Să REAPRINDEM Crucea de pe Caraiman

Eu nu ma prea pricep la promovare, grafica, design, proiecte, sau fonduri, mă dau si eu specialist si cu copy paste mai pun câte un articol să pară interesant… 🙂

Spre exemplu era un pom in parcul Schiel care reprezenta o amenințare la adresa noastră (toți) și a copiilor noștri, am publicat și s-a taiat ”craca” care ne amenința. Am mulțumit la momentul, acela.

Acum câteva zile spuneam ca același parc ar fi” implinit total ” dacă ar curge si pompa de apă ca să ne putem ”adăpa” ca ” toțiii” și mulțumesc că a apărut un robinet care ne dă apă.

Lucruri mici dar cu impact mare! este foarte bine.

La problema cu robinetul se pare că nu ne mai citea nimeni din ”administrație” pentru că aveam un ”ban” pe ziardebusteni.ro că nu mai puteau unii să-si facă treaba și ne ”preaciteau” . Aici sunt de acord cu preacititu” că-i loc de cafeaua de dimineată…

Revin la ce am eu de spus.

Crucea de pe Muntele Caraiman reprezinta spiritualitatea romaneasca a zonei si este situata pe Saua Mare a Caraimanului.

Construită la o altitudine de 2291 m., intre anii 1926 – 1928 de către Căile Ferate Romane , Crucea are inalțimea de 48 m ( cu tot cu soclu), lătimea unui braț este de 14 m. Scheletul este realizat din oțel iar soclul pe care este asezată este din beton armat.In interiorul ei se afla un generator electric ce alimenta aproximativ 80 de becuri de 60 w. fiecare .In prezent este alimentată din rețeaua națională de electricitate.

 

HPIM0469

 

Crucea de pe Caraiman poate fi admirată chiar și de la poalele munților, atât ziua cât și noaptea (atunci când munții nu sunt acoperiți de nori), oferind o imagine feerica deasupra orasului.

Cruceturism

 

Acum Crucea nu mai poate fi admirată noaptea din motive necunoscute cu toate că…

–  Am un prieten care a cerut lămuriri cum se face iluminarea Crucii și i s-a răspuns că iluminatul este sponsorizare…

– Crucea de pe Caraiman este simbolul brandului ” Busteni – Poarta Bucegilor”…

– Există un proiect al Primăriei Bușteni și Club Rotary – ”Da-ti un ban pentru Crucea Caraiman”… l-am promovat și noi dar fără impact!

– Au fost diverse materiale jurnalistice care au atras atenția asupra importanței ”Simbolului din Bucegi” …

 

E vară, e soare afară ………………….!

 

ASTFEL …!!!!!!!!!!!!!

Dacă se RELUMINEAZĂ CRUCEA DE PE CARAIMAN , nu mai scriu nici un articol despre UAT Bușteni timp de 30 de zile… doar PROMO și de BINE…

 

Că este mirifică când este luminată !

___Vizualizari 528

One thought on “Să REAPRINDEM Crucea de pe Caraiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
HPIM0502
Sărbători, serbări, distracție și voie bună pe Valea Prahovei

Minivacanța de 1 Decembrie debutează in Bucegi. Piramida soarelui este un eveniment mistic care ”apare” in fiecare an la 28...

00029hotelmarasesti-628x1024
Bușteni – Hotel Mărășești – Unii au luptat pentru ce au avut ! – repostare

Si Bușteniul a avut eroi, care s-au jertfit pentru țară sau care s-au intors mutilați din primul razboi mondial !...

Close