In primul rând mulțumesc tuturor care mi-au adresat ”urări de bine” in urma articolelor de promovare a Văi Cerbului unde se practică un turism ILEGAL, campare la corturi și rulote, in condiții de igienă mizere, fără autorizații sanitare sau de mediu și fără vreo autorizare a Autorității Naționale pentru Turism.
Reamintesc din comunicatele oficiale că pentru a petrece un sejur deosebit de vreo 5 luni la Bușteni cu cortul sau rulota alături de flori, purcel, găini, tigăi, fum, urși nocturni și alte atracții de genul acesta, se zice că este intoarcerea la natură cu cortul chiar dacă condițiile sunt de șatră, distracția costă 10 lei/zi de cort și 20 lei/zi de rulotă și in plus o taxă de ecologizare pentru mașină de 10 lei la trecerea prin barieră, primele taxe fiind ilegale deoarece camparea fiind ilegală nu poate fi taxată 🙂 , dar asta nu contează la Bușteni.
Tot spun de vreo 2 ani că această activitate este complet ILEGALĂ dar cam tot ce este ilegal in România este trecut cu vederea mai ales dacă la incasarea banilor este direct implicată Administratia Publică Locală, că este criză și trebuie să se autosusțină cumva.
Ar fi de ințeles că se inchid ochii la incasarea sumelor ilegale dacă scopul ar fi acela de a investi in localitate, in curățenie, in iluminat public, canalizare, apă, ceva, adică dacă ar scadea sumele de plată de la factura locuitorilor, dar NU, aceste incasări ajung intr-o firmă PRIVATĂ , ce-i drept aflată in ADMINISTRAREA Consiliului Local Bușteni, mai precis S.C. Kalinderu Services S.R.L, care insă se află in INSOLVENȚĂ, iar de virat la Bugetul Local nu virează nimic din 2011 iar despre investiții ce să mai vorbim, cu toate că CREATORUL sau UNICUL ASOCIAT – CL Bușteni, a dat de la Bugetul Local o căruță de bani plus terenul de pe vale, plus partia Kalinderu, plus toate parcările, plus Piața Agroalimentară, plus mașini și utilaje, plus serviciul de Gospodărire Comunală, plus câte și mai câte, insă cu toate acestea firma este in insolvență , păi nu e curat management capitalist ?
Plecănd săptămâna trecută cu bicicleta 🙂 pe Valea Cerbului, am numărat nu mai puțin de 625 de rulote si 145 de corturi, asta insemnând undeva in jur de 14,000 lei / zi incasări sau 420,000 lei/lună sau 2,100,000 lei / 5 luni. Astfel mă intreb DE CE ? S.C. Kalinderu Services SRL este in insolvență ???? 🙂 numai că mă intreb doar eu, alții care ar trebui să se intrebe nu o pot face din cauză că… ??
Păi din cauză că, zic unii, că de fapt ”șatra” de aici este compusă din oameni nevoiași care pleacă 3-4 luni de zile de la apartament ca să nu mai platească intreținerea, dar că ăștia sunt aducători de venituri pentru economia locală, că-și cumpără de toate de la magazinele locale, că de fapt, ei sunt cei care contribuie la imaginea turistică a Porții Bucegilor. Daaaaaa… nevoiași ….
Nevoiași pe dracu’, dar dă bine să ai mașină de fițe și să te dai rotund că stai la 5 stele la stațiune printre vecinii cu Dacia 1300.
Surprinzător, eu nu vreau ca celor de pe vale să le fie INTERZISĂ camparea, NU, așa cum vehiculează unii și alții, eu vreau ca ACTIVITATEA TURISTICĂ DE PE VALEA CERBULUI SĂ INTRE IN LEGALITATE, să fie indeplinite condițiile de igienă, siguranță, turism, etc, pentru că această ”campare ecologică” cu caca și pișu la copac poate fi inlocuită cu …
Acesta este un exemplu:
Natura Parc este cel mai mare parc sportiv şi de agrement din România (
Camping Dirste s-a mutat la Natura Parc® ) – Adresa: DN 11 Brașov – Sf. Gheorghe, Loc. Chichis, Jud. Covasna, E574 T: +40 (740) 628 872 / E: info@naturaparc.ro / W: www.naturaparc.ro / W: www.campingdirste.ro
” O zi nu este de ajuns pentru distracţie… aşa că acum ai posibilitatea să te bucuri de viaţa în aer liber pentru mai mult timp. Fie că faci sport, pescuieşti sau pur şi simplu te relaxezi împreună cu copii şi familia, la Natura Parc găseşti inedite modalităţi de cazare.
