Pe Valea Cerbului nu mai este praf, nepăsare și case inundate

In ultimul timp autoritățile locale ( cred ) au pus pe drumul Văii Cerbului până aproape de Cabana Gura Diham zeci de tone de griblură asfaltică și munți de piatră spartă de calcar, asta deoarece drumul era plin de gropi iar cei care-l parcurgeau plăteau ( și plătesc ) in continuare 10 lei taxa de intrare auto. Pe lângă cei 10 lei , campagii plătesc o taxă de ”ecologizare” de 10 lei dacă stau puțin iar dacă-și fac abonament lunar plătesc 3 lei/zi pentru că nu pot plăti ”campare” deoarece ar fi ilegal.

Totuși in zilele de grătar și manele, Valea Cerbului este ”incețoșată” dar nu de la fum ci de la praf, condiment nu prea apreciat la friptură sau mititei 🙂 .

Vorbeam deunăzi cu o persoană mai in vârstă și-și aducea aminte că de prin 1938 și până când a fost asfaltat drumul … ce ? credeați că noi la Bușteni nu știm ce-i acela asfalt ? … Drumul Valea Cerbului se uda cu mașina de Pompieri !

Adică da, se uda drumul pentru a nu mai fi praf, ce-o fi așa de greu acum ca Primăria prin Serviciul de Gospodărire Comunală să incarce unul din tractoarele de la ”sector” și să ude de două trei ori pe zi ? … 🙂 🙂 🙂 Păi care SGO și care tractoare ? 🙂 … că ”Sectorul” s-a desfințat iar tractoarele s-au vândut la licitație 🙂 🙂 🙂 că deh … bani la buget.

Oricum, după ploile sau ruperile de nori de ieri și alaltăieri m-a izbit așa o milă față de concetățenii noștri de la corturi și rulote că m-am dus să văd ce fac și …

001

fac foarte bine … au protecție de mal

002 004

nu se auzea nic pâs, nu tu mici, nu tu manele

005

pe cei cu corturile de lângă râu nu pot să-i ințeleg, probabil că nu au radio ca să audă că nu-i bine să ”campezi” lângă albiile râurilor pentru că riști să te ia valul …

008 009

o tabără mai indrăzneață

010

mda, deci acum că nu este praf 🙂 nu face nimeni grătare !

Idee ! Ce-ar fi dacă in fiecare dimineață, la prânz și seara toți acești concetățeni ar umple câte un bidon cu apă și ar uda drumul ? … apa e de la natură, neapometrizată 🙂 și s-ar rezolva problema prafului și ca să fie și ei motivați s-ar putea scădea din taxa de ecologizare … cea de 10 lei nu cea de 3 lei 🙂 !

Ok, lăsâd Valea cerbului in urmă am dat peste un dublul handicapat … ATENȚIE ! Nu persoană cu handicap, pentru care am toată compasiunea și stima ci peste un dublu handicapat, pe de o parte nesimțit iar pe de alta prost !

011 012

Cum să parchezi handicapatule pe două locuri prevăzute pentru persoane cu handicap și pe deasupra să mai parchezi și cu portiera unde plouă ? … că ploua !

Așadar, concediu plăcut și fără praf celor de pe Valea Cerbului !

Ar mai fi totuși o problemă cu ploile acestea torențiale, cu strada Nestor Ureche și cu concetățeni plătitori de taxe și impozite pe bune, nu de taxe de ecologizare, care sunt inundați la fiecare ploicică darmi-te la potop, din cauza unor minți luminate care au reabilitat acum vreo 8 anișori strada susmenționată și care s-au gândit ei așa să canalizeze apa pluvială a străzii tocmai in subsolul casei acestui om.

009

Degeaba a făcut adrese pe la Primărie și a atenționat, au venit la un moment dat și Pompierii cu pompele, au venit și cei de la Hidro să constate neputincioși … omul tot de inundații are parte.

010

Ieri, inainte de ploaie discutam cu persoanele, care-mi spuneau că sunt disperați si că disperarea se transformă in frustrare și neputință când văd câte un nor pe cer, erau totuși relaxati deoarece un domn destupase un capac de canal asfaltat și promisese că problemele au luat sfârșit.

005 002 004

Problemele au revenit in momentul in care a reinceput ploaie de la ora 15.30. In 5 minute apa pluvială de pe Nestor Ureche a inundat tot subsolul.

006 007 008

Asigurările despăgubesc numai dacă este calamitate naturală nu ”greșeală de proiectare” ca să mă exprim civilizat, iar când Primăria va fi dată in judecată …

013

 

Acest capac colectează apa pluvială a străzii Nestor Ureche și o deversează prin sifonul de pardoseală de mai sus in subsolul casei de pe Nestor Ureche nr. 2

011

Acest capac, fără găuri de colectare este punctul terminus al canalizării de pe Nestor Ureche, aflat in amonte de primul cu 3 metri .

Până atunci o soluție rapidă de despăgubire, fără glumă, ar fi ca HIDRO Prahova să aloce persoanelor inundate o sumă egală cu cea incasată de la locuitorii plătitori de apă pluvială de pe strada Nestor Ureche pentru că această apa se deversează in subsolul cu pricina, iar o a doua măsură ar fi să rezolve RAPID greșeala de proiectare.

O măsură de bun simț și compasiune față de cetățenii orașului Bușteni ar fi ca măcar să se răspundă de către personalul de specialitate al Primăriei unde sunt indreptate astfel de sesizări și adrese chiar dacă nu mai este campanie electorală și să se găsească și soluții .

___Vizualizari 1135

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
apaclor011
In sfârșit, turismul la Bușteni DISTRUS, populația tace, URAAAA !

DA ! După aproape trei ani de zile cu complicitatea autorităților locale și impotriva tuturor regulilor de bun simț s-a...

Afișaj electoral prin rupere, niște măgari și niște vaci

Mda, ultimul dintre candidații de la Bușteni a binevoit, intr-un târziu să-și comande afișe electorale, dar ce să mai facă...

Close