Competență si incompetență – Proiectul de Reabilitare a Crucii de pe Caraiman a fost RESPINS

După multe evaluări proiectul ”Restaurarea, rabilitarea, conservarea si revitalizarea monumentului eroilor de pe varful Caraiman, cu amenajarea de spatiu cultural nou” depus de către PRIMĂRIA BUȘTENI pe ”fonduri norvegiene” a fost RESPINS.

La vremea depunerii proiectului imi dădeam cu părerea că ce s-a depus este GREȘIT și-mi manifestam temerea că așa cum s-a reabilitat SPITALUL așa se va reabilita și CRUCEA. Spuneam tot atunci că se incearcă ”băgarea unor bani la buzunar” de către ”unii”, că nu este posibil să depui un proiect fără nicio EXPERTIZĂ făcută de profesioniști pentru că proiectul ar fi imatur, că nu poți să proiectezi ”buticuri” cu vânzare la baza Crucii că nu mai e cultură ci bâlci și comerț ambulant, că un Helioport nu are ce căuta la Cruce, că modificarea arhitecturii prin amplasarea unei pasarele deasupra hăului nu e ceva normal pentru structura de rezistență …

Ce mai râdeau unii de mine, ce-mi mai spuneau că sunt rău voitor și prost analist … cum să-i acuz eu de incompetență CRASĂ pe SPECIALIȘTII PRIMĂRIEI BUȘTENI !!! 🙂  , fie vorba intre noi, singurul specialist si expert in atragere de fonduri externe pentru Primăria Bușteni AM FOST EU ! după ce am plecat se pare că cohorta de ”SPECIALIȘTI” nu au mai fost in stare măcar să finalizeze ce am inceput eu sau să pornească ce era aprobat.

Dar să ne intorcem la CRUCEA DE PE CARAIMAN , sau REABILITAREA ei .

Un proiect sau o viziune bună a domnului arh. Dan Manea pentru reabilitarea unui monument unic in Europa, modificată in ”laboratoarele Primăriei Bușteni” printr-o scriere de proiecte probabil seara la un ”pahar”, pe BANI de la BUGETUL LOCAL incredințati DIRECT numai un simplu miliard vechi, nu prin licitație, de către diverși cu adăugiri halucinante de tarabe, helioporturi și alte bazaconii pentru a ridica ”prețul” și pentru a gâdila niște orgolii grandomane au dus la NEREABILITAREA Crucii de pe Caraiman. Valoarea incompetenței proiectului aproape 2.000.000 Euro ???

In loc să se urmărească purul scop al reabilitarii s-a urmat purul scop al banilor aruncați in vânt.

Bineințeles că dacă in luna aprilie vuiau canalele de știri că ”Se va reabilita Crucea”, acum INCOMPETENȚII fug care-ncotro că trebuie să spună pe ce au incasat miliardul 🙂 🙂  ( pe vremea mea contractele se plateau ”la succes” ) și bineințeles din nou, PR-ul a dispărut, liniște totală ca nu cumva ”proștii” să afle că marile realizări ale conducătorilor noștri sunt doar simple comunicate de presă care incearcă să acopere falsitatea și ipocrizia existentă.

Acum că nu se mai ”REABILITEAZĂ” Crucea a apărut o nouă temă, Să FACEM BISERICI PE PLATOUL BUCEGI, că ceva ceva tot trebuie să iasă ca să vedem din nou sloganul ”AM FACUT MAI MULT DECÂT AM PROMIS” !

Iată și dovada respingerii ca să nu spuneți că vorbesc prostii !

proiect respins cruce

Așa că acum va fi reluată parodia aceea de colectă publică prin donații de un ban pentru Crucea Caraiman pentru cumpărarea de merțan.

Mult succes in continuare pentru astfel de depuneri de proiecte incompetente !

Comentarii ceva ? 🙂

 

 

 

 

___Vizualizari 770

3 thoughts on “Competență si incompetență – Proiectul de Reabilitare a Crucii de pe Caraiman a fost RESPINS

  1. Oarecum ma bucur pentru ca a fost respinsa. Ceea ce vroiau ei sa faca nu era normal. Reabilitarea Crucii trebuie facuta dar nu cu adaugari de pasarele si heliporturi. Nu poti umbla la monument…sa-l modifici…sa-l faci altfel. Trebuie doar renovat si lasat exact asa cum a fost de la bun inceput. Deci…era si normal sa fie respins acest proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
crucea de pe caraiman
Crucea de pe Caraiman va avea un nou PROPRIETAR

Este OFICIAL și va fii ”de bine” ! Cel puțin așa ne asigură Consiliul Local Bușteni care va instrăina Monumentul...

Ședința ordinară a CL Bușteni din 28.05.2020, ordinea de zi, votul

Ca de obicei, anunt Sedinta ordinara a CL Busteni pentru luna Mai 2020. Nimic neobisnuit pentru o sedinta, mai ales...

Close