AU FOST așteptați MII DE TURIȘTI la Zilele Bușteniului

… n-au venit dar a fost DISTRACȚIE LA MAXIM  oferită de ”   măria B teni și G erali ” ( o să vedeți de ce 🙂 )

mariadinbusteni

Am incercat să fac o paralelă intre Sinaia Forever și Zile Orașului Bușteni, să văd cum știu să organizeze stațiunile de pe Valea Prahovei evenimente importante, să găsesc diferențe, plusuri sau minusuri concurențiale, plecând de la primul comunicat de presă al organizatorilor. Ce a ieșit pare liniștitor … pentru Sinaia iar pentru Bușteni oricum nu contează.

Primul comunicat de presă de la Sinaia Forever ( cu două săptămâni inaintea inceperii evenimentului ) suna cam așa : ” La eveniment sunt așteptați peste 50.000 de turiști … ” , iar cel de final suna cam așa: ” Peste 50.000 de turiști au participat la diversele activități care s-au desfășurat in cadrul SINAIA FOREVER ” 

AȘA DA !

Primul comunicat de presă de la Zilele orașului Bușteni ( in ziua inceperii evenimentului ) suna cam așa : Cupa Buștenarului la schi din 6 februarie se amână până in data de 9 februarie din cauza condițiilor atmosferice … Adică ?????

In 6 februarie ora 9.20, oră la care ar fi trebuit să se desfășoare Cupa Buștenarului, turiști pe partie, instalatiile functionale, un pic de ceață , totul ok , dar din cauza condițiilor atmosferice …

kalinderulive6feb

Tot pe 6 februarie, partenerul media al Zilelor Orașului anunțau :

 BucurestiFM si Primaria Busteni iti ofera trei zile si trei nopti de distractie pe partia Kalinderu cu ocazia Zilelor Orasului Busteni!

Am deschis deja week-end-ul la Busteni cu un superconcert sustinut de Mirabela Dauer, Lidia Buble, Amna, Matteo si What’s Up, iar de la 18:30 continuam distractia pe partie cu un foc de artificii.

Maine de la ora 14:00, la Centrul Cultural Aurel Stroe din Busteni va avea loc deschiderea oficiala a unei scoli de tango argentinian in vreme ce duminică este programat un nou spectacol de dans.

Petrecerea se va incheia luni, cu cea de-a VIII-a editie a Cupei Orasului Busteni la Schi Alpin, competitie dotata cu premii in valoare totala de 12.000 de lei.
Bucuresti FM este partener media al evenimentelor.

Asta ca să nu mai ințeleagă nimeni NIMIC !

Sâmbătă, 07.02.2015 , cum să ratez ”buricul evenimentului”, cursuri de dans, distractie, mii de turiști … d’astea !

Așa că plec de acasă pe la 13.30. O primă fotografie cu traficul pe pasarelele (ne)deszăpezite, adică dacă ești Buștenar pârât și stai prin Zamora, și n-ai mașină dar vrei să ajungi la Kalinderu …

pasareladezapezita

Dar hai că afișele au fost schimbate, ele insă nu pre pot fii văzute din mașină insă bannerele da :

pasareleanunt

Ehh ! Dar lasă că măcar Parcul Central o fi full, plin de turiști pe băncuțe pe alei …

parccentralplin1 parccentralplin2 parccentralplin3

Totuși uite un afiș pus pe … BANII UE ?!? … Afisare temporară și placuțe permanente 🙂 🙂

panouinformativUEparc

 

Lasă că dacă aici NIMIC, poate in Părculețul mic, in Contemplativ …

parccontemplativ1

Ce stă pe o bancă, imbrăcată-n negru, admirând peisajul, citind o carte, in liniște ? Răspuns corect … DOUĂ MĂICUȚE !

parccontemplativmaicute

Liniște …

Dar lasă că voi cumpăra niște acadele și niște suveniruri de pe Fântânii, acolo unde sunt deschise chioșculețele de lemn, că este totuși sărbătoare la Bușteni și normal că acum e ”bătâlia peștelui” …

stradafantaniicuchioscurideschise

Și astea inchise ??? Păi parcă … Nu-i nimic, e ora 13.50 și ar trebui să fie full la Centrul Cultural Aurel Stroe, doar este deschiderea școlii de dans…

casadeculturacutangocaffe

Nici pe aici nu este mișcare, urc la Pârtia Kalinderu … 🙂 Care Pârtie Kalinderu ? Ați văzut dvs, stimați turiști vreun panou de orientare, vreo săgeată dinspre Brașov sau Ploiești pe DN 1 ???, Dacă DA , puteți să-mi lăsați un link.

