Ca in orice democrație și economie de piață actorii economici iși deschid subsidiare, este și cazul Mânăstirii Caraiman din Bușteni ( o fabrică de bani ), care iși va deschide subsidiară taman in Munții Bucegi lângă Baba Mare. Biserica se pare că devine din ce in ce un agent economic gata să intre in competiție cu oricine. Avantajul Bisericii este că NU plătește taxe, impozite, TVA, CAS, CASS, Șomaj, accize și câte și mai câte. Pe lângă toate acestea majoritatea afacerilor desfășurate sunt finanțate exclusiv de enoriași și oameni cu punga mare dornici să-și spele păcatele.
Să te pui contra Bisericii astăzi, este ca și cum ți-ai dori să fi vrăjitor pe timpul Inchiziției. Cei cu credință se indreaptă din ce in ce către ei inșiși către interiorul lor, lăsând Biserica să-și facă de cap in numele Domnului, să redevină acea putere coruptă de dinainte de Cuza.
Subiectul construirii unei biserici in bătaia vântului la peste 2200 de metri altitudine este destul de controversat, iubitorii de Bucegi dar nu numai, iși inchipuie că MUNTELE va fi transformat intr-un coș de gunoi, și au mare dreptate, pițipoancele și băieții de cartier insă, abia așteaptă să se asfalteze și ultima bucată de la Piatra Arsă la Babele ca să-și poată spăla păcatele pe lângă Sfinx direct in BMW iar o parte din preacredincioși cred că vor fi mai aproape de Dumzeu la 2200 de metri altitudine, uitând că EL este in noi și cu noi oriunde ne-am afla.
Principalii vinovați pentru aberație NU sunt cei de la Primăria Bușteni ci cei din Consiliul Consultativ al PNB care au eliberat un aviz favorabil pentru construirea subsidiarei in mijlocul unui Parc Natural, după ce au fost donați 3000 mp in incinta PNB.
Ce va urma vom vedea, cu toate că nu prea cred că Dumnezeu va dori să aibă slujitori intr-o casă aflată in bătaia vântului printre nămeți de doi trei metri timp de 5 luni pe an, fără resurse de apă sau căldură, dar … se mai intâmplă și minuni 🙂 . Sunt totuși curios, dacă se va construi bisericuța, unde se va amplasa lăcușorul cu peștișori aurii și in ce fel se va ”deschide cerul” deasupra acestui lăcaș că nu se știe niciodată …
Pentru a se ințelege cât mai bine până unde poate merge spiritul intreprinzător al actualei Biserici am preluat integral un articol de pe emunte.ro, cu acceptul dumnealor bineințeles, articol care reprezintă și punctul meu personal de vedere. La sfârșitul articolului celor de la emunte.ro gășiți și o legătură (link) către petiția care s-a semnat de peste 11.000 de persoane care NU doresc ca Bucegii să fie asfaltați, să se construiască fel de fel de cladiri inclusiv biserici.
Zeci de oameni au participat, sâmbătă (13 septembrie) , pe Platoul Bucegi, la o ceremonie religioasă, care s-a desfășurat în locul unde va fi construită o biserică dedicată eroilor căzuți pe câmpul de luptă. Avizele de construcție încă nu au fost obținute, însă asta nu i-a împiedicat pe preoți să se comporte de parcă totul se va rezolva cu bine și în numele Domnului. Ne scapă, însă, un detaliu important: biserica va fi construită la 2.269 de metri altitudine, în Parcul Natural Bucegi, care este o arie protejată.
La ceremonie a participat şi Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian, care a fost adus în aria protejată a Parcului Natural Bucegi cu o maşina de teren și care a încălcat, astfel, normele de mediu. Însă, după ce și-a bătut joc de niște reguli pe care ar trebui să le respecte toată lumea, preoțimea jură că respectivele norme de mediu nu vor fi încălcate prin construirea unei biserici pe Platoul Bucegi.
Trăim într-o țară îmbibată de superstiție, unde o mare parte din populație consideră că e păcat să răspunzi cu ”nu” la întrebarea ”Credeți că era nevoie de o biserică pe Platoul Bucegi?”. Iar răspunsurile afirmative la o astfel de întrebare sunt folosite de BOR ca vârf de lance pentru a-și extinde ”imperiul sfânt”.
După cvasi-eșecul de imagine legat de construirea Catedralei Mântuirii Neamului, care, cu excepția mastodontului comunist din apropiere, numit Palatul Parlamentului, va fi mai mare și mai tare decât orice altă construcție din țară, BOR perseverează. În plus, Biserica Ortodoxă Română demonstrează că învățăturile lui Iisus din Noul Testament nu au nici o valoare. Modul în care Biserica se raportează la misiunile sfinte pe care le are ne aduce aminte de Gargantua, personajul lui Francois Rabelais, care descoperise ”cel mai domnesc, mai plăcut și mai grabnic mod” de a se șterge la cur: ”cu un boboc de gâscă pufos”.
România este țara în care copiii mor în spitale din cauza lipsei de fonduri pentru medicamente și tratamente, în care orfelinatele arată ca-n filmele de groază cu nebuni, în care pensionarii sunt nevoiți să supraviețuiască cu doar câteva sute de lei pentru cheltuieli, hrană și medicamente. Cu toate acestea, BOR a făcut o misiune sfântă din a cheltui sute de milioane de euro pentru a arăta lumii grandoarea și forța unei instituții care se comportă ca un stat în stat, dar pe banii noștri. Preoții fac ce vor și nu li se întâmplă niciodată nimic, iar ultima găselniță este reprezentată de o biserică pe care o vor construi acolo unde nu s-ar fi gândit nimeni că este nevoie de ea: pe Platoul Bucegi, într-o zonă protejată.
Dacă asociațiilor de voluntari li se părea dificil să strângă gunoaiele din creierul munților (și totuși o făceau), suntem curioși cât de ușor le va fi să strângă miile de pahare de plastic, de lumânări, de chiștoace de țigări, de șervețele parfumate folosite, care vor fi răspândite pe tot traseul ce duce la biserică, precum și de jur împrejurul acesteia. Fiecare sărbătoare va aduna, laolaltă, sute sau mii de credincioși, dornici să fie cu 2.269 de metri mai aproape de Dumnezeu decât ar fi fost într-o biserică de la malul mării. Toate acestea se vor întâmpla în locul care ar trebui să fie un refugiu de liniște și de spiritualitate pentru cei obosiți de munca din timpul săptămânii, dornici să se relaxeze în liniște și să respire aer curat.
Nu ne enervează religia în sine, pentru că respectăm credințele oamenilor, indiferent dacă sunt ortodocși, catolici, musulmani, hinduși ș.a.m.d.. Ne enervează, însă, ipocrizia și practicile unei instituții care parazitează statul român, mult prea sărac pentru a-și permite să construiască un simbol al decadenței și al nerușinării, în valoare de peste 400 de milioane de euro.
Fiți fără grijă: avizele de construire a bisericii de pe Platoul Bucegi vor fi obținute. Nu cunoaștem, încă, un caz în care preoții să nu fi reușit să obțină un astfel de aviz, atunci când li s-a pus pata că e nevoie de încă o biserică pe undeva. De asemenea, fiți fără grijă: munții Bucegi se vor transforma, curând, într-un kitsch monumental, înconjurat cu beculețe de Crăciun și străbătut, cu mașinile de teren, de toți ghiolbanii dornici să se laude pe Facebook că au fost la munte. Nu ne rămâne decât să căutăm un alt loc unde să ne simțim mai aproape de natură, așa cum mulți dintre vamaioții veritabili și-au luat catrafusele și-au plecat către plaje mai pustii, după ce unii s-au hotărât să salveze Vama Veche și s-o îngroape definitiv.
După ce biserica de pe Platoul Bucegi va fi construită, marile sărbători religioase vor deveni un adevărat genocid la adresa naturii. Așa să-i ajute Dumnezeu!
P.S.: Există o petiție împotriva construirii bisericii în Parcul Natural Bucegi, pe care o puteți semna AICI.
Sursă articol: http://www.emunte.ro/bor-nu-se-lasa-cum-sa-ti-bati-joc-de-un-parc-natural-in-numele-domnului/
Interesant este faptul că Președintele CJ Prahova, inițiatorul TRANSBUCEGIULUI ( DJ 713 ) nu este chiar de acord cu construirea unui lăcaș in vârf de munte și ii anunță pe ”donatorii” celor 3000 mp de teren că AVIZUL DE MEDIU INTR-UN SIT NATURA 2000 se ia de la BRUXELLES 🙂 .
Și mai interesant este faptul că la Bușteni, stațiune turistică (?!), există 5 ( cinci ) biserici ortodoxe și 0 (zero) spitale, probabil că nemaiavând incredere in sistemul sanitar atât autoritățile locale, locuitorii dar și turiștii au ales să-și facă cruci din toate pozițiile și in toate acțiunile, un fel de ”așa a vrut Domnul” sau ”facă-se voia LUI” pentru orice.
Pe lângă petiția impotriva construirii acestei biserici in Bucegi a apărut și o pagină de facebook – https://www.facebook.com/NuBisericiBucegi , de unde am preluat și fotografiile din acest articol.
Și incă un lucru interesant, intâmplat la compania mamă, Mânăstirea Caraiman ridicată de GHERONTIE … Vă aduceți aminte de frescele care-l intruchipau pe Gherontie și PF Teoctist ??? acele fresce de mozaic care aveau trasături aproape umane a celor imortalizați ? … ei bine, acestea au fost GLETUITE iar peste ele s-a pictat pe lângă cei doi și PF DANIEL !!! păi … Voi aveți vreo părere ?
___Vizualizari 1742
Un articol care merita citit:
http://totb.ro/biserica-versus-arie-naturala-protejata-cazul-bucegi/
Petitia a depasit 12.000 de semnaturi.
mai mult ca sigur se va numi Sf. Emanoil 🙂