la câtă muncă și câte emoții au fost, acum mai se boicotează și media… BRAVO Națiune. Totuși eram convins că foarte mulți, la fel ca mine vor susține pietonal Sinaia, ii vor respecta pe Sinăieni măcar 3 zile pentru că până la urmă este EVENIMENTUL LOR .

Ajuns in Gara Sinaia la ”Scări”

sinaiaforever 003

Puhoi la intrare, așa că am folosit scările de lângă Policlinică care ne-au purtat exact la

sinaiaforever 005 sinaiaforever 006 sinaiaforever 007 sinaiaforever 008 sinaiaforever 010

Păi nu aveai cum să reziști, fripturi, cârnați, gulaș, bulz, toate bunătățile de pe lume… dar mergem mai departe

sinaiaforever 012 sinaiaforever 013 sinaiaforever 014 sinaiaforever 015 sinaiaforever 016 sinaiaforever 017

Am ajuns la sensul giratoriu de la intersecția cu str. Aosta și m-am minunat, mi-am făcut cruci iar apoi m-am ingrozit …

sinaiaforever 018

Se circula auto pe o bandă, cumva ca-n Anglia, atipic, iar imaginea, cel puțin privită de pe partea cu New Montana era de coșmar. Boicot pe față, s-a impărțit pur și simplu Bulevardul in două, ca și cum ai un participant la o competiție, ii tai un picior după care il pui să alerge cu toți ceilalți cu pretenția să iasă primul.

Ok, 50.000 de vizitatori au fost anul trecut la Sinaia Forever, probabil că anul acesta au fost 55 – 60.000, Sinaia Forever va dăinui și intotdeauna va trece peste obstacole insă iți stă mintea-n loc când vezi cât de incleștați sunt ”unii” in luptele de boicotare a tot ce-i bun.

Imi spunea cineva mai târziu : Lasă că-i bine și așa că era să se circule pe ambele sensuri ! … Păi nu-i bine deloc ! Pentru că in acest fel au arătat ”unii” că incă au forță. Ar fi trebuit ca Organizatorii să spună foarte clar SUSPENDĂM SINAIA FOREVER iar cei afectați n-au decât să-i intrebe pe ”gânditorii” fluidizărilor auto de sănătate.

Cum să rupi un oraș in două, asta pe de-o parte iar pe de alta, referitor la cei din trafic … Dacă tot nu aveau treabă pe aici si evitau, nu puteau folosi Centura fără să-și incânte privirea ? … ca pe urmă să injure că ce trafic infernal este la sensul giratoriu de la Casino. Dar haideți mai departe că m-am enervat destul cu faza asta.

sinaiaforever 020 sinaiaforever 021 sinaiaforever 023 sinaiaforever 024 sinaiaforever 025 sinaiaforever 028 sinaiaforever 030 sinaiaforever 031 sinaiaforever 032 sinaiaforever 033 sinaiaforever 034 sinaiaforever 035 sinaiaforever 036 sinaiaforever 037

Si ca totul să fie ”perfect” a inceput să plouă 🙁 🙁 … noroc că a durat puțin.

sinaiaforever 038 sinaiaforever 039 sinaiaforever 041

Acest sistem de ”LEU” ar trebui implementat și la Bușteni in fața Centrului Cultural, cel puțin pentru economisire de apă.

sinaiaforever 042 sinaiaforever 043 sinaiaforever 045

Elicopterele survolau centrul Sinăii.

sinaiaforever 048 sinaiaforever 049 sinaiaforever 051 sinaiaforever 055

Intrarea in parcul Ghica, promenadă, tiroliene, lume pe alei și câteva pregătiri de formații pe scenă. Am intrat și in CNIPT Sinaia, deschis, l-am salutat pe dl. Paul Popa, am luat o hartă cu traseele și am intrat in parc.

sinaiaforever 057 sinaiaforever 058

Puțină lume in jurul fântânii arteziene, așa că am poposit un pic pe marginea ei. Am avut o surpriză … ” Țăndărică” iși acorda ”monitoarele” și am așteptat un pic până când …

sinaiaforever 060 sinaiaforever 062

Un moment emoționant … de nicăieri mulțimea năvălește …

 

După aceste momente, un pic prin parcul pentru copii și spre Bușteni.

 

sinaiaforever 074

Am ajuns un pic după ce s-a terminat Magia Sfinxului in Parcul Central dar am făcut câteva fotografii, inclusiv cu sculpturile de lângă Casa Româno – Franceză, despre care voi avea un articol separat in zilele ce vor urma, de ”bine” nu cum se așteaptă toată lumea de ”rău” sau negativ, in care voi explica puțin importanța acestui eveniment

sinaiaforever 077 sinaiaforever 078 sinaiaforever 080 sinaiaforever 081

Ceva ardea pe la Mânăstirea Caraiman…

sinaiaforever 082 sinaiaforever 084 sinaiaforever 086

După aceste momente plăcute mi-am luat inima in dinți, pentru că era incă soare și frumos și mi-am zis … Hai să văd unde se duc ”traficanții de DN1”  🙂

sinaiaforever 087

Așadar, ”traficanții” se duc la Râjnov și la Bran și culmea este că aici se opresc și injură că de ce nu-i lași să treacă strada, să respire aer curat și chestii d-astea ”vorbite” și pe la noi … și nu vă inchipuiți că pleacă cumva mai departe… NU !

sinaiaforever 088 sinaiaforever 089

Surpriză de proporții in Poiana Brașov … APROAPE TRIST ! … Era mai multa lume in Parcul Central din Bușteni .

sinaiaforever 090 sinaiaforever 091 sinaiaforever 092

Inchei aici, cu mențiunea că Sinaia Forever va fi FOREVER indiferent dacă vor unii să pună bețe in roate pentru că ar fi bine să se știe … roata se invârte !

WEB-UP

___Vizualizari 769

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
manastirea-caraiman-aug-2013MICA
Fabricile de bani din Bucegi

LOCUL 1 Pe primul loc şi la mare distanţă de toate celelalte se află Mănăstirea Caraiman din Buşteni. La început...

MONOGRAFIE-BUSTENI-1906
Si eu iubesc BUȘTENI, dar ALTFEL

Despre  Consultarea publică pentru Strategia de dezvoltare durabilă 2016 - 2020 a orașului Bușteni. S-au discutat multe sau destule despre viitor...

Close