Bușteniul s-a inchis, buștenarii vor fi EXPROPRIATI și alte bătăi de joc

Nu demult, patru luni să tot fie, scriam intr-un articol ”odată si odata fiecaruia i se va intâmpla să se trezească cu un bloc in fața casei, cu o vilă care să-i blocheze vederea spre munte sau spre soare, să fie injurat sau umilit pe nedrept de autoritățile locale, să i se răpească proprietatea pentru ”constructii sau lucrari de importanță publică”, să fie hăituit, sau dat afară din serviciu că nu este de partea cui trebuie sau că nu-și vinde proprietatea pentru a se ridica vreun edificiu tip mall și sau să-și țină copii intr-un spațiu cu gratii ca la penitenciar in curtea scolii. Când fiecăruia i se va intâmpla se va intreba ” Ce mă fac Doamne? Cum este posibil așa ceva? … dar va constata că ESTE singur, nimeni nu este aproape pentru că nu a mai rămas nimeni să-l ajute … ” . Vă aduceți aminte ???

Spunea lumea prin oraș că sunt eu răuvoitor și că bat câmpii ! Cu un zâmbet amar mă uit și plâng, insă de această dată nu mai sunt ”singurul trist” , iată că mai sunt 25 de familii de BUȘTENARI care vor fi EXPROPRIAȚI pentru niște IDEI de proiecte de dezvoltare.

expropieri busteni

Sună frumos ”in vederea unei posibile exproprieri”, numai că in data de 17,09.2015 in Sala de Consiliu a Primariei Bușteni a avut loc o intâlnire cu proprietarii din jurul punctului Șura, vreo 17 prezenți care au fost ”informați” că vor nu vor, legea 53/2010 se va aplica pentru că CNADNR-ul pe de-o parte va face Centura Ocolitoare iar pe de altă parte Domnul Primar Dr. Ec. Emanoil Savin a avut geniala idee de a face un Centru de Atletism cu 8 piste, terenuri multifunctionale, spații verzi etc care vor duce la DEZVOLTAREA urbei noastre și că acest proiect va primi finantare la anul de la Gabi Szabo ( N.R .  Ministra Sporturilor ).

Terenul de atletism este o PRIORITATE, un obiectiv de interes PUBLIC NAȚIONAL, așadar VEȚI FI EXPROPRIAȚI !… n-aveți decât să dați statul in judecată dar oricum conform legii noi facem lucrările și pe urmă asta e !

Cei prezenți ( proprietarii ) erau persoane care au obținut aceste terenuri deoarece au fost EXPROPRIAȚI de comuniști sau au fost veterani de război răniți in luptele pentru APĂRAREA PATRIEI in al doi-lea Război Mondial, oameni trecuti de 85 de ani, cu părul alb, obosiți de lupta cu sistemul până să-și obțină niște metri pătrați. Totodată, in marea lor majoritate, proprietarii sunt get beget din Bușteni.

Eu mă intreb așa : Dacă ai obținut retrocedarea terenului in anul 2011, după ce ai așteptat să fi repus in drepturi timp de 20 de ani după revoluție și 50 de ani până la … Ce ai simțit când ți s-a spus că Domnul Doctor in Economie Primar Emanoil Savin FACE ( că nu a existat discuția că ar vrea să) teren de sport la tine in curte ?

Ce ai simțit BUȘTENARE când la intrebarea ta despre un schimb de teren ți s-a spus că Bușteniul a terminat inventarierea și NU MAI EXISTĂ TERENURI IN PROPRIETATEA ORAȘULUI ?

Ce ai simțit BUȘTENARE când ți s-a spus că asta e ! N-ai decât să te huci la HAGA !

Asta nu este tot ! Nuuuu ! CE VEI SIMȚI TU BUȘTENARE, acum că nu mai sunt terenuri și vei auzi că D’omn Primar are IDEI de dezvoltare, vreo piscină olimpică pe Zamora, vreun spital pe Valea Albă, chiar și blocuri sociale, oriunde și oricum ? Și ce să vezi, taman la tine in curte, sau peste casa ta !

