TELECABINA BUSTENI – BABELE – Monument al managementului montan

Mă uitam pe statistici și am observat că articolul cu Telecabina Bușteni devine unul foarte citit. Așa că dorind să dau informații utile cititorilor mi-am luat aparatul foto, nou primit și m-am dus să fac câteva fotografii noi cu tarife, program, iulie 2013. Si mă apuc să fac fotografii …

DSCN0363

Si programul de functionare :

DSCN0360

  Și avertizarea de astăzi că a fost vânt puternic:

DSCN0362

Și mai era un afiș care nu era prea vizibil pentru că se reflecta Hotelul Silva in fereastră și m-am apropiat și in primă fază am crezut că nu văd bine…

TARIFE pentru BICICLETE :

DSCN0361

Dacă nu se vede bine vă traduc fotografia:

IN PERIOADA:

15.06 – 15.09 ( AL FIECĂRUI AN) SÂMBĂTA – DUMINICA ȘI SĂRBATORILE LEGALE

68 LEI ( CONTRAVALOAREA A DOUĂ CARTELE ADULT)

16.09 – 14.06  ( AL FIECĂRUI AN) MAI PUȚIN WEEK-ENDURILE ȘI SĂRBĂTORILE LEGALE)

34 LEI  ( CONTRAVALOAREA UNEI CARTELE ADULT)

Asta așa, că oricum este interzis să treci de la Piatra Arsă la Babele cu mijloace motorizate ! Eu nu zic să nu se incaseze ceva pentru biciclete ( si schiuri), dar asta este bătaie de joc! In statele civilizate și cu tradiție in turism telefericele, trenurile, autobuzele, au amenajate suporturi ( GRATUITE) pentru biciclete, bicicleta fiind considerată un mijloc de transport ECO, care este incurajat. Se pare că la noi, in STAȚIUNEA TURISTICĂ DE INTERES NAȚIONAL BUȘTENI, care NU mai este stațiune turistică de interes național de vreo trei ani alături de TOATE celelalte STAȚIUNI TURISTICE DE INTERES NAȚIONAL SI LOCAL, conform LEGII ROMĂNEȘTI care se aplică doar uneori, se practică TAXA de MEDIU pe mijloacele de transport nepoluante in speță bicicleta ! Dacă mă iau după zvonuri in curând vor apare următoarele afișe: – Tarife ruxac mic, – Tarife ruxac voluminos, – Tarife de cort, – Tarife pereche schiuri cu clