Alegerile pentru C.J. Prahova boicotate la Bușteni ?

Vrei să te informezi, să ști cu cine să votezi pentru Consiliul Județean Prahova ? … la Bușteni nu poți !

campanie si bucegi 007

De ani de zile, prin Strategia de Demolare Durabilă implementată de viitorul fost primar ”impreună” cu o mare majoritate a Consiliului Local s-a urmărit ”controlul total” a tot ce mișcă prin urbe.

Astfel s-a ”distrus” Serviciul de Gospodărire Comunală ( GOB, SADPP, Kalinderu Services) care era responsabil printre alte cu ”furniturile” pentru alegeri locale, prezidențiale, europene etc.

S-a organizat ”bine și de viitor” boicotarea alegerilor de orice fel la Bușteni, deoarece, in acest moment, in timp ce la Azuga, Sinaia, Comarnic, au apărut PANOURI SUPLIMENTARE pentru Consilieri Județeni, aici este imposibil de realizat.

Dar cu LEGEA in față să vedem :

Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali

Art. 79.

(1) Primarii sunt obligaţi ca până la începerea campaniei electorale să stabilească, prin dispoziţie, locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, ţinând seama de numărul partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care declară că depun liste de candidaţi, candidaturi pentru funcţia de primar, precum şi de candidaţii independenţi. Aceste locuri trebuie să fie situate în zone frecventate de cetăţeni, fără stânjenirea circulaţiei pe drumurile publice şi a celorlalte activităţi din localităţile respective.

(2) Primarii sunt obligaţi să monteze panouri pentru afişajul electoral în fiecare subdiviziune a unităţii administrativ-teritoriale.

(3) Utilizarea locurilor de afişaj electoral este permisă partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale sau organizaţiilor minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi candidaţilor independenţi.

(4) Este interzisă utilizarea de către un partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent a locurilor speciale de afişaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent. Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori fiecare candidat independent poate aplica un singur afiş electoral.

(8) Primarul, cu sprijinul poliţiei locale sau cu sprijinul efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în localităţile unde poliţia locală nu este constituită, este obligat să asigure integritatea panourilor, afişelor electorale şi a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locuri autorizate.

Boicotarea alegerilor pentru Consiliul Județean Prahova, cred ( este o presupunere  și dacă nu este așa, dau drept la replică) provine din faptul că, dl. dr. ec. E.S., ales de către formațiunea P.S.D. ca ”dirijor de campanie in colegiul nr 1” , a fost SCOS de pe listele de consilieri judeteni PSD ( din motive de … 🙂 ) și … mânat de ură nu a mai ținut cont de LEGE, hotărând să arate ”cine-i el”.

Hotârârea aceasta ”unilaterală” insă, contravine legii și astfel ar trebui taxată de către autorități și organele de control.

Ingrijorător este faptul că și dacă s-ar interveni ”de sus” pentru intrarea in NORMALITATE, nu exista TIMPUL și RESURSELE pentru a fi remediată situația deoarece, in principiu, primarul NU MAI ESTE Primar, Consiliul Local a fost DIZOLVAT ( tot de către Primar ), legal nu se poate organiza o licitatie sau să fie incheiat un contract de furnizare panouri de afișaj prin incredințare directă … DECI BOICOTAREA PERFECTĂ a Consiliului Județean, ca să nu mă repet că și pentru noi, candidații locali au fost ”elaborate” aceleși măsuri, adică panouri pe care incap 6 afișe dar in total noi suntem 7 ”poziții”.

Spre exemplu eu, P.N.L. Bușteni, doresc să-l prezint pe viitorul Președinte al C.J. Prahova, dl. Iulian Dumitrecu alegătorilor din Bușteni, că este PRAHOVEAN de-al nostru, din Vălenii de Munte, nu așa cum se auzise că este din Călărași ( N.R. cel puțin așa ne informa televizat dl. dr.ec.E.s), un liberal vizionar, cu facultăți ”pe bune”, la Harvard, nu pe la vreo ”privată”, care are o viziune și priorități de dezvoltare extraordinare pentru județ … și … afișază dacă poți !… Am găsit soluția să inlocuiesc dintre afișele ”locale” ale candidaților P.N.L. la câteva zile și să explic populației când suntem pe teren cine ESTE și de ce trebuie VOTAT IULIAN DUMITRESCU de la P.N.L, dar asta inseamnă timp, bani ( dați pe afise pentru că se inlocuiesc prin rupere ), stres etc, … ESTE LEGAL dar NU ESTE NORMAL !

Bine, aici nu am luat in calcul spre exemplu ”inlocuirea” stațiilor de autobuz din cartierul Poiana Țapului, stații din METAL și Plexiglass , cu unele ”ECOLOGICE și DURABILE din LEMN DE BRAD”, prioritare nicăieri prin ” Lista de Investiții”, spre deosebire de o PRIORITATE ZERO, cum ar fi achiziționare MAȘINA DE POMPIERI ! … dar ce contează că putem lua foc cu toții , poate că-i mai bine așa, se mai eliberează ceva terenuri și se mai poate dezvolta Bușteniul pe orizontală sau pe verticală cu 11 euro/mp.

Deci care-i treaba cu Boicotul ? … Vor apare cumva Afișaje Electorale pentru Consilieri Judeteni ? Prin Dispoziția cărui Primar ? Cine le va furniza/construi ? Pe banii cui ?  ORGANIZARE sau BOICOT ELECTORAL ? 

 WEB UP !

___Vizualizari 735

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ședintă ordinara in 25.10.2018, ordinea de zi, votul și mult teatru

Anunț, ca de obicei, ședințele ordinare ale Consiliului Local, data, ordinea de zi și cum votez in ședințe, din respect...

hpim3522
Cascada Urlatoarea – Busteni – Obiectiv al relansarii turistice – Ceea ce nu se vede !

Cele trei articule  "Cascada Urlatoarea – Busteni – Obiectiv al relansarii turistice " doresc sa arate ca poti petrece mai mult...

Close