7 CĂSUŢE LACUSTRE :
5 căsuţe cu paturi twin
2 căsuţe cu pat matrimonial
Din cele 7 căsuţe, două sunt tip duplex.
Dotări: televizor cabină de duş toaletă, lavoar cu oglindă ventilator de aerisire boiler apă caldă tersă deasupra apei mobilier pentru terasă
CAMPING DÂRSTE
44 – Căsuţe tip camping cu paturi twin
Dotări: grup sanitar comun, curent electric
BUNGALOW
3 Bungalowri simple
4 bungalowri duplex
Dotări: cabină de duş, toaletă, lavoar cu oglindă, boiler pentru apă caldă
SAT INDIAN
28 de corturi indiene
Dotări: grup sanitar comun / wc curent electric foc de tabără
PARCUL DE RULOTE
Capacitate de aprox. 300 rulote
Dotări: curent electric
Restaurant lăutăresc La Baltă
Facilităţi: capacitate de 70 de persoane, bucătărie proprie, terasă, spaţiu amenajat pentru nefumători
Restaurant Sat de Vacanţă
Facilităţi: capacitate: 50 persoane, posibilităţi de servire mic dejun
2 rulote cu servire meniu rapid
TARIFE:
Intrarea în parc 5 lei adult, 3 lei copil< 12 ani
Cazare:
Căsuţe lacustre 100 lei / zi
Corturi indiene 50 lei / cort / zi
Campare rulote 20 lei / zi + 10 lei / zi / electricitate
Căsuţe tip camping 70 lei căsuța/ zi
Campare cort personal 10 lei / zi
Sporturi:
Pescuit în weekend 35 lei pers/zi ( L-V – 30 lei pers/zi)
Teren de tenis 20 lei / ora terenul
Fotbal Golf 27 lei – 2 ore /pers
Paintball 30 lei 100 bile / pers
Teren fotbal sau volei pe nisip 10 lei / ora terenul
Agrement:
Intrarea la piscină L-V – 10 lei adulti si 5 lei copii sub 1,3 m
Intrarea la piscină in weekend – 20 lei adulti si 10 lei copii sub 1,3 m
Plimbare cu barca – 6 lei / barca 15 min
Plimbare cu trenulețul – 5 lei / persoană
Imaginile si prezentarea de mai sus o gășiți pe http://www.naturaparc.ro/
Adică condiții civilizate tată nu ce se intâmplă pe Valea Cerbului, și culme este că au EXACT aceleași tarife !!!
Pentru a se dezvolta astfel, cei de la Natura Parc au luat credite, au investit, si-au plătit taxele, impozitele, furnizorii și NU SUNT in INSOLVENȚĂ spre diferență de S.C. Kalinderu SERVICES s.r.l. care a fost si administratorul pârtiei Kalinderu care producea venituri brute de 1,300,000 lei / sezon a pieței agroalimentare care mai producea si aceeaia ceva, a tuturor parcărilor, a tuturor serviciilor de toaletare si pavoazare a spatiilor verzi si bineințeles a Văii Cerbului de unde mai scotea incă 2,100,000 lei , dar totuși la sfârșit de an tot pierdere de 100,000 lei avea …
Zic avea, incă din 2013, când s-a gândit C.L. Bușteni să-i ia S.C. Kalinderu Services SRL tocmai Pârtia Kalinderu care producea 1,300,000 lei/sezon și s-o dea DEGEABA ( a se citi concesiona )către S.C. Teleferic S.A , că așa se numește când ai de plătit o redevență de 255,000 de Euro / an și nu dai un șfanț, să-și ia același consiliu local inapoi Piața Agro, Parcările, Mașinile și utilajele și… uite așa INSOVENȚA. Vai de STATUL ROMÂN și de furnizorii neachitați care acum ce să vezi, nu au ce popri sau pe ce pune sechestru pentru că 🙂 🙂 S.C. Kalinderu Services SRL nu mai are NIMIC, doar Valea Cerbului ( până când ? … vom vedea! ) .
Așa că propunere pentru cortari și rulotiști, anunțați OPC-ul că plătiți și nu aveți condiții optime ! sau puteți să vă fluidizați spre acolo .
Făceți-ne să ne fie dor de voi !
Voi reveni la acest subiect si voi mai căuta si alte oferte de campare prinprejur pentru binele celor chinuiți din Valea Cerbului.
