Țara ne vrea (NE)PROȘTI – cretini cu diplomă

Poimâine incepe un nou an școlar.

Inainte 🙂 , inceperea anului școlar insemna ceva, mai ales pentru bobocii de clasa I , acum inseamnă ceva pentru bobocii de clasa 0 .

Inainte 🙂 clasele se numerotau cu cifre romane de la I la XII, acum nu prea știu de unde vor găsi o (zero roman).

Invățai inainte să socotești de la 1 incolo că 0(zero) nu se număra, acum se numără, nici nu mai ști câți ani de școală ai peste vreo 15 ani, s-o număra sau nu clasa zero?

Oricum nu mai contează, băgăm invățământ pe pâine, incă nu sunt manuale pentru clasele 1 și 2 ( nu mai acord cu cifre romane că nu mai are sens), pentru ce ?

Ministerul educației alocă acum pentru fiecare elev de ciclu primar rechizite in valoare de 25 de lei iar pentru cei din cel gimnazial 30 de lei, o fi mult, o fi puțin, cine mai știe, ce se știe este că banii ii dau primăriile iar directorii vor mulțumi Consiliilor Locale și Primarilor care au avut totuși bunăvoința să facă o rectificare bugetară.

Lăsându-i pe bobocii de clasa 0, acum intr-adevăr avem egalitate in gândire, suflet și simțire, că pe 9 septembrie s-a dat o ordonanță prin care TOȚI CEI FĂRĂ BACALAUREAT se pot inscrie in UNIVERSITĂȚI 🙂 🙂 🙂 , na` că acum nu mai poate spune nimeni că unu` fără BAC e incult .

Am invățat ca boul 16 ani, trepte, Bac, Admitere, n-am avut vacanțe prea lungi, n-am stat in baruri și discoteci, am cheltuit bani pe cărți, in timpul liber stăteam prin biblioteci și mă ducem zi de zi la școală, fără să absentez, ba unde mai pui banii pe meditații și pregătiri ca să fiu ”dăștept” să am o diplomă de facultate și s-o duc bine in viață.

Știai că după facultate ești recunoscut ca cineva care a invățat, a citit, știe 🙂 🙂 , acum, mai bine zis peste 4 anișori voi fi inlocuit ( nu numai eu) de un ”viitor conducător cu facultate-fără bac”! Frustrant!

Mă intreb eu acum, așa ca tot (ne)PROSTUL, la ce bun să-mi mai bat copilul la cap cu invățatul? La ce bun să mai investesc in cultura lui ? Când acum și dacă ești PROST tot diplomă ai, ba dacă mai pui și de un masterat te-ai scos. ( Nu mi-am pus intrebarea iar pe copii tot ii voi supraveghea cum invață )

Atenție mare! Țara ne vrea neProști! Ne educă din ce in ce mai bine 🙂 . Sper incă să ne dăm seama că EI, cei de MÂINE, copiii noștri, vor fi cei care ne vor conduce, ca părinte m-aș șimți foarte bine să am un copil ”conducător”, dar nu știu cum se vor simți ceilalți cărora le va tăia salariile, pensiile, drepturile, etc va distruge tot, doar pentru că așa a invățat in școală ( la bar și discotecă).

Toți ar trebui să ne punem problema de ce am ajuns AICI! Una dintre explicații ar fi că ne-am complăcut in mizeria gândirii și ne-a fost frică de gura lumii, pe lângă faptul că intr-adevăr ”pe timpuri” era interzis avortul, că dacă n-ar fi fost, probabil că demult eram o țară de cretini, cu diplomă.

Ăștia care ne conduc, oare câte clase au și ce au invățat la școală ? Am totuși impresia că profesorii iși cam merită soarta că ei i-au educat in bătaie de joc !

 

DSCN2987

Iar acum de final – La ce oră s-or incepe școlile prin Bușteni luni că n-am văzut comunicate de presă pe nicăieri 🙂 ?

 

 

___Vizualizari 536

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
harta-ocolitoaremica
Harta rutieră ocolitoare Bușteni

Mulți stau in trafic! Mai este puțin ( 15 august) când vor fi date in funcțiune două pasarele pietonale care...

Noi cetățeni de onoare la Bușteni, sedință de C.L. in 21.06.2018, ordinea de zi și votul

Pe zi ce trece incep să cred că  o mai mare sfidare a populației orașului Bușteni din partea ”regimului” la...

Close