Iți spun eu ce vei simți ! Vei simți NEPUTINȚĂ, URĂ, DISPERARE iar la sfârșit o mare LINIȘTE pentru că de fapt in jurul tău nu sunt ai tăi, esti SINGUR iar ei sunt STĂPÂNII!

De ce ai ajuns așa ? Vrei din nou un răspuns ? Pentru că te-a durut la bască până acum, te-ai dus și ai pus ștampila ”apăsat”, asta dacă ai pus-o și nu cumva ai stat liniștit la căldurică sau la televizor pe la locale !

Chiar dacă nu ți s-a intâmplat este doar vorba de ”INCĂ”.

Acum că mi-am vărsat un pic oful și oricum va exista o parte a doua, să vă mai povestesc despre o ”dragoste de buștenari” a domnului nostru primar Dr. Ec. Emanoil Savin, care taie și spânzură pe moșia domniei sale numită ”incă” Bușteni.

I s-a sculat unui artist să pună borduri prin stațiile de autobuz … foarte frumos, bordurizarea stațiilor este o chestie care tine de imagine , de bani, de confortul cetățenilor …

busteni1joc

Se pun borduri

busteni2joc

12 centimetri inăltime pe o parte și 25 pe cealaltă

busteni3joc

Iar in această curte se va intra cu mașina dacă i se vor monta arcuri in loc de roți ca să poată țopăi peste borduri. In spatele autoturismului este un vecin norocos care incă are acces.

busteni4joc

Mai la vale in aceeași stație a fost lăsat loc pentru a se intra cu mașina, poate și pentru că aici exista niște magazine, foste gogoșării, sau fast food-uri 🙂 🙂 , ce inseamnă să ai pile la primărie 🙂 .

busteni5joc

Peste drum, in cealaltă stație, precum vedeti, două porti, două locuri de intrare la nivel cu trotuarul, deci până acum s-a putut !

Să ne reintoarcem insă la locul de intrare cu mașina in curte, nelăsat …

Frumusețea povestirii este următoarea, de fapt pare banc insă este unul prost.

Cel lăsat fără intrare pe proprietate este Cetățean de Onoare al orașului Bușteni, căruia i s-a recomandat să intre pe lângă stație, adică pe la intrarea vecinului și să iasă pe la gogoșerie. La intrebarea : Bine bine, dar la iarnă ? Răspunsul constructorului : Ieși și tu cu ”douajdă” minute mai devreme și dai zăpada ! N-am ce face că așa vrea Domn’ Primar !

Deci … Cetățean de Onoare al orașului Bușteni lăsat fără intrare in curte ? Felicitări Domn’ Primar ! Domnișoarei HALEP i -ai făcut STRADĂ prin Parcul Natural Bucegi până in curte iar lu’ al nostru cetățean îi pui borduri in poartă !

 

___Vizualizari 3121

7 thoughts on “Bușteniul s-a inchis, buștenarii vor fi EXPROPRIATI și alte bătăi de joc

  1. Legat de ce am citti – OK.- ai dreptate…dar multi citesc si f.f.f.putin arata scarba fata de acest protejat al criminalilor – SAVIN – nu merita sa-i pronunti numele.
    Dar cu padurea cum este ??? Am casa aproape de padure – vara insa este un cosmar – zilnic trec masini pline cu busteni- multi, f. multi, intr-o masina…. peste cativa ani, padurea minunata prin care m-am plimbat – fara teama de ursi, de hiene cu doua picioare – proprietari criminali ai capitalismului mizerabil – in copilarie nu o sa mai fie. In schimb o sa fie bogati criminalii cu progenituri mizerabile, care vor umili, copii nostrii.Mizerie mare.
    Un platitor de impozite f,f.f.f.f………………. dezamagit de ce se intampla in Busteni, in tara asta f. frumoasa…..dar condusa de niste criminali.