Acum aproape două săptămâni, pe 25 iulie, a avut loc un eveniment de netrecut cu vederea, inaugurarea Arenei ILIE NĂSTASE, unde cu mare tamtam a avut loc un meci demonstrativ, ILIE NASTASE – SIMONA HALEP ( sau invers ), avându-i ca parteneri de deschidere pe nimeni alții decât Primarul Localității impreună cu fiul său, aceștia din urmă fiind cunoscuți ca cei mai mari tenismeni din Bușteni.
Evenimentul a fost de un grotesc inimaginabil. In primul rând osanalele unuia dintre cei mai noi dintre cetățenii de onoare, care făcea plecăciuni pe Arenă neștiind că pe jos e vopsea nu zgură moale, apoi am fost anunțați de primul dintre noi că proiectul Modernizarea serviciilor si … Smis 3457 are 11 obiective ( au fost enumerate) și că in sfârșit s-a terminat cu o investiție minimă și bună pentru oraș, apoi a fost adus un omagiu macabru celor mai buni tenismeni români Ilie Năstase și Simona Halep ( al doi-lea omagiu macabru ), apoi s-au jucat câteva schimburi de mingii iar la sfârșit pentru a proba buna organizare s-au cerut inapoi din tribune jucăriile distribuite copiilor veniți la inaugurare pentru a fi donate copiilor bolnavi de leucemie ??? .
… Ce-am zis mai sus ? 🙂
1. OSANALE CETĂȚEAN …”mă inclin domnului primar … ”
Precum vedeți, suprafața terenului de tenis este aproape perfectă, doar este ”făcută pe bani europeni”, valoarea acestei arene nu v-o spun insă este de reținut că Simona Halep declara că l-a convins pe sponsor ( Dedeman cred – cel cu cățelul cu pălărie ) să facă câte un teren de tenis pentru fiecare magazin care-l deschide, fiecare teren având valoarea de 30.000 – 35.000 de euro, in condițiile in care ea a inaugurat la Bușteni un teren unde s-au platit doar 27.000 Euro (cu TVA ) numai pentru vopseaua verde, 🙂
2. Proiectul SMIS 3457 – 11 obiective ( il puteți găsi prin ZdB) cu sume și descrieri, s-a finalizat astfel :
Aleea dintre amfiteatru si Strada Alpiniștilor dotata cu banci și coșuri de gunoi.
Amfiteatru in aer liber – bănci nenumărate … lipsă.
Fântâna arteziană de numai 100.000 lei din bani europeni, cea mai modernă poli-instalație de irigații spații verzi, fântă prietenoasă cu mediul cu pompă de recirculare pentru consum redus de apă dar și instalație de alimentare cu apă pentru cel mai mare patinoar natural pe gheață pentru sezonul de iarnă. N-ai cum să nu fi incântat de imaginile următoare !
Pe lângă fântâna de mai sus mai există și niște lucii de apă, neincluse in suta de mii de mai sus, pline ochi cu văzduh, că apa n-a fost conectată, scurgeri n-au, etc
3. Omagii Macabre – Prima dată când au pus bannerul cu Mulțumim Simona HALEP sub Crucea de pe Caraiman, am crezut că nu-i duce capul insă a doua oară, când am văzut o fotografie pe facebook, mie unul mi s-a făcut părul creț …
Orice s-ar spune faza aduce a priveghi, prost inspirat cel cu ideea aranjamentului floral …
4. Păpuși pe teren, Ilie NĂSTASE părăsit de gazde in detrimentul declarațiilor la presă (de), iți dau o rachetă-n gură băă … ( ordinea inversă ) 🙂
Ar mai fi de spus că Arena ILIE NĂSTASE, de fapt CENTRUL POLIVALENT, obiectiv al SMIS 3457, are 350 de locuri ( nu 500), aproape 650 mp, nu știm ce inseamnă aproape, sub tribună are două incinte separate una pentru ”masculini și alta pentru feminini” ( este un citat din cineva ) din care una nu functionează, pentru că altfel nu ințeleg cum Simona Halep s-a schimbat in același vestiar in același timp cu Primarul și cu fiul acestuia 🙂 .
