Cafeaua mea de dimineaţă

Nu ştiu cum fac alţii, dar eu încerc să încep fiecare zi cu ceva cât mai plăcut. Aşa că, în fiecare dimineaţă, timp de jumătate de oră citesc ceva ce să-mi facă plăcere.

Am să selectez aici doar cele legate de Arealul Bucegilor.

Deschid prima pagină, evident, “Ziar de Buşteni”. Mă uit la ce mai este nou, Cristi uneori postează seara târziu, iar eu ma culc devreme…. Arunc apoi rapid un ochi în admin să vad cum merge site-ul. Mă uit un pic pe statistici, să văd cum stăm cu cititorii. La început am fost surprins să constat ca avem foarte mulţi din China, Rusia, Ucraina…. Acum m-am obişnuit şi cu asta, nu mă mai mir. Oricum, cred ca cel mai fidel cititor al nostru este deocamdată Primăria Buşteni, cineva de acolo, evident, nu ştiu cine este de asta l-am şi denumit generic “Primăria Buşteni”. Sincer, mă asteptam la atâtea sute de vizite câte are, să ne lase măcar un comentariu, fie el de bine sau de rău. Probabil doar dă “print”, nu ştiu.

Trec la “Un Bolovan”, aşa pe fugă, sa văd doar dacă am mesaje noi, apoi direct la Adrian – BucegiNatura2000, care zi de zi postează ceva frumos. Citesc, mă uit la poze, mă simt ca şi cum as fi acolo, în Bucegi. Citesc cu atenţie tot ce e nou, inclusiv comentarii, zâmbesc…. cât de mult contează cineva care indiferent de situaţie şi presiuni a rămas vertical şi îşi spune părerea fără ezitare… apreciază ce i se pare bun şi critică fără reţinere tot ce i se pare rău. Câţi dintre noi pot face asta? Rămân la părerea mea, dacă cineva merita sa fie facut cetăţean de onoare al Parcului Natural Bucegi, atunci Adrian era acela…. Dar aşa am reuşit să-mi fac si eu o impresie despre anumite personaje din areal, nu dau nume ca n-aş vrea să sar pe cineva…

Apoi “mamsaturat”, cei ce ştiu, cunosc. Caut să văd ce noutăţi mai sunt, de multe zile iţi sare în ochi un titlu mare “Savine, vreau să beau apă cu gust de apă! Nu apă cu gust de clor!” Ce să zic, mie mi se pare corect… nici eu nu beau apă cu gust de clor, beau doar apă cumparată la bax. Dar cred ca este foarte frustrant, dacă până azi ai avut apă curată de izvor la robinet, de mâine să ai doar apă cu clor. Ca să nu mai vorbim şi de faptul că acest clor este cancerigen, dar e drept, nimeni nu poate spune dacă mori in 2 ani sau în 20….. Oricum, de ceva tot trebuie să mori, nu-i aşa?

Sar direct la “Oraşul Buşteni Dezbateri” şi de fiecare dată aştept cu interes dezbaterea care ar fi trebui sa fie acum cea mai fierbinte pentru buştenari…la care ar trebui să participe toţi cei ce citesc şi au acces la presa online, anume CLORINAREA APEI. E drept există o astfel de dezbatere, dar e demult uitată…..de pe la jumătatea anului trecut…. Aşa că îmi permit o sugestie: BUŞTENARI TREZIŢI-VĂ.

Şi cum pe Valea Prahovei nu prea găsim presă online, mai ajung din când în când şi pe “Totpal’s Daily News” dar numai când sunt foarte odihnit şi stau bine cu nervii. Şi asta pentru că mi se pare un site foarte agresiv prin prezentare, îmi atacă ultimul neuron rămas din toate direcţiile. Citeam ieri la capitolul BREAKING NEWS: “Intamplari stranii (fenomene paranormale) in Muntii Bucegi (Video)”. Cu “Locuri stranii în Bucegi In Lumea misterelor numărul 10, din 2004, în articolul Lumini misterioase în Bucegi, ca şi în numărul 2 din 2005”. Hai mă laşi…cred că toată lumea e sătulă de vreo 15 ani de poveştile astea şi de poveştile lui Oreste la B1 Tv pe care n-am avut rabdare să le urmăresc, convins fiind că nu ne spune nimic nou. Dacă nu-i aşa, vă rog să mă contraziceţi. Îmi sare în ochi un alt titlu…. “Expozitie inedita de trenuri in miniatura pe Valea Prahovei” publicat pe 26 Feb 2013. INCREDIBIL. Acum au aflat şi ei de expoziţia de la Sinaia???????? Am scris acum aproape un an despre asta….. Mă rog… citesc articolul şi vad că e preluare după nu ştiu ce site…. deci nici măcar atât n-au fost în stare, să facă şi ei nişte poze acolo, la ei acasă, în areal. NO COMMENT. Ies din casă şi BREAKING NEWS: SUG O BOMBOANĂ. Nu vă spun modelul ca să nu fac reclama….. Apoi imi aprind un trabuc.

Şi in final, un site care nu ştiu de ce mai există online “Expresul de Sinaia” în care ultimul articol publicat este în data de 21 dec. 2012. O tristeţe cruntă pe care n-o recomand nimănui.

Cam asta e cafeaua mea de dimineaţă, în arealul Bucegilor. Şi vorba lui Cristi, scriem, râdem, dar doar noi, că ceilalţi oricum nu pricep nimic. Da, VIAŢA ESTE GREU.

Print page.

