Ultimele articoleAstăzi având un pic de timp liber și fiind incă o toamnă frumoasă afară m-am gândit să ies să iau un pic de aer. M-am tot gândit pe unde să mă plimb și-mi zic in gândul meu… la GHEBE, dacă mai sunt, dacă nu cel puțin mă plimb.

Si plec de acasă și calc in ceva 🙂 și zic ”hai că-i cu noroc” 🙂 🙂 🙂 .

Trec prin centru pe lăngă prima pasarelă și uit să o trec și mă tot gândeam … dacă mă intorc nu-mi merge bine, superstiții d’astea băbești dar care de obicei se intâmplă , așa că mă indrept spre a doua pasarelă, de la gară, pentru a putea trece pe partea cu Zamora.

Nu stiu dacă vă mai aduceți aminte, dar in 26 August arătam că interiorul de beton al pasarelelor incepuse să se fisureze de la trepidații, rezonanță, material… etc, asta era in 26 august 2013.

DSCN2592

 

Astăzi 1 noiembrie nu mai este doar o fisură sunt 5 și vine iarna…

 

pasarelafisurata2

Dar să trecem mai departe spre Zamora , trecând pe lângă castelul Cantacuzino si apoi imediat pe drumul forestier care duce spre Parcul de Aventură  Zamora Escapade, care chiar merită vizitat . Tot același drum forestier duce spre ”TRANSBAIUL”, drumul acela ce se anunța că este asfaltat și practicabil pe la sfârșitul lunii august 🙂 🙂 , poze cu asfaltul mai incolo.

 

Bineințeles că ciuperci nu găsești pe drumurile forestiere așa că prin pădure …vreo jumătate de oră de mers agale și incercând să disting măcar o urmă de ciupercă prin covorul de frunze dese de fag căzute, nimic nimicuț! Și ajung … acolo unde am mai ajuns odată:

DSCN3092

 

 

Numai că de data aceasta nu mai era zăpadă, erau doar 6 câini fioroși care păzeau :

DSCN0002

 

 

Păzeau …

paduritaiate

 

 

In fiecare luminiș din zona asta numai asta vezi, după cum arată nu prea este campanie de curățare ci este exploatare in toată regula, dar… la câți pomi au fost tăiați inseamna că la anul pădurea plină de buturugi va abunda in Ghebe, așa că la anul … 🙂 🙂 🙂 .

Deci ce să mai caut ciuperci că nu mai e sezon, așa că hai la vale , inapoi spre casă pe TRANSBAIU

DSCN3268

 

DSCN3269

 

DSCN3270

 

 

Au furat asfaltul turnat in august ??? 🙂 🙂 🙂

Și cum mergeam eu așa agale in spatele căluțului … s-a dezlănțuit haosul in mijlocul pădurii, troznete, zgomote, alunecări de teren pe partea stângă a versantului.

M-am cam speriat cu toate că nu venea de prea aproape. Mă uit să văd ce se intâmplă …

DSCN3276

 

DSCN3274

 

DSCN3273

 

DSCN3272

 

Este locul ”fostei” gropi de gunoi a Orașului Busteni, inchisă de vreo 5-6 anișori. Ii pare cuiva inchisă ???? că după ”prospețimea” deșeurilor” ce se văd in zare este activă bine de tot, iar zgomotele fuseseră precedate de zgomot de basculare.

Sigur este inchisă, pentru că nu poți duce cu basculanta sau cu orice altceva gunoiul pe drumuri fară urme, proaspete 🙂 🙂 🙂

DSCN3278

 

DSCN3277

Dar nefiind curios din fire am plecat spre casă, la apus, fara ghebe, fără alte ciuperci, fără alte realizări. Am mai călcat și degeaba in ce-am călcat 🙂

DSCN3282

 

 

Dar măcar a fost o zi plăcută ! Mi-am dat seama că la Bușteni nu se fisurează pasarelele, de fapt se ”maturează”, nu se defrișează pădurile necontrolat, ele se exploatează, nu se aruncă gunoaie prin păduri, necontrolat, ele se depozitează, nu s-a asfaltat ”incă” Transbaiul ! Toate astea se vor intâmpla anul care va venii, bineințeles cu ghebe multe.

 

Felicitări !!!!  ai reuşit să citeşti articolul până la capăt, asta înseamnă că eşti un cititor exemplar, lucru foarte rar în ziua de azi. Pentru ca prietenii tăi să vadă cât ești de extraordinar dă şi tu un SHARE sau un Tweet  asta dacă bineințeles ți-a plăcut și ai dat și Like la pagina noastră ( vezi dreapta).

 

 

 

 

___Vizualizari 510

Ultima incercare … nereușită
Tagged on:             

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
HPIM6060
Vin cotropitorii … FUGIȚI !!!

Traim in Romania, țara in care mai marii noștri stramoși in caz de necaz se apărau și ei cum puteau...

IMG-20150806-WA0001
Blocurile sociale din curtea școlii Nestor Ureche se fac sau nu ?

Că până și eu mă tot intreb până unde se poate merge, care-i limita intre legal, ilegal, competență, incompetență, bun...

Close