O țară de viteji veșnic invingători invinși

A fost odată ca niciodată o tânără și frumoasă impărăteasă.

Cu chipul sculptat in vârfuri de marmură și granit și calcar, cu părul bălai și bogat alcătuit din spice de grâu. Prin vine ii curgeau perol , mult petrol și ape pure și cristaline, care imbogățeau Dunarea iar aceasta se vărsa tumultuos in Marea  Neagră. In inima ei se găseau toate bogățiile pământului, cărbune, fier, zinc, cupru, sare…

Trupu-i era frumos, impodobit, cu salbe de aur și argint, asortat pe frunte cu viță de vie iar podoaba verde de brad și fag a straielor imprăștia miresme impletite și divine amestecate cu trandafiri și maci, și câte și mai câte. In fiecare anotimp straiele multicolore și le schimba, din verde in roșu și galben  și albastru . Iarna mantia albă păstra puritatea.

 

Aceasta era Impărăteasa Răsăritului și se numea ROMÂNIA, era unica fiică a DACIEI, impărăteasa ințeleaptă.

Faima frumoasei de la răsărit s-a răspândit… era privită cu teamă dar și cu invidie de către neputincioși, cu dorință de către nemernici și hoți, insă cu respect și dragoste de către poporul ei, frații și surorile ei din aceeași mamă.

In timp insă dorința a crescut și fiecare dintre vecini au inceput să o vorbească, de rău, să incerce să o supună, insă frumoasa impărăteasă era războinică și neinduplecată. A trecut timpul și șacalii au inceput să latre și să muște dar ea se impotrivea. O Iudă insă a vândut-o și astfel la ceas târziu frumoasa impărăteasă a fost ingenunchiată.

De atunci incolo toți cei ce cu jind priviseră au inceput să-i rupă straiele și să-i fure bijuteriile,au siluit-o au spintecat-o și i-au furat bogățiile din măruntaie, i-au tăiat părul de spice și l-au spalat cu otrăvuri ca in veci să nu mai răsară nimic, au golit-o iar apoi au au aruncat-o in temnița propriului trup aruncând-o celor ce o respectau și o iubeau spunându-le că așa arată ea de fapt, că e bolnavă și trebuie ingrijită pentru a reveni la ceeace a fost , dar pentru a fi siguri că va fi cum se cuvine ingrijită la căpătâiul ei vor veni din când in când soli si vraci, pentru că nemernicii știau că impărăteasa are puteri divine și că cerul și credința o vor vindeca impreună cu frații și surorile ei.

Frații și surorile pentru a avea dreptul de aș ingriji și intrema impărăteasa trebuiau să permită prezența soliilor străine, care să se asigure că ingrijirea nu-i face rău. Și uite așa de fiecare dată când părul spicelor creștea solii dădeau ordin să i se taie părul că acesta-i face rău, de fiecare dată cănd straiele de brad și fag inverzeau solii dădeau poruncă să fie inlăturate aceste straie că nu-i e bine impărătesei iar dacă cumva se mai găseau in inima ei carbune si fier acestea degrabă trebuiau scoase si aruncate in curtea vecinilor degeaba pentru ca sunt nocive. Solii vraci au spus că prin vinele impărătesei curge sânge negru, mult prea negru și mult prea mult iar acesta ii face rău și trebuie să-i facă transfuzii cu ape saline și să-l inlocuiască sau să-l subțieze. Pe lângă transfuzii s-au folosit metode medicale tradiționale, căpușe și lipitori .

Dar impărăteasa mai avea incă slujitori loiali care o apărau, solii au inceput să spună că persoanele apropiate trebuie să stea departe pentru că se sufocă cu prezența și afecțiunea lor . Cănd apropiații au incercat numai să arate că impărăteasa se poate face bine dacă nu mai este tratată, solii au zvonit minciuniuni ducându-i apărătorii in oprobiul public, alungându-i in deznădejde, făcându-i să pară nebuni sau răuvoitori intemnițându-i sau pierzându-le urma in spitale de nebuni sau cimitire.

De jur imprejurul impărătesei colcăia de jivine periculoase care de fiecare dată când creștea ceva incercau să sfâșie sau să fure insă săbiile și guri de foc stateau de strajă. Si uite așa nemernicii au propus loiialilor viteji să se odihnească după atâta război, le-au dat podoabe și mijloace de cumpărare cu jurământ că după odihnă aceștia vor da totul inapoi inzecit iar in timpul odihnei vor fi apărati de ei, tocmai de jivinele flămânde. Oștenii bucuroși de odihnă s-au dezarmat și s-au aruncat in mirajul odihnei și nemeritate mâncănd hulpav din trupul impărătesei, crezănd că platesc bucate alese din alte indepărtate impărății.

S-au odihnit oștenii, in timp ce impărăteasa era din nou siluită , tunsă și deposedată de odorurile ce mai fuseseră strânse rămânând din nou să se zbată in agonie insă de data aceasta devorată de proprii ei fii frați și surori.

Când s-au intors de la odihna ostenii și-au găsit locurile pustiite, fără de hrană fără de apă, fără de rază de speranță și ca și cum n-ar fi fost deajuns au trebuit de-atunci incolo să răsplătească inzecit efemera odihnă promisă devenind ei inșiși sclavii nemernicilor și ai jivinelor periculoase.

Si de atunci incolo Imparăteasa alături de fii frații și surorile ei au trait in sclavie până la adânci bătrâneți in vecii vecilor și poate că or mai fi traind și acum dacă nu s-au dus demult.

Din vremuri, demult uitate, parcă povestite de bătrâni aflam că poporul care se trăgea din daci era un popor viteaz. Povestea vitejiei a dăinuit peste veacuri prin scrieri și exemple monumentale. Din cărțile de istorie aflăm că de cele mai multe ori ”AM IINVINS”. Nu știu cum se face dar de câte ori am invins am și pierdut câte ceva la scurt timp. Totodată vedem că mai toate luptele nu au fost câștigate prin confruntări directe, om la om, ci de cele mai multe ori ii atrageam pe vrăjmași prin mlaștini, prin râpe, sau ii măcelăream la adăpostul intunericului sau cu sprijinul fratelui nostru ”CODRUL”.

Ultimul Război Mondial a fost cea mai mare victorie a Poporului Român, după 23-24 August 1944, AM INVINS!  dar ne-am pierdut libertatea, istoria, credința și țara care a fost sub ”asuprirea” rusă și bineințeles nu aveam MÂNCARE iar din această cauză am ucis un conducător, de foame.

 

In Decembrie 1989, AM INVINS! ne-am câștigat LIBERTATEA, dreptul la cuvânt, la un trai decent, am scăpat de ”exploatarea omului de către om”, am avut acces la ultimele tehnologii și ceeace era mai important am câștigat dreptul să MÂNCĂM. Dacă avem ce mânca nu ucidem pe nimeni… dar pentru a nu ne aduce aminte că ucidem de foame a trebuit să ne stergem istoria, să demolăm, să radem de pe fața pământului atât lucrurile bune cât mai ales ”greșalele noastre” pentru a putea repeta, pentru a putea greși la fel și in viitor.

Când vine vorba de conflicte primul lucrucru care ne vine in minte este ARMATA, care a fost decimată pe timp de PACE prin Constituție. Am votat constituția dacă-mi aduc eu bine aminte tocmai pe motiv că ARMATA nu mai este obligatorie, ne-am dezarmat prin vot popular că așa era European și internațional. Pe urmă am minimizat rolul armatei și nu ne-am mai respectat vitejii, i-am scuipat pe sticla TV-ului acum ceva timp că au ”pensii nesimțite” le-am luat drepturile…  Acum in 2014 avem o Armată de profeșioniști despre care afli că suferă pierderi prin Afganistan și Irak, pe bani grei dar și cu salve de tun sau onoruri militare transmise in direct la TV dacă se moare in direct, insă la ce ne-ar trebui o armată puternică atâta timp cât suntem apărați de NATO?

Numai că in acest moment situația din Ucraina cam dă frisoane actualilor guvernanți care sunt in mare parte și foștii și iată că au inceput să-și pună problema ARMATEI, a recrutarilor și a mobilizării și in 28 aprilie …

”… potrivit prevederilor legale, în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligați să îndeplinească serviciul militar toți bărbații apți, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani.

Ordinului publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, a fost emis de MApN, MJ, SRI, SPP, MAE, MS, SIE și STS și aprobă modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare. 
Legea nr. 446/2006, privind pregătirea populației pentru apărare, prevede la art. 3, alineatul (5):
– la declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ce îndeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar. 
De asemenea, noul model al certificatului precizează că tinerii vor trebui să-și facă analize, pentru a se verifica dacă au heptatita B sau C.”

Statistic in România dacă se făcea armata ar cam fi trebuit recrutați 160.000 de bărbați anual care ar fi fost pregătiți intre 6 si 12 luni să infrunte vrăjmașii, adică in condițiile actualului ordin 2,4 milioane de viteji pregătiți să moară pentru țară ! Numai că … dacă se intâmplă neintâmplata vor fi trimiși la luptă două milioane și ceva de viteji cu sape cazmale și topoare impotriva tancurilor și puștilor Kalașnikov pentru că nu prea cred să aibă cineva curajul ( la mândrii noștri conducători mă refer ) să inarmeze poporul romăn pentru că acest popor român cu limită de vârstă intre 20 și 35 de ani nu prea mai e pe aici prin țară din cauza faptului că tot mândrii noștri conducători ne-au tot spus să ne căutam ALTĂ ȚARĂ unde să trăim și să prosperăm pentru că in asta nu prea e de viitor ! Deci, crede cineva că se vor intoarce căpșunarii să-și apere țara care i-a alungat ? Credeți că muncitorii din alte țări vor veni să-și apere țara in care n-au putut să pună cărămidă pe cărămidă ? Credeți că medicii pe care i-am acuzat de șpagă vor veni să-i vindece pe cei ce vor fi loviți de gloanțe? Credeți că țăranii vor da laptele pe care l-au aruncat pe câmp sau grânele incendiate pentru că statul nu a vrut să le achiziționeze ?

Dacă tot vorbim de MÂNCARE … Cu ce vor fi hrăniți militarii ? cu icre de Manciuria, banane, kiwi, portocale, carne din import, pâine turcească ? că AGRICULTURA românească este la pâmânt si nu are capacitate să susțină in caz de război mai mult de o lună ACEASTĂ ȚARĂ pentru că să nu uităm că mai rămân și acasă incă vreo 18 milioane.

Dacă Doamne ferește, bravii noștri conducători vor institui starea de urgență sau de război, România va intra in colaps inainte de a trage un singur foc de armă, nu vom lupta cele 30 de minute care ni le-au dat rușii pentru că in principiu nimeni nu va fi acolo.

Cine a văzut in ultimul timp cum arată vreo fabrică de imbrăcăminte românească, dar una de incălțaminte ? care să poată produce doua milioane de uniforme complete sau două milioane de perechi de incălțăminte de armată ? in termen foarte scurt  🙂  Păi conform normelor UE  🙂  și contractele armatei ar trebui să se supună legii, să se facă licitații nu incredințari directe de contracte  🙂 ? păi după cum arată ȚARA pe care se presupune că o vom apăra … totul va fi produs pentru război … surpriză !!! in UE… Tocmai acel UE care, dorindu-și independența UCRAINEI și intrarea acesteia in interiorul unor ”granițe civilizate”, a cam iscat această stare de război, ca deobicei la granițele de est ale ROMĂNIEI iar acum, in spatele frontului, ”ne vor ajuta pe bani” să ne apărăm țara, pusă la pământ in ultimii 75 de ani tot așa cum ne-au mai ajutat și cu intrarea in spatiul schengen prin firme nemțești care ne-au securizat granițele.

Acum vom fi obligați să apărăm granițele României pentru că … dacă România cade, UE e in pericol foarte mare, deci din nou ne vom ucide vitejii pentru linistea celor puternici și civilizati in spiritul solidarității, vom fi solidari cu UE și cu NATO, insă in actuale condiții nu prea văd unde sunt ei solidari cu noi, adică noi realocăm bugetul țării, luăm de la investiții, agricultură, invățamănt și chiar de la sănătate și inarmăm armata pentru ca aceasta să reziste, insă NATO și UE nu dau NIMIC că așa e solidar 🙂 .

Când era să se privatizeze CFR Marfă a spus cineva in presă că este o mare imbecilitate și că este atentat la siguranța natională, toți l-au luat la mișto și l-au decredibilizat. Iată că acum, dacă va fi nevoie, se va dovedi că CFR Marfă este de importanță strategică și militară, ca mai tot ce s-a privatizat până acum. Cum se vor deplasa la linia frontului utilajele, mașinile, hrana si militărimea ? Pe autostrăzile construite in ultimii 25 de ani sau cu CFR MARFĂ ?

Dealungul timpului ni s-a reproșat că am rămas in urmă din punct de vedere al civilizatiei, tehnicii, culturii, etc. Dar oare n-am rămas așa pentru că dintotdeauna am apărat sau am fost granița de est? Am fost mereu aici să ne luăm in spate bocancul rusesc, am suportat durerea in timp ce ”ceilalți” ne plângeau de milă pe la Radio și TV-urile  vestice libere și civilizate, erau solidari cu noi.

Și bineințeles la sfârșit mă intreb și eu chiar dacă mă repet , de ce oare este situația asta aberantă și riscantă, de ce românii se tem de un război  care nu este al lor ? Veți spune că este ”solidaritate” față de poporul ucrainian și ar fi foarte normal răspunsul, insă in aceste condiții cu noi, românii , cine este solidar ? unde sunt forțele NATO, ajutorul statelor UE, tehnologia de război, si multe celelalte, unde sunt armatele de irakieni, afgani, iugoslavi, pe care noi i-am apărat când a fost nevoie ?

Dar toți, UE, NATO, ALȚII  au dreptate și știu că noi, poporul român VOM APĂRA ROMÂNIA cu ultima suflare care ne-a mai rămas, așa cum spuneau predecesorii noștrii, PĂMÂNTUL este al nostru, și-l vom apăra cu prețul vieții… După asta alții vor veni și-l vor ara !

Inchid ochii și-mi imaginez … ROMÂNIA IMPĂRĂTEASA DE LA RĂSĂRIT …

Cred că de data asta, dacă va fi să fie, NU VOM INVINGE, dar dacă vom invinge, oare ce vom pierde ?

 

 

 

 

 

___Vizualizari 728

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Primaria-Sinaia
Atacul clonelor la Primăria Sinaia

Ii iubesc de nu mai pot pe ”clonaci” și spărgătorii de site-uri. Am așa niște străfulgerări ...     Ieri...

Ședința pentru alegerea Viceprimarului, noi pasarele, Bușteni 2020

Săptămâna aceasta a trecut fulgerător. Luni a fost constituit noul Consiliu Local, noul Primar ales a depus Jurământul. Din nefericire...

Close