Şi cel puţin doi copaci te vor vâna. Şi noi.

acrl10

noi2

primariabusteni

 

 

___Vizualizari 1199

5 thoughts on “Cafeaua mea de dimineaţă

 1. Superb scris 🙂 Poza aceea mereu ma face sa rad, este amintirea pe care eu o denumesc “Atunci cand ne-am saturat!” 🙂 Tu esti mai obiectiv asa, eu mai ma duc pe langa drum deseori.
  Ce sa spun cu apa asta cu clor, cred ca este inutila orice dezbatere, chiar cred. Oamenii, ma refer la localnici, nu-i intereseaza. Trebuie pusi in fata faptului implinit. Atunci cand la robinete va curge apa cu clor atunci vor spune ceva…presupun 🙂 Stii ce trebuie? 🙂 Postate prin oras afise cu “Vreau sa beau apa cu clor!” cu indemnuri, de genul “beti o apa sanatoasa” , “multumim, ca altfel muream otravti de apa asta nasoala ce vine din munte” :)). Toate cele bune! 🙂

 2. @ Adrian :
  Despre apa cu clor voi incerca saptamana viitoare sa creez un spațiu de dezbatere publică , sa incercăm să arătăm beneficiile sau prejudiciile pe care clorul le aduce omului și nu numai. Poate crezi că tuturor le convine situația sau le este frică să-ți spună parerea. Ei bine eu cred că nu s-a făcut o constientizare referitoare la proiect, dar…

 3. Adrian, Cristi, din motive tehnice am mutat comentariile in WP pentru ca vom dezactiva plugin-ul cu care ati postat mai devreme. Am incercat sa pastrez oarecum si ora comentariului. In continuare vor functiona comentariile prin FB, WP, dar prin alta modalitate tehnica.

  Revenind la articol, Adrian, iti multumesc, ma bucur ca ti-a placut. Dar scopul meu, legat de CLORINAREA APEI, era sa stag si eu un semnal de alarma, toata copilaria am baut apa de izvor la Sinaia, apoi apa cu clor, ca alta nu era, iar acum beau apa la bax, asa cum ziceam. Lasand la o parte gustul infect al apei cu clor, lasand la o parte faptul ca e cancerigena, vreau doar sa mai fac o socoteala simpla.

  Adica: eu beau cam 3l de apa pe zi. Cam asta este si cantitatea recomandata de orice doctor. Insemna un bax de 6 sticle de 1,5l la 3 zile. Rezulta de aici cam 10 baxuri pe luna. Pe aici, pretul minim pentru un bax este de 12 lei. Intr-o luna insemna 120 de lei/persoana. Pentru o familie cu 2 copii insemna minim 360 de lei pe luna, considerand ca cei doi copii beau impreuna cantitatea pe care o bea un adult sau ar trebui s-o bea. REPET 360 DE LEI PE LUNA. Poate ar fi doar 300 DE LEI, poate 250, pentru cei care beau mult mai putin.
  Dar, 250 de lei pe luna pentru apa, repet, doar PENTRU APA, ESTE FOARTE MULT.
  Daca altceva nu-i misca pe bustenari, poate macar portofelul……si daca nici asta, atunci nu mai e nimic de spus.

  Raman, totusi, variantele pe care le-am mai spus:
  -fie cari apa de la izvor cu galeata
  -fie iti sapi un put in curte
  -sau BEI APA CU CLOR. Aici, no comment.

 4. Ei bine, problema apei cu clor si cu ce o mai supravietui clorinarii e in primul rand a bustenarilor… Daca lor nu le pasa, noi ce am putea spune de la distanta ? Am avut o experienta foarte fericita din punctul asta de vedere la Sinaia. Obisnuita sa beau apa de la robinet de o viata (a mea), acum cativa ani am facut acelasi lucru. Spre rusinea mea, n-am simtit clorul si chiar daca gustul nu era cel de care imi aminteam, am crezut ca am luat-o eu razna…. Consecinta: enterocolita… si mi-au mai trebuit si cateva zile sa-mi dau seama din ce cauza… Daca se intampla si la Busteni la fel…

  Revenind acum la cafeaua de dimineata, a mea de regula este extrem de rapida in ideea ca trebuie sa prind o plimbare in parc (asa face orice maidanez care se respecta) inainte de serviciu. Asa ca nu am timp si nici deschidere sa-mi uzez neuronul cu ceva… Abia la plimbare imi amintesc muntele (eu Sinaia ca tot acolo ma trage ata) si cat de fericita sunt acolo. Desi, trebuie sa recunosc, imi amintesc de Sinaia in care am crescut, de muntele pe care l-am vazut in copilarie si nu de ce este acum. De ce o fi trebuind sa distruga omul orice ?

  Toate cele bune! Si multumesc pentru legatura cu muntele (nu mai reusesc sa ajung atat de des cum mi-as dori)

 5. Am citit…n-am mai baut cafeaua in acest timp, pentru ca m-a captivat “revista presei” (Ziarului de Busteni). M-a marcat placut, am revazut in minte locuri, oameni, am gandit apoi multe…mai ales la cate as putea indrepta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ingrijiri medicale la domiciliu Azuga – Bușteni – Sinaia – Comarnic

Oferim servicii medicale profesionale la domiciliu, autorizate conform ordinului M.S. 2520/2022, în funcție de necesitățile clienților conform unui plan de ingrijire,...

Otravirea cu ciuperci – sezonul și campania incepe !

Se pare că și dacă ești ”ciupercar” tot o poți incasa. Poți muri ca ”băiatul” dacă ești curios să vezi...

Close