Despre campări legale si ilegale și turism maxim renăscut

In primul rând mulțumesc tuturor care mi-au adresat ”urări de bine” in urma articolelor de promovare a Văi Cerbului unde se practică un turism ILEGAL, campare la corturi și rulote, in condiții de igienă mizere, fără autorizații sanitare sau de mediu și fără vreo autorizare a Autorității Naționale pentru Turism.

Reamintesc din comunicatele oficiale că pentru a petrece un sejur deosebit de vreo 5 luni la Bușteni cu cortul sau rulota alături de flori, purcel, găini, tigăi, fum, urși nocturni și alte atracții de genul acesta, se zice că este intoarcerea la natură cu cortul chiar dacă condițiile sunt de șatră, distracția costă 10 lei/zi de cort și 20 lei/zi de rulotă și in plus o taxă de ecologizare pentru mașină de 10 lei la trecerea prin barieră, primele taxe fiind ilegale deoarece camparea fiind ilegală nu poate fi taxată 🙂 , dar asta nu contează la Bușteni.

Tot spun de vreo 2 ani că această activitate este complet ILEGALĂ dar cam tot ce este ilegal in România este trecut cu vederea mai ales dacă la incasarea banilor este direct implicată Administratia Publică Locală, că este criză și trebuie să se autosusțină cumva.

Ar fi de ințeles că se inchid ochii la incasarea sumelor ilegale dacă scopul ar fi acela de a investi in localitate, in curățenie, in iluminat public, canalizare, apă, ceva, adică dacă ar scadea sumele de plată de la factura locuitorilor, dar NU, aceste incasări ajung intr-o firmă PRIVATĂ , ce-i drept aflată in ADMINISTRAREA Consiliului Local Bușteni, mai precis S.C. Kalinderu Services S.R.L, care insă se află in INSOLVENȚĂ, iar de virat la Bugetul Local nu virează nimic din 2011 iar despre investiții ce să mai vorbim, cu toate că CREATORUL sau UNICUL ASOCIAT – CL Bușteni, a dat de la Bugetul Local o căruță de bani plus terenul de pe vale, plus partia Kalinderu, plus toate parcările, plus Piața Agroalimentară, plus mașini și utilaje, plus serviciul de Gospodărire Comunală, plus câte și mai câte, insă cu toate acestea firma este in insolvență , păi nu e curat management capitalist ?

DSCN1812

Plecănd săptămâna trecută cu bicicleta 🙂 pe Valea Cerbului, am numărat nu mai puțin de 625 de rulote si 145 de corturi, asta insemnând undeva in jur de 14,000 lei / zi incasări sau 420,000 lei/lună sau 2,100,000 lei / 5 luni. Astfel mă intreb DE CE ? S.C. Kalinderu Services SRL este in insolvență ???? 🙂 numai că mă intreb doar eu, alții care ar trebui să se intrebe nu o pot face din cauză că… ??

Păi din cauză că, zic unii, că de fapt ”șatra” de aici este compusă din oameni nevoiași care pleacă 3-4 luni de zile de la apartament ca să nu mai platească intreținerea, dar că ăștia sunt aducători de venituri pentru economia locală, că-și cumpără de toate de la magazinele locale, că de fapt, ei sunt cei care contribuie la imaginea turistică a Porții Bucegilor. Daaaaaa… nevoiași ….

Nevoiași pe dracu’, dar dă bine să ai mașină de fițe și să te dai rotund că stai la 5 stele la stațiune printre vecinii cu Dacia 1300.

Surprinzător, eu nu vreau ca celor de pe vale să le fie INTERZISĂ camparea, NU, așa cum vehiculează unii și alții, eu vreau ca ACTIVITATEA TURISTICĂ DE PE VALEA CERBULUI SĂ INTRE IN LEGALITATE, să fie indeplinite condițiile de igienă, siguranță, turism, etc, pentru că această ”campare ecologică” cu caca și pișu la copac poate fi inlocuită cu …

Acesta este un exemplu:

Natura Parc este cel mai mare parc sportiv şi de agrement din România (

Camping Dirste s-a mutat la Natura Parc® ) – Adresa: DN 11 Brașov – Sf. Gheorghe, Loc. Chichis, Jud. Covasna, E574 T: +40 (740) 628 872 / E: info@naturaparc.ro / W: www.naturaparc.ro / W: www.campingdirste.ro

” O zi nu este de ajuns pentru distracţie… aşa că acum ai posibilitatea să te bucuri de viaţa în aer liber pentru mai mult timp. Fie că faci sport, pescuieşti sau pur şi simplu te relaxezi împreună cu copii şi familia, la Natura Parc găseşti inedite modalităţi de cazare.