In sfârșit ajung la Kalinderu in ritm de Mirabela Dauer, chiar la final, chiar că-mi pare rău . Imediat incepe Amna și fac si eu o poză cu trupa și cu sponsorul sau unul dintre ei și cu o doamna ce ține un domn in vârf de mobil 🙂 .

amna

 

Acum poze cu miile sau zecile de mii de turiști și localnici de la Pârtie și de la Fun park:

funparccupartieplina funparcplin2 funparcplin3 funparkplin milioanedeturisti miideturisti

Și după playbackul Amnei de două mii de euro urmează plaibackcistele de la Bambi …

bambifarabada

La fetele astea friguroase ori le lua banda inainte, ori rămâneau ele inapoi ori cântau din altceva dar sunt Bambi , tot vreo 2000 de euro.

Cred că este ora 15.50 și deodată se schimbă ceva in atmosferă, parcă devine antrenant, chiar sună bine boxele, rock, Trupa Desant din Timișoara ( cred ). Au de toate, și scule, tobe, chitări, etc, au voce, nu fac playback, cântă SUPER dar …

miideturisti3 miideturisti2

S-au impuținat miloanele de turiști ! Poate că e prea frig ! Așa că mă duc acasă că nu mai stau până la 18.30 la focul de artificii … și poate că văd și eu bușteniul plin la coborâre …

parcdezapezit2 parcdezapezit

La ora 18.30 m-am pus in fața monitorului cu ochii pe alpinexpert.ro, șingurii posesori de webcam de la pârtia Kalinderu pentru a vedea artificiile, care au inceput la fix și 40 și s-au terminat la fix și 50, dar a meritat toți banii … atâția câți s-or fi plătit mai ales că am avut șansa să constat că EXISTĂ NOCTURNĂ FUNCȚIONALĂ la Pârtia Kalideru.

kalinderucunocturna artificii2 artificii1

Frumos !

Duminică 08.02.2015 pe la 12 .30  la Bușteni și la Azuga :

kalinderu duminica

Bușteni – Pârtia Kalinderu – Zilele Orașului Bușteni – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL , vorba lui Ilie Dobre care comenta Cupa Orașului Bușteni la Fotbal la Sala de Sport din zona Silva , iar la Azuga pe Sorica …

Azuga duminica

 

Interesant este că duminică au apărut diverse pe Fb cu mesajul …” Incheierea Serbărilor Orasului Bușteni”, cu toate că luni ar mai fi trebuit să se țină Cupa Buștenarului la schi alpin.

Luni 09,02.2015, Cupa Buștenarului la Schi Alpin , orele 9,20 și 9.30 , tot de pe camere:

cupabustenarului2 cupabustenarului1

Deci DA, s-a desfășurat și această cupă, s-a mai bifat un eveniment important in aplauzele miilor de turiști așteptați dar nesosiți. Probabil că au și ei acces la camere web.

Vă așteptăm și la anul tot așa !

Cred că ar fi de prisos să mai fac vreo paralelă cu Sinaia Forever !

Acum aștept cu nerăbdare comunicatele de presă oficiale cu miile de turiști care s-au distrat la maxim, cum cel mai tare moment a fost câștigarea cupei de fotbal in sală de către organizator, cum era cât pe ce să se organizeze și Ziua Indrăgostiților , etc, mii de turiști și localnici.

Apropos, vedeți că pe 14 februarie este ZIUA MORȚILOR după calendarul CREȘTIN ! … poate punem de-o nuntă mică de Ziua Indrăgostiților tot pe Pârtia Kalinderu, asta insoțită de vin roșu, pomi incărcați cu mere, lumânări și de ce nu tradiționala colivă in loc de tort iar cununiile formale de o zi vor fi realizate de … cel mai creștin cetățean 🙂 .

 

___Vizualizari 1289

4 thoughts on “AU FOST așteptați MII DE TURIȘTI la Zilele Bușteniului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
strategie
De la anul vom plăti TAXĂ de acces la traseele din Bucegi

Ieri la Bușteni a avut loc un eveniment important pentru Bucegi si anume inceperea construirii Centrului de vizitare al Parcului...

Conferința PSD Bușteni, Emanoil Savin va fi din nou Primar in 2024

Astazi, 20.04.2023 in Sala de conferințe ( neincăpătoare ) a Hotelului Alexandros , in prezența Dlui Prefect Virgil Daniel Nanu,...

Close