Frumusețe veșnică și prostie trecătoare

Un pic invers față de proverb.

De câteva zile ( sau luni ) degetele multora tastează despre nenorocirile cauzate din prostie, ignoranță, interes, asupra naturii, asupra peisajelor, asupra vieții liniștitite din Arealul Bucegilor.

S-a scris despre Trans-Baiu, Trans – Bucegi, Trans – Carpatica incât tot ce incepe cu ” Trans” ne induce imaginea cuceririi virginității naturii, un viol colectiv.

Fiecare scrie din punctul lui de vedere, vorba bancului că e bună dar depinde de care parte a organului ești 🙂 și incearcă să arate partea bună sau rea a realizărilor din ”Trans”.

Oricum ar fi, ideea este următoarea, suntem o specie de vandali necivilizați, violatori de specii și natură, supuși ai concluziei sau interesului de GRUP dar ne place. Puțini sunt cei care incă mai apără ciripitul păsărelelor, susurul apelor, sunetul vântului, verdele ierbii sau al copacilor. Cei puțini, incet incet sunt reduși la tăcere de către  GRUP, dar ne place să-i uităm și să călcăm acolo unde nimeni nu ajungea acum ceva timp, sau ma rog, foarte puțini.

Problema grupului este insă că este trecător iar frumusețea este veșnică. Fără să ne uităm la antropizarea din ce in ce mai accelerată a naturii ne rămâne incă Cerul Albastru și Verdele Pădurii, chiar dacă ce este jos strică peisajul, incă nu levităm nici noi nici gunoaiele și răutatea noastră.

Ce-i drept peste câțiva ani se va mai modifica câte ceva in peisaj dar am speranța că va fi totuși introdus un Regulament impotriva prostiei trecătoare.

Ce vreau să spun cu acest articol… NIMIC! , doar natură antropizată .

Bolboci1

valea spumoasă panorama

Valea cerbului panorama

Piatra arsa panorama

pasarelaview

Piatra arsa fara barieră

Padina

Bolboci 2

Bolboci3

Azugapanorama

 

Unele  antropizari incântă ochiul ( Lacul Bolboci, Crucea de pe Caraiman), altele nu ( baraje si garduri in jurul frumuseților naturii), unele distrug natura ( Lacul Bolboci, Cortarii din Valea Cerbului, Pasarelele)), altele …, altele distrug natura ( toate).

Nimic nu mai este la fel după ce s-a antropizat dar specia de violatori, cea mai ”inteligentă” specie, evoluează spre involuție și uite așa peste ceva timp prostia trece iar frumusețea rămâne, acoperind totul in urma ei.

 

Pamflet.

___Vizualizari 1001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Rezultatul alegerilor locale P.N.L. Bușteni – update

In data de 24 Martie a avut loc Adunarea Generală a PNL Bușteni, organizată conform Statutului P.N.L. In cadrul Adunării...

zamora2
Popas de o clipă, în Zamora, Buşteni.

Din păcate, era cam înnorat. Şi norii se plimbau......

Close