  2. Legat de faptul ca Primaria “nu mai are terenuri libere ” pentru a da la schimb celor ” expropiati ” : daca doriti sa faceti un “pic de lumina” in cazul terenurilor din Busteni va dau un”pont” . Mergeti si fotografiati ” casutele” care s-au construit alaturi de caminul de la “Fabrica de hartie ” de pe Aleea Panselelor ( care a fost luat la schimb de primarie ) . Pentru a continua “ancheta” cereti oficial de la Primarie un raspuns la “obiect ” cine sunt proprietarii , cum au obtinut terenurile , daca erau indreptatiti sa primeasca si daca “clauzele ” din contract se “potrivesc” cu “mastodontii ” din teren .Pentru a confrunta raspunsul primariei cu “adevarul , va dau cateva date : terenurile s-au dat la Legea 15 ( tineri sub 35 ani din Busteni ) unora care si-au facut mutatia in Busteni cu putin timp inainte de atribuire , acele case nu arata ca pentru tineri care nu au locuinta ! Consilierii care au aprobat cele 2 loturi , au fost informati in mod corect ce aproba ?

    1. FOARTE INTERESANT ! Am postat de aproape o saptamana niste detalii despre “lipsa terenurilor ” pe care primaria ar trebui sa le dea la schimb ca alternativa la expropiere si nu am vazut nici-o reactie . Ma asteptam ca macar unul din cei “invitati ” la primarie sa spuna ceva sau chiar autorul “zdb.ro ” ! CONCLUZIA ? NE MERITAM SOARTA ! ! !

    2. Pt unii din astea ca voi care apăra pământul altuia Bușteniul va rămâne pe veci un orășel fără valoare , lasăti omul in pace sa facă ceva pentru acest oraș sa ne dezvoltam odată !!!

  3. Deoarece la “rubrica ” contact nu se poate intra ( se vede si dupa ultimile comentarii – sunt din 2014 ) , voi intra tot aici . D-le Achim , sa inteleg ca ai “dat la pace ” cu Primaria Busteni la fel cum a procedat si A** C****** ? El a primit un serviciu (asa se lauda primarul ) dar dumneata ce ai primit , sau urmeaza ! Cred ca articolul cu “expropiatii ” a fost o scapare , altfel nu-mi explic dezinteresul ulterior apartiei !

    1. @ Bustenarul nou
      1. La rubrica contact se poate intra insă se pare că v-ați greșit adresa de e-mail si de aceea nu ati primit un răspuns la același tip de comentariu.
      2. Nu am ”căzut la pace” cu nimeni și-mi place să cred că nici dl sus menționat.
      3. Am văzut că in 2014 v-ati refacut site-ul, deci puteti trata dvs subiectul cu constructiile sau ”ați cazut la pace” in noiembrie 2013 cu cineva și acum incercati din nou să invrăjbiți spiritele ?
      4. Subiectul cu exproprierile nu a fost o scăpare și urmează partea a doua după o documentare mai amplă.
      Cu stimă,

  4. Poate nu “ati cazut la pace ” , asta se va vedea in partea a doua a materialului .
    Dl “sus mentionat ” a “cazut sigur la pace ” : doua argumente ; nu mai publica nimic
    critic la adresa primariei iar primarul s-a laudat ca el l-a bagat in acel serviciu ( care sincer i se potriveste perfect )
    Nu inteleg la ce va referiti cu “invrajbiti spiritele ” !
    Succes in continuare si astept cu nerabdare partea a doua de la ” expropieri ” !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Bușteni 110 – Barajul din Valea Cerbului, Prima fotografie a Sfinxului, al doi-lea Sfinx din Bucegi

Este un articol, al trei-lea din categoria Bușteni 110 ani, in care veți descoperii frumusețile Bucegilor de la inceputul secolului...

general de la cruce
Jurnal de candidat partea a II a

Toți vor să audă ”ce promit” sau ce dau pe urmă ... NU PROMIT NIMIC DIN CEEACE STIU CĂ NU...

Close