La final, ceva bun, adică imoral, ilegal și ilogic, unul din obiectivele SMIS 3457 este ILUMINAT PÂRTIA KALINDERU , pârtie care acum este concesionată unui operator privat… 🙂 , dată in folosință de doamna MINISTRU UDREA in 2011 și care acum … cum va funcționa ? sau NU va funcționa că ar fi ilegal și imoral ? și dacă nu va funcționa, nu cumva este ILOGIC să arunci cu bani europeni dar și cu cei din Bugetul Local in sau pe așa ceva ??
Finalul marelui eveniment pentru mine a insemnat incheierea unei file din istoria unor NECUNOSCUȚI cărora nu li s-a mulțumit, pe care insă ii voi aminti EU, chiar dacă lista pare ”comemorativă”:
Arhitect DAN MANEA – Promotorul proiectului ”Bușteni – O stațiune renăscută” al cărui proiect a fost insușit fără niciun drept de autor de către MDRT și modificat haotic de către Firma ROMAIR CONSULTING
ROMAIR CONSULTING – Consultant și Asistent tehnic al Proiectului care a modificat proiectul de nenumărate ori in dorința de al face fezabil si atractiv
GLACIAL PROD – Constructorul Proiectului ( in principal lui Teo si Răzvan ) și COMSAR TOTAL ( sub-antreprenor )
Dirigintelui de șantier – Cornel Furtună
Echipei de evaluare și monitorizare ADR SUD MUNTENIA ( PLOIEȘTI și CĂLĂRAȘI )
Managerului de proiect – ION VASILESCU – care nici măcar nu a fost invitat la marea lansare de arenă ci lăsat să privească din spatele primăriei
Si nu in ultimul rând Echipei de proiect ( primilor 7 că al 8-lea sunt eu 🙂 și nu-mi mulțumesc singur ) care din 2007 incoace au muncit zi si noapte pentru ca acest proiect să se finalizeze.
Și incă câtiva NECUNOSCUTI
VOI MERITAȚI de fapt să fiți CETĂȚENI DE ONOARE, FELICITĂRI ȘI APLAUZE
La inceputul articolului doream să-mi iasă și un TOP 10 POZE AMUZANTE cu parcul central dar mai este timp.
Si dacă se apropie Sfântă Maria … in următorul articol … despre PASARELE PROVIZORII ! 🙂
Dacă ați ajuns până aici un like, share, comentează, etc, dacă nu 🙂 … NU !
___Vizualizari 3389
Felicitari pentru articol. ma apuca groaza cand vad anumite personaje din Busteni in frunte cu fotbalistul suprem si alaiul lui de slugi.
Sunt curios ce tarife vor practica pentru pentru terenul de tenis.
In legatura cu Valea Cerbului si cele semnalate de tine in legatura cu firma lor in insolventa, acolo deja ar trebui facute reclamatii la politie ca sunt prea multe nereguli.
Numai bine si la cat mai multe articole!
@ TAVI
Buna seara,
Tarife la terenul de tenis ??? in principiu fiind facut pe bani europeni nu prea se poate pune tarif … dacă va apare vreun tarif 🙂 atunci e de rau pentru că in analiza de risc, RIR, etc NU au fost calculate incasări, așadar 5 ani va fi free, dar mai vedem .
La capitolul reclamatii stau prost, cel putin eu, nu mi-a placut niciodata să scriu reclamatii pentru că punandu-ma in locul lor probabil că aș fi facut aproape la fel, doar 30% , dar nu contează suma ci fapta deci … 🙂 , așa că scriu pe aici si macar nu imi voi putea reproșa mai tarziu că am TACUT ca toti ceilalti. Asta este viața și inteleg perfect frica tuturor de a lua pozitie. Din nefericire mai avem vreo 3-4 mandate cu aceleași personaje sau cel puțin influenta lor chiar dacă ANI va rezolva cumva ceva
Multumesc pentru urări
O seara sau zi minunată
Cu stimă
Am plecat in Tirol, urmand sfatul unor “ecologisti” care, revoltati de Petitia mea pentru Valea Cerbului, m-au afurisit cu recomandarea sa plec in vacanta in Austria, in caz ca nu-mi place tzig…ia autohtona. Am avut o vacanta minunata, deci multumesc iubitorilor de mizerie care au fost si sunt “contra” petitiei mele. Dar, am sa revin, si, cu permisiunea administratorului, am sa postez cateva articole/impresii de vacanta. Nu de alta, dar prea sunt pe drumuri paralele fata de Europa… cu E-mare.
@ dl Mateescu
Buna ziua,
Accesul autorilor ZdB nu este restrictionat, asa că spor la scris 🙂 . Bine ați revenit!