7 CĂSUŢE LACUSTRE : 

5 căsuţe cu paturi twin

2 căsuţe cu pat matrimonial

Din cele 7 căsuţe, două sunt tip duplex.

Dotări:  televizor   cabină de duş   toaletă, lavoar cu oglindă   ventilator de aerisire   boiler apă caldă   tersă deasupra apei   mobilier pentru  terasă

CAMPING DÂRSTE

44 – Căsuţe tip camping cu paturi twin
Dotări:  grup sanitar comun,   curent electric

BUNGALOW

3 Bungalowri simple

4 bungalowri duplex

Dotări:  cabină de duş,   toaletă, lavoar cu oglindă,   boiler pentru apă caldă

SAT INDIAN

28 de corturi indiene

Dotări: grup sanitar comun / wc   curent electric  foc de tabără

PARCUL DE RULOTE

Capacitate de aprox. 300 rulote

Dotări:  curent electric

Restaurant lăutăresc “La Baltă”

Facilităţi:  capacitate de 70 de persoane,  bucătărie proprie,  terasă,   spaţiu amenajat pentru nefumători

Restaurant Sat de Vacanţă

Facilităţi:  capacitate: 50 persoane,   posibilităţi de servire mic dejun

2 rulote cu servire meniu rapid

TARIFE: 

Intrarea în parc    5 lei adult, 3 lei copil< 12 ani

Cazare:

Căsuţe lacustre 100 lei / zi

Corturi indiene 50 lei / cort / zi

Campare rulote 20 lei / zi + 10 lei / zi / electricitate

Căsuţe tip camping 70 lei căsuța/ zi 

Campare cort personal 10 lei / zi

Sporturi:

Pescuit în weekend 35 lei pers/zi ( L-V – 30 lei pers/zi)

Teren de tenis 20 lei / ora terenul

Fotbal  Golf 27 lei – 2 ore /pers

Paintball 30 lei  100 bile / pers

Teren fotbal sau volei pe nisip 10 lei / ora terenul

Agrement:

Intrarea la piscină L-V – 10 lei adulti si 5 lei copii sub 1,3 m

Intrarea la piscină in weekend  – 20 lei adulti si 10 lei copii sub 1,3 m

Plimbare cu  barca – 6 lei / barca 15 min

Plimbare cu trenulețul – 5 lei / persoană

Imaginile si prezentarea de mai sus o gășiți pe http://www.naturaparc.ro/

Adică condiții civilizate tată nu ce se intâmplă pe Valea Cerbului, și culme este că au EXACT aceleași tarife !!!

Pentru a se dezvolta astfel, cei de la Natura Parc au luat credite, au investit, si-au plătit taxele, impozitele, furnizorii și NU SUNT in INSOLVENȚĂ spre diferență de S.C. Kalinderu SERVICES s.r.l. care a fost si administratorul pârtiei Kalinderu care producea venituri brute de 1,300,000 lei / sezon a pieței agroalimentare care mai producea si aceeaia ceva, a tuturor parcărilor, a tuturor serviciilor de toaletare si pavoazare a spatiilor verzi si bineințeles a Văii Cerbului de unde mai scotea incă 2,100,000 lei , dar totuși la sfârșit de an tot pierdere de 100,000 lei avea …

Zic avea, incă din 2013, când s-a gândit C.L. Bușteni să-i ia S.C. Kalinderu Services SRL tocmai Pârtia Kalinderu care producea 1,300,000 lei/sezon și s-o dea DEGEABA ( a se citi concesiona )către S.C. Teleferic S.A , că așa se numește când ai de plătit o redevență de 255,000 de Euro / an și nu dai un șfanț, să-și ia același consiliu local inapoi Piața Agro, Parcările, Mașinile și utilajele și… uite așa INSOVENȚA. Vai de STATUL ROMÂN și de furnizorii neachitați care acum ce să vezi, nu au ce popri sau pe ce pune sechestru pentru că 🙂 🙂 S.C. Kalinderu Services SRL nu mai are NIMIC, doar Valea Cerbului ( până când ? … vom vedea! ) .

Așa că propunere pentru cortari și rulotiști, anunțați OPC-ul că plătiți și nu aveți condiții optime ! sau puteți să vă fluidizați spre acolo .

Făceți-ne să ne fie dor de voi !

Voi reveni la acest subiect si voi mai căuta si alte oferte de campare prinprejur pentru binele celor chinuiți din Valea Cerbului.

Acum aproape două săptămâni, pe 25 iulie, a avut loc un eveniment de netrecut cu vederea, inaugurarea Arenei ILIE NĂSTASE, unde cu mare tamtam a avut loc un meci demonstrativ, ILIE NASTASE – SIMONA HALEP ( sau invers ), avându-i ca parteneri de deschidere pe nimeni alții decât Primarul Localității impreună cu fiul său, aceștia din urmă fiind cunoscuți ca cei mai mari tenismeni din Bușteni.

