Jocul cu focul – partea a-II-a

Precum spuneam, mai jos găsiți schema de functionare a Centralei termice cu ceva specificatii tehnice.

 

plan centrala imagine

 

De reținut:

Consum in conditii de functionare continua ( alimentare la 2 – 3 ore ) timp de 24 ore  – 1 m ster lemn / saptamana ( aprox 400 lei / luna)

Datorita sistemului de ardere , dupa primele 20 de minute de functionare  NU SCOATE FUM PE COȘ, doar ABUR.

După 3 ore  de funcționare puteți introduce in camera de ardere si lemn cu umiditate mai mare de 50% ( ceea ce este unul din cele mai importante aspecte când te trezești ca Greierele, că-ți cumperi lemne ude in decembrie ). Asta nu inseamnă insă că soba merge numai cu apă dar efectul de descompunere a apei la 600 grade Celsius in hidrogen si oxigen functionează.

Nu se mai depune sterezie pe coș , acesta necesitand intervenția unui coșar doar o dată pe an, reducandu-se astfel riscul de aprindere a coșului sau producerea de incendii.

 

ATENTIE: In caz de incendiu nu incercati stingerea coșului cu APA. Utilizati OȚET sau Stingatoare și respectati normele PSI.

Nu puneți in practică aceste principii dacă nu știți ce faceți !!! ZdB și administratorii nu-și asumă responsabilitatea reproducerii acestei scheme.

 

Galeria foto:

 

 

 

 

___Vizualizari 525

One thought on “Jocul cu focul – partea a-II-a

  1. Cand mi-ai explicat toata schema asta eleborata, am priceput pe alocuri. Nu mi-am batut prea tare capul, doar tu o puteai gandi :)) Este foarte tare chestia asta, ingenioasa. Iti aduci aminte ce am mai ras cand povesteai toate incercarile?
    Vad ca acum este de domeniul stiintific 🙂 Imi inchipui ce spun unii “uite ce face ala pe acasa” :))) Oricum este super ideea. Felicitari!
    Patenteaz-o ca o “fura” Green Prav-ul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Afis_SF_2015
Sinaia Forever – 4-6 septembrie – un an in trei zile incendiare

Sinaia365: Festivalul anului la Sinaia, în primul weekend al lunii septembrie! Între 4 și 6 septembrie, Primăria orașului Sinaia organizează...

harta-ocolitoaremica
Variante ocolitoare pentru Autostrada Comarnic – Brașov

Prima variantă de fluidizare a traficului pe DN 1 ca alternativă la efemera Autostradă București -Brașov au fost pasarelele provizorii...

Close