Emanoil Savin NU prea MAI ESTE PRIMAR – Rectificare și Precizari

Marti, 30 iunie am fost sunat de către City Managerul orașului care m-a intrebat dacă pot avea disponibilitatea de a mă intâlni cu Dl Primar Dr. Ec. Emanoil Savin pentru a clarifica diverse aspecte scrise in Ziar de Bușteni cu privire la incompatibilitați, apa cu clor, blocuri sociale, etc.

Așadar am intrat in sediul Primariei Orașului Busteni și am avut o intrevedere de vreo 15 minute cu edilul orașului care, spre surpinderea mea a fost total cooperant și dornic să clarifice multe dintre aspectele ”iritante” scrise in ZdB.

Cel mai arzător subiect a fost cel al INCOMPATIBILITĂȚII cu funcția, Dl. Primar ținând să precizeze că nu este /a fost vorba de incompatibilitate ci de CONFLICT DE INTERESE iar acest subiect a fost CLASAT de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești inca din 2014 insă când este vorba de scandaluri toată lumea le publică iar când se soluționează favorabil nu este nimeni interesat … dar eu de unde să știu dacă nu ”dă nimeni din casă ? ” . Acum este altceva !

 

1

Astfel, considerând că imaginea domniei sale a fost afectată și nimeni in afară de Ziar de Sinaia nu a publicat nimic, a ținut să public ordonanța de clasare pentru ca cetățenii localității să fie lămuriți.

 

20

30

60

Nu am publicat integral ordonanța pentru că sunt destul de multe detalii tehnice/juridice insă cred că este destul de clar.

După această clasare, dl Primar a cerut ”Anularea actului administrativ” la Inalta Curte de Casație și Justiție fața de Agenția Natională de Integritate iar după ce acest dosar va fi soluționat va transmite presei ( care va dori să publice ) și soluția care va fi data.

Astfel un prim aspect a fost lămurit, Emanoil Savin NU este incompatibil iar dosarul penal s-a referit la un conflict de interese, insă Justiția a dispus CLASAREA.

Au urmat discuții referitoare la Clorinarea apei de la Bușteni, Proiectele de investiții deja finalizate, amveloparea tuturor blocurilor și bineințeles Blocurile Sociale din curtea Școlii Nestor Urechia.

Din nefericire la ora 15,30 trebuia să aibă loc o sedință a Consiliului Local iar personalul care ar fi trebuit să-mi pună la dispoziție spre consultare documentele cu privire la cele precizate mai sus erau direct implicați insă, probabil va mai avea loc o comunicare cu domniile lor pentru că fără documente nu pot să analizez …

In concluzie, dacă activitatea Primariei ar fi ceva mai transparentă și ar exista comunicare cu cetățenii, probabil că nu ar mai trona acest pesimism generalizat, bineințeles , tranparență prin documente.

Din discuțiile avute mi-a scăpat să clarific ce se intâmplă cu situația actuală de ”concediu prelungit” dar sunt convins că vor exista clarificări după reluarea activității.

Când vor mai apare si alte date vă voi tine la curent.

Acest articol este un ”drept la replică” pentru articolul Emanoil Savin nu prea mai este Primar al orașului Bușteni

 

 

___Vizualizari 2196

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
cade1
Revenind, la bolovani…. CADE SAU NU CADE…

As fi zis ca n-o sa cada, dar spre surprinderea mea, cazuse deja..... 9 septembrie 2003: 20 iulie 2012: si...

La Bușteni, ședință ordinară a CL Bușteni pentru luna mai, tradiție și joaca cu șoareci și pisici

A venit sezonul călduț, a apărut oarece relaxare, se întâmplă lucruri, uneori bune, alte ori rele, însă, totodată s-a trecut...

Close