TOTAL P(R)OST

Prin primăvară asistam la ieșirea in stradă a celor de la Poșta Română pentru că această societate de stat era nerentabilă, avea prea mult personal isi făcuse achiziții la supra preț și bineințeles este căpușată pe la toate colțurile.

S-a gândit o redresare a acestei  Regii prin punerea pe liber … a Factorilor Poștali, adică a acelora care pe zi sau seară, pe ploaie sau vănt sau arșiță mergeau kilometrii intregi să ducă o scrisoare, o factură, o pensie, pe jos in mare parte sau cu bicicleta, personală de cele mai multe ori.

Poșta Română  … un colos care a asigurat comunicarea intre milioane de persoane din țară și de aiurea era o INSTITUȚIE in care aveai incredere și pe care te puteai baza. Un ceas care funcționa la ”secundă” și producea o bucurie expeditorului sau destinatarului .

Pe lângă aspectele mai sus menționate, POȘTA ROMÂNĂ mai avea imprejurul ei o serie de alte activitați conexe… tipărirea de marci poștale sau timbre. Vă mai aduceți aminte ?

Timbrele erau o industrie și erau utilizate ca mijloc de plată, aveai timbrul, il dădeai cu limba, aplicai pumnul de rigoare pe spatele plicului, scriai epeditorul și destinatarul și-l introduceai in cutia poștală. Aveai siguranța că in trei zile este la destinație. Asta dacă știai să scrii și celălalt să citească.

Tot timbrele erau colecționate de ”filateliști”, specie pe cale de dispariție dar care acum 20 de ani era foarte numeroasă.

Se spune că până in ’89  scrisorile erau citite de Securitate … dar după ’89  aveai dreptul garantat la intimitate prin LEGE, implicit prin POȘTA ROMÂNĂ pentru că ea reprezenta STATUL, era o instituție a sa.

Sistemul de distribuție al Poștei era foarte simplu: La data depunerii scrisorii se aplica o ștampilă cu data iar in momentul in care pleca din oficiul poștal către tine, adică in ”ZIUA ACEEA” se pune o ștampilă cu data la care o primeai, uneori semnai și de primire 🙂 pentru recomandate.

Dacă aveai vre-o citație sau somație timpul tău de răspuns era de la data primirii scrisorii probate cu ”DATA POȘTEI”.

Buuuun!

 

Intorcându-ne pe meleagurile Văii Prahovei , dar cred că treaba se intâmplă la nivel de țară, au apărut diverse SRL-uri care s-au substituit activitații POȘTEI ROMÂNE, in cazul nostru TOTAL POST sau P(R)OST conform titlului.

TOTALPROST

 

Plicul de mai sus l-am primit astăzi 30 . 10. 2013 – Scrisoare simpla / factura transmis in 25,10,2013 doar 5 zile de intârziere !

totalprost_0001

Acest plic l-am primit tot astazi 30,10,2013 – Scrisoare recomandata / notificare transmis in 21 ,10,2013 doar 9 zile de intârziere !

Cum lucrează POȘTA ROMÂNĂ – IATĂ :

postaromana

Deci, ieri a fost trimis plicul cu factura, astazi am primit maine mă duc și achit ! … de aceea cine folosește Poșta Română este PERFORMANT și cine NU , NU!

Și cum acționează această ”FĂCĂTURĂ” de SRL de apartament?!? … care dacă nu te găsește acasă iți lasă o inștințare fără adresă? 🙂

Intâi a preluat distribuția scrisorilor ANAF și transmite somațiile sau inștiințarile, apoi facturile la serviciile de internet , bănci, GDF-Suez ( Gaze ), adică tocmai volumul cel mai mare de scrisori locale, diminuând activitatea poștei locale cu 70 – 80%.

Mulți vor spune ” BRAVO LOR!”  … dar nu știu dacă au observat că TOATE scrisorile vin cu o intârziere de minim cinci – zece zile – asta in cazul in care totuși le primesc  acasă, pentru că de cele mai multe ori angajații TOTAL P(R)OST le lasă aiurea prin cutiile poștale pe diverse străzi.

Mai au o chestie interesantă in sistemul de distribuție cei de la TOTAL P(R)OST , nu aplică DATA primirii scrisorii, adică dacă ai o problemă că n-ai primit notificarea in termen, ei, TOTAL P(R)OST nu au nici o responsabilitate și bine ințeles nu folosesc nici timbre.

Deocamdată nu dereanjează pe nimeni faptul că intârzierea primirii unor scrisori duce la plata de penalizari de intârziere de către destinatari, timpul trece si POȘTA ROMĂNĂ se va desfința și atunci … VOM primii si PENSIILE tot prin TOTAL P(R)OST.

Abia aștept să vină ziua când vecinul  imi va bate la ușă să-mi spună că a lasat TOTALP(R)OSTU adică inlocuitorul POȘTAȘULUI, pensia la el, asta in cazul in care o mai veni cu pensia și dacă vor intârzia vreo zece zile care-i baiul?!?

Si uite așa se mai face un pas in distrugerea unui sistem bun de distribuție  (Poșta Română) și se mai face loc unui SRL de ogradă.

 

(R) – ul din interiorul  TOTAL P(R)OST cred că vine de la ”RECLAMĂ P(R)OASTĂ” și trebuie interpretat ca atare , de fapt articolul se referă la ”extraordinarele” servicii poștale ale Total Post Mail Services SRL

 

Felicitări !!!!  ai reuşit să citeşti articolul până la capăt, asta înseamnă că eşti un cititor exemplar, lucru foarte rar în ziua de azi. Pentru ca prietenii tăi să vadă cât ești de extraordinar dă şi tu un SHARE sau un Tweet  ! 

 

 

___Vizualizari 673

3 thoughts on “TOTAL P(R)OST

  1. Rabdare…mie nu mi-au lasat plicul la poarta caci nu eram acasa si acum trebuie sa vin din azuga pan la busteni sa ridic o amarata de amenda!ces cu oamenii astia nush!

  2. Draga Denis
    Deocamdata INCĂ in ROMANIA functionează niste legi… Adică daca te uiti tu un pic pe cuponul lasat in poarta vei observa ca nu au scris decat ca ”s-a incercat predarea” FARA ORA , adică nici macar nu s-a obosit ”SA INCERCE PREDAREA”. Ăștia lasa doar cupoanele . Dar s-ar putea să ai noroc pt ca au obligatia sa mai vina odata sau sa te mai anunte odata. Neluând la cunoștința n-ai nicio vină … daca treaba e nasoala ii dai in judecata ca nu ti-au adus la cunoștință, ei nu pot dovedi că au lasat cuponul iar tu nu ai obligatia sa te duci sa-l ridici ”pe banii tai” pt ca ”ei sunt platiți ” să o facă … si tot așa… Ce frumos ar fi fost sa incheie contracte cu Casa de Pensii si acum sa lase cupoane că n-au gasit pensionarii acasă … inca nu-i timpul pierdut. Baftă !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
DSCN2282
Bariera din Piatra Arsă – VANDALIZATA

  Si ma tot gândeam dacă să postez sau nu insă m-am hotărât totuși să o fac. Avem prin Ziar de...

Sedință publică ordinară a C.L. Bușteni in 31.08 și Ordinea de Zi

Așa cum v-am obișnuit, conform ”promisiunilor” din campania electorală referitoare la transparență vă pun la dispoziție Ordinea de zi a...

Close