Acum două ședințe de Consiliu Local am solicitat realizarea unui studiu peisagistic pentru orașul Bușteni pentru că Bușteniul nu inseamnă doar cei 350 de metri de Centru ci inseamnă și celelalte cartiere și conceptul peisagistic unitar nu inseamnă doar panseluțe ci și bănci și coșuri de gunoi pe străzile adiacente DN 1 și poate că nu se ”pupă” culoarea neagră la stațiile de autobuz …
Mi s-a răspus că nu este necesar un studiu peisagistic pentru că există destulă ”experientă peisagistică” in sânul Primăriei și că băncile puse pe domeniul public deranjează locuitorii și proprietarii de terenuri și case in fața cărora se pun bănci, iar la capitolul coșuri de gunoi cică orice coș de gunoi atrage gunoi imprejur …
Așa gândire, așa curățenie și confort prin oraș ! … cu toate că dacă ar fi fost propusă realizarea unui studiu peisagistic de către PSD nu de mine PNL cu siguranță că se vota cu două mâini insă se pare că nouă celor de dreapta ne place să privim la nivel de oraș Bușteni cu toate că suntem minoritari iar majoritarilor le place doar centrul 🙂 .
Ok, m-am gândit să fac astăzi ( sâmbătă 27 august ) o plimbare și să promovez un pic Bușteniul, pe Centru, insă ce-a ieșit numai a concept unitar peisagistic nu sună iar despre gunoi, puncte de belvedere și hoții … dar să incepem …
Un coș de gunoi plin , rețineți cum arată coșul de gunoi pentru că … la sfârșit de articol …
Update 29 august: Am făcut atenți cititorii cu privire la cosul de gunoi ca obiect in sine nu la conținutul lui deoarece la sfârșitul articolului veți vedea că am identificat niște coșuri de gunoi identice intr-un centru de colectare fier vechi si am realizat si un update cu privire la situația faptică a acestei interpretări greșite.
Din depărtare ai impresia că este MORGĂ cu toate că este FARMACIE ! … se pare că se incadrează in conceptul unitar peisagistic și nu deranjează pe nimeni de pe la Urbanism culoarea NEAGRĂ in centrul unei stațiuni turistice, că la ce mai sunt necesare paletele de culori , arhitectură … corect, mă … grija de treaba altora din comisiile de urbanism spre exemplu 🙂 … ce mai tura vura conceptul peisagistic este viziunea de viitor … către acolo ne indreptăm …
La fel de negre sunt și cele 20 de stații de autobuz plantate in timpul campaniei electorale prin tot Bușteniul … concept unitar peisagistic …
Centrul Bușteniului la ora 12.10.
Aceste panouri metalice sunt ”panourile permanente publicitare” pentru proiectul ”Bușteni o stațiune renăscută” care ar trebui să arate lumii intregi că Parcul Central a fost realizat cu fonduri europene și a costat vreo 5 milioane de euro … și cu toate că am solicitat directorului Centrului Cultural Aurel Stroe să respecte ”afișajul public” … acesta sfidează in continuare ”sfaturile” unui consilier local membru in comisia de Cultură, Invățământ, ordine publică și alte câteva denumiri și pe urmă se miră …
Am trecut de Centru și am ajuns pe pasarela care traversează calea ferată … peisajul este superb, un al doi-lea punct de belvedere al orașului Bușteni. Pasarela aceasta are o istorie interesantă … i se spunea ”pasarela lui Visa” pentru că dacă n-ar fi insistat acel domn ( fie-i țărâna ușoară) și acum tot peste pasarela veche treceam și acum.
Aceste guri de canal au fost montate cu cap, pe axul bordurii … vă dați seama când se va reasfalta 🙂 … dacă se va mai reasfalta.
Iată că am ajuns la fostul SADPP, sau Sector, sau GOB, care intre timp s-a desfințat, au fost vândute toate bunurile, tractoare, cai, dric, etc insă mai sunt incă depozitate COȘURI DE GUNOI, BĂNCI, care s-ar fi putut monta in diverse locații dar …
O urmă de ”gard istoric” in dreptul Castelului Cantacuzino. Aceste panouri de beton armat incepeau de la intersecția strazii Griviței cu Mihai Eminescu și se terminau la podul de peste Prahova de la Poiana Țapului, asta acum vreo 120 de anișori pe timpul lui Carol I, dar la astea cu trecutul ”sters” , istoria orașului, chestii d’astea fără importanță nu prea vă pot da prea multe detalii 🙂 poate doar dacă vreți să citiți articolele ZdB cu ”așa a inceput istoria orașului Bușteni”
Tarife la noul fun-parc din curtea Castelului Cantacuzino
Punct de belvedere al Munților Bucegi pe strada Zamorei … priviți doar in sus că dacă priviți in jos sau lateral …
Poate că s-ar preta unul- două coșuri de gunoi
Al doi-lea punct de belvedere din strada Zamorei, aceasta este banca care mi-o tot fură unii si alții. De la atâta mișcare i-au sărit scândurile și cine să le inlocuiască dacă noi nu mai avem SADPP … că doar nu credeți că le inlocuiește viceprimarul localității … nuuu, pentru că asta cu gospodărirea orașelor nu intră in atribuțiile de viceprimar.
Pun pariu că nu știți ce a fost aici … 🙂 🙂 🙂 … indiciu Pescăria de sub Vila Sfatului … alt indiciu 17 euro / mp … dar vom mai discuta.
Si când am inchis aparatul foto in dreptul podului feroviar de la Fabrica de hârtie … stupoare… așa ceva nu am crezut că se poate intâmpla la Bușteni …
Coșurile de gunoi ale Orașului Bușteni sunt preluate la CENTRUL DE COLECTARE DE FIER VECHI !!!! șituat la intersecția str Libertății ( DN 1 ) cu Str Pescăriei ( Pod cale ferată Fabrica de Hârtie )
Poate că POLIȚIA LOCALĂ și POLIȚIA Oraș Bușteni , având in vedere că sunt Consilier Local și sunt in exercitiul mandatului se autosesizează si vor lua măsuri legale in consecință pentru aceste aspecte :
Update : Poliţia avea vreo 8 inspectori-agenţi in stradă care deviau/fluidizau traficul rutier. Intre timp am solicitat sprijinul Politiei locale…
- Cosurile de gunoi sunt proprietatea Orașului Bușteni, achiziționate din Bugetul Local și nu cred că pot fi preluate de centrele de colectare fier vechi decât cu documente de proveniență .
UPDATE 29.August :
In urma deplasării unui echipaj al Poliției Locale la fața locului s-au constatat următoarele aspecte:
Terenul este inchiriat către două societăți comerciale, una având ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase și neferoase iar a doua societate are contract cu Primăria Bușteni in vederea activitățior de inlocuire mobilier urban, amenajări peisagistice , etc.
Mobilierul urban, in speță cosurile de gunoi erau depozitate in vederea inlocuirii acestora in anumite puncte din Bușteni unde s-a constatat degradarea acestora.
Cosurile de gunoi aveau acte de proveniență legale si sunt noi.
Intr-adevăr imaginea depozitării putea da naștere la suspiciuni sau interpretări eronate insă nu s-au constatat fapte ilegale.
Sursa: Comunicat verbal reprezentat Poliția Locală Bușteni.
Si inapoi spre casă …
WEB UP
___Vizualizari 643