Bușteni , tărâm de basme orale și nu numai

Frumos e la Bușteni!

Un cătun mic de munte… spunea odată un scriitor, cu păduri verzi și fânețe, zărindu-se ici colo case răsfirate străjuit de munți inalți și stâncoși pe unde doar câțiva curajoși și ciobanii cu oile  ajungeau pe un platou, străjuit la rândul lui de vulturi. Oamenii erau gospodari și primitori, in mare parte ocupându-se cu creșterea animalelor, in special a oilor. Din când in când mai vedeai ici colo câte un bou…

Anii au trecut și iată că acel cătun a crescut și a devenit ditamai orășelul de munte, cu păduri verzi, zărindu-se ici colo fânețe și o urbanizare nemaiântâlnită pentru un ”ceva” turistic. Doar pe părțile verzi a mai rămas cât de cât câte ceva , Abruptul Bucegilor brazdat doar de o telecabină și o pârtie de schi și Baiul brăzdat de TRANSBAIUL, pe dedesubtul pietrișului. Tot timpul poți să vezi ici colo câte un bou…

Acum câteva zile apăruse in presă o știre uluitoare, cum că niște privați au făcut un drum ( parțial asfaltat ) pe banii lor, care unește Bușteniul de Valea Doftanei. Știre de senzație  preluată in același timp cu cea care anunța că se inaugurează drumul Babelor ( DJ 713 – TRANSBUCEGI ) și toată lumea va trebui să aibă grijă să nu-și zgârie portiera mașinii de imprejmuirea din jurul Babelor sau de Sfinx.

Marea asfaltare se terminase … parțial 🙂 , prerecepțiile făcânduse mai la drum in altă parte decât acolo unde ar fi trebuit prerecepționate, dar cu simț de răspundere și anunțuri convingătoare. Ce au uitat să precizeze superconvingătorii, pentru că nu s-au gândit,  a fost că de fapt se asfaltase si porțiunea neasfaltată dar pe sub covorul de bolovani și pietriș, din cauza faptului că arhitecții și constructorii au avut planurile in oglindă ( mirrorized) de la ploter :).

Mai in glumă mai in serios incepusem să uit de basmele acestea când ce să vezi:

 

DSCN2874

 

DSCN2880

 

PRIMĂRIA VALEA DOFTANEI ȘI UNISOL VĂ INVITĂ LA FESTIVALUL CAȘCAVELEI  6-7-8 SEPTEMBRIE 2013

… Asta DA regionalizare și promovare turistică! dar nu e numai atât ci și :

Tura Campina – Valea Doftanei – Busteni pe TransBaiului si retur

tura ciclism / traseu biciclete / eveniment viitor
Judetul Prahova, Romania
07 septembrie 2013 

Eveniment / tura biciclete / traseu cu bicicleta Tura Campina – Valea Doftanei – Busteni pe TransBaiului si retur: Ne vom intalni in gara Campina la ora 8:30. Cei din Bucuresti pot ajunge cu vestitul tren R3001, care pleaca din Gara de Nord la 6:35 si ajunge la Campina la 8:30. Traseul are peste 80km distanta, cu o dificultate medie, iar suprafata drumului este asfalt (…)

Pentru informatii suplimentare, conditii de participare si actualizari / modificari program vizitati:

Tura Campina - Valea Doftanei - Busteni pe TransBaiului si retur
vezi aici Tura Campina – Valea Doftanei – Busteni pe TransBaiului si retur
http://www.facebook.com/events/174875032696158

Sursa: http://mtb-tours.kerucov.ro/calendar_evenimente_detalii.php?event=486  ca nu cumva să credeți că fac mișto de cineva!

Ce obiective și trasee turistice prin Bucegi, Sinaia, Busteni și Azuga, ce parcuri, locuri de amuzament, adventure, bowling biliard, ce natură sau plimbări ușoare ???  Dragi turiști nu uitați că pentru a ajunge in Valea Doftanei trebuie să faceți un pic dreapta, prin Câmpina ! Dacă ați ajuns totuși la Bușteni și vedeți acest banner, pentru că numai și numai aici il veți intâlni, nu vă opriți sau cumva să vă intoarceți ci uitați-vă ce aveți mai la deal pentru că TRANSBAIUL NU ESTE ASFALTAT :

– 5 – 6 septembrie Festivalul palariilor. Localitate: Iasi, judetul Iasi.

– 6-8 septembrie 2013 – va avea loc TNTR – Târgul Național de Turism Rural Albac 2013.

– 6-15 septembrie 2013 Oktoberfest – Brasovul petrece in stil nemtesc. Incepe o noua editie de Oktoberfest! Va asteptam sa gustati cea mai proaspata bere, intre 6 si 15 septemrbie, la Arena Sportiva Ion Tiriac din Brasov

– 6 – 15 septembrie 2013 Zilelor turismului gorjean

– 7 – 9 septembrie 2013 – Festivalul Borsului de peste
Locul de desfăşurare: centrul localităţii Crişan , jud. Tulcea, pe braţul Sulina, la 47km. de mun. Tulcea.

– 7-9 septembrie 2013 – Sărbătorile pădurii de Sfânta Marie. Localitate: Vorona, jud. Botoșani.

– 7 – 8 Septembrie 2013 – Zilele Comunei Turia(judetul Covasna) Festivalul Internațional de Gătit, Festivalul Bulzului.

DECI NU FRÂNAȚI BRUSC PENTRU CĂ S-A FLUIDIZAT DN1 IAR PRIN DREAPTA AJUNGEȚI NICĂIERI!

Când am văzut fluturând prima oară bannerul am crezut că se organizează festivalul MotoXcountry ediția III – cu sloganul Arați Poiana Coștilei prin Parcul Natural Bucegi  insă se pare că anul acesta aerul pentru umflat roțile monștrilor zgomotoși a fost poluat iar buldozerul care trebuia să decoperteze stratul de iarbă de pe Valea Cerbului a fost trimis să niveleze TRANSBAIUL.

Tot din cauza bannerului din prima fotografie am observat că a inceput MAREA GRANITARE, pe o lungime totală de 475 de metrii cu o valoare adjudecată de 854,125.63 RON , sau mai pe ințelesul tuturor un pic sub 200.000 de euro ( fara TVA), câștigător S.C.  VIA STAR NEW CORPORATION SRL care la sfârsitul anului 2012 inregistra o Pierdere Netă de 1,621,817 RON și avea datorii de  3,863,931 RON, deci măcar acum știm unde se duc doi ani de redevență după ce se concesionează Domeniul Schiabil Kalinderu.

Așadar dacă se mai granitează de la Intersecția Valea Albă până la Nestor Urechia și de la Coștila/str Paltinului până la Spital/Str Cuza Vodă se poate spune că a folosit la ceva concesionarea unei pârtii de schi. Ideea este că se va granita ce am spus eu mai sus tot in aceeași perioadă, de 10 ani pentru a se putea incasa banii.

Dar despre această minunata concesiune va fi un articol un pic mai târziu, după ziua de mâine 5 septembrie 2012 , pardon 2013 – ceva din ciclul … 🙂  🙂  🙂 , poate odată cu urările de LA MULȚI ANI! – pentru cunoscători!

 

___Vizualizari 1024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Protected: Recenzii la evenimentele de amploare de la Bușteni 1 – 3 Decembrie și o insolvență

There is no excerpt because this is a protected post.

urslaintegrala
Avem urși, avem turiști !

Stiți de foarte mult timp că ”eu țin cu ursul ”! Fac această precizare pentru cei care ”intră pentru prima...

Close