Evenimentul a fost de un grotesc inimaginabil. In primul rând osanalele unuia dintre cei mai noi dintre cetățenii de onoare, care făcea plecăciuni pe Arenă neștiind că pe jos e vopsea nu zgură moale, apoi am fost anunțați de primul dintre noi că proiectul Modernizarea serviciilor si … Smis 3457 are 11 obiective  ( au fost enumerate) și că in sfârșit s-a terminat cu o investiție minimă și bună pentru oraș, apoi a fost adus un omagiu macabru celor mai buni tenismeni români Ilie Năstase și Simona Halep ( al doi-lea omagiu macabru ),  apoi s-au jucat câteva schimburi de mingii iar la sfârșit pentru a proba buna organizare s-au cerut inapoi din tribune jucăriile distribuite copiilor veniți la inaugurare pentru a fi donate copiilor bolnavi de leucemie ??? .

… Ce-am zis mai sus ? 🙂

1. OSANALE CETĂȚEAN …”mă inclin domnului primar … ”

DSCN4727

Precum vedeți, suprafața terenului de tenis este aproape perfectă, doar este ”făcută pe bani europeni”, valoarea acestei arene nu v-o spun insă este de reținut că Simona Halep declara că l-a convins pe sponsor ( Dedeman cred – cel cu cățelul cu pălărie ) să facă câte un teren de tenis pentru fiecare magazin care-l deschide, fiecare teren având valoarea de 30.000 – 35.000 de euro, in condițiile in care ea a inaugurat la Bușteni un teren unde s-au platit doar 27.000 Euro (cu TVA ) numai pentru vopseaua verde, 🙂

2. Proiectul SMIS 3457 – 11 obiective ( il puteți găsi prin ZdB) cu sume și descrieri,  s-a finalizat astfel :

Aleea dintre amfiteatru si Strada Alpiniștilor dotata cu banci și coșuri de gunoi.

DSCN4718

Amfiteatru in aer liber – bănci nenumărate … lipsă.

DSCN4410

Fântâna arteziană de numai 100.000 lei din bani europeni, cea mai modernă poli-instalație de irigații spații verzi, fântă prietenoasă cu mediul cu pompă de recirculare pentru consum redus de apă dar și instalație de alimentare cu apă pentru cel mai mare patinoar natural pe gheață pentru sezonul de iarnă. N-ai cum să nu fi incântat de imaginile următoare !

DSCN4724

DSCN4723

DSCN4722

Pe lângă fântâna de mai sus mai există și niște lucii de apă, neincluse in suta de mii de mai sus, pline ochi cu văzduh, că apa n-a fost conectată, scurgeri n-au, etc

DSCN4414

3. Omagii Macabre – Prima dată când au pus bannerul cu Mulțumim Simona HALEP sub Crucea de pe Caraiman, am crezut că nu-i duce capul insă a doua oară, când am văzut o fotografie pe facebook, mie unul mi s-a făcut părul creț …

DSCN4231

10520698_690883781000267_3228524504957209757_o

Orice s-ar spune faza aduce a priveghi, prost inspirat cel cu ideea aranjamentului floral …

4. Păpuși pe teren, Ilie NĂSTASE părăsit de gazde in detrimentul declarațiilor la presă (de), iți dau o rachetă-n gură băă … ( ordinea inversă )  🙂

10557663_677704935656467_5200576815291034701_o 10506617_677706655656295_4818364690068234524_o DSCN4877 DSCN4878 DSCN4881 DSCN4872

Ar mai fi de spus că Arena ILIE NĂSTASE, de fapt CENTRUL POLIVALENT, obiectiv al SMIS 3457, are 350 de locuri ( nu 500), aproape 650 mp, nu știm ce inseamnă aproape, sub tribună are două incinte separate una pentru ”masculini și alta pentru feminini” ( este un citat din cineva )  din care una nu functionează, pentru că altfel nu ințeleg cum Simona Halep s-a schimbat in același vestiar in același timp cu Primarul și cu fiul acestuia 🙂 .

La final, ceva bun, adică imoral, ilegal și ilogic, unul din obiectivele SMIS 3457 este ILUMINAT PÂRTIA KALINDERU , pârtie care acum este concesionată unui operator privat… 🙂 , dată in folosință de doamna MINISTRU UDREA in 2011 și care acum … cum va funcționa ? sau NU va funcționa că ar fi ilegal și imoral ? și dacă nu va funcționa, nu cumva este ILOGIC să arunci cu bani europeni dar și cu cei din Bugetul Local in sau pe așa ceva ??

Finalul marelui eveniment pentru mine a insemnat incheierea unei file din istoria unor NECUNOSCUȚI cărora nu li s-a mulțumit, pe care insă ii voi aminti EU, chiar dacă lista pare ”comemorativă”:

Arhitect DAN MANEA – Promotorul proiectului ”Bușteni – O stațiune renăscută” al cărui proiect a fost insușit fără niciun drept de autor de către MDRT și modificat haotic de către Firma ROMAIR CONSULTING

ROMAIR CONSULTING – Consultant și Asistent tehnic al Proiectului care a modificat proiectul de nenumărate ori in dorința de al face fezabil si atractiv

GLACIAL PROD – Constructorul Proiectului ( in principal lui  Teo si Răzvan ) și COMSAR TOTAL ( sub-antreprenor )

Dirigintelui de șantier – Cornel Furtună

Echipei de evaluare și monitorizare ADR SUD MUNTENIA ( PLOIEȘTI și CĂLĂRAȘI )

Managerului de proiect – ION VASILESCU – care nici măcar nu a fost invitat la marea lansare de arenă ci lăsat să privească din spatele primăriei

Si nu in ultimul rând Echipei de proiect ( primilor 7 că al 8-lea sunt eu 🙂 și nu-mi mulțumesc singur ) care din 2007 incoace au muncit zi si noapte pentru ca acest proiect să se finalizeze.

Și incă câtiva NECUNOSCUTI 

VOI MERITAȚI de fapt să fiți CETĂȚENI DE ONOARE, FELICITĂRI ȘI APLAUZE 

La inceputul articolului doream să-mi iasă și un TOP 10 POZE AMUZANTE cu parcul central dar mai este timp.

Si dacă se apropie Sfântă Maria … in următorul articol … despre PASARELE PROVIZORII !  🙂

Dacă ați ajuns până aici un like, share, comentează, etc, dacă nu 🙂 … NU !

 

 

 

___Vizualizari 3407

4 thoughts on “Despre campări legale si ilegale și turism maxim renăscut

 1. Felicitari pentru articol. ma apuca groaza cand vad anumite personaje din Busteni in frunte cu fotbalistul suprem si alaiul lui de slugi.
  Sunt curios ce tarife vor practica pentru pentru terenul de tenis.
  In legatura cu Valea Cerbului si cele semnalate de tine in legatura cu firma lor in insolventa, acolo deja ar trebui facute reclamatii la politie ca sunt prea multe nereguli.

  Numai bine si la cat mai multe articole!

  1. @ TAVI
   Buna seara,
   Tarife la terenul de tenis ??? in principiu fiind facut pe bani europeni nu prea se poate pune tarif … dacă va apare vreun tarif 🙂 atunci e de rau pentru că in analiza de risc, RIR, etc NU au fost calculate incasări, așadar 5 ani va fi free, dar mai vedem .
   La capitolul reclamatii stau prost, cel putin eu, nu mi-a placut niciodata să scriu reclamatii pentru că punandu-ma in locul lor probabil că aș fi facut aproape la fel, doar 30% , dar nu contează suma ci fapta deci … 🙂 , așa că scriu pe aici si macar nu imi voi putea reproșa mai tarziu că am TACUT ca toti ceilalti. Asta este viața și inteleg perfect frica tuturor de a lua pozitie. Din nefericire mai avem vreo 3-4 mandate cu aceleași personaje sau cel puțin influenta lor chiar dacă ANI va rezolva cumva ceva
   Multumesc pentru urări
   O seara sau zi minunată
   Cu stimă

 2. Am plecat in Tirol, urmand sfatul unor “ecologisti” care, revoltati de Petitia mea pentru Valea Cerbului, m-au afurisit cu recomandarea sa plec in vacanta in Austria, in caz ca nu-mi place tzig…ia autohtona. Am avut o vacanta minunata, deci multumesc iubitorilor de mizerie care au fost si sunt “contra” petitiei mele. Dar, am sa revin, si, cu permisiunea administratorului, am sa postez cateva articole/impresii de vacanta. Nu de alta, dar prea sunt pe drumuri paralele fata de Europa… cu E-mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Primaria-Sinaia1
MEDICI SPECIALIȘTI NOI ÎN CABINETE MODERNE LA SPITALUL SINAIA

Începand cu luna mai 2015 structura Ambulatoriului integrat al Spitalului orășenesc Sinaia va avea două noi specialități: Otorinolaringologie și Diabet...

Crisis01
Criza din Creta, da, din Grecia pentru cei care nu ştiu unde este….

În seara asta, am scris unui prieten bun, de suflet... Nu ştiu cine a spus aia cu "ochii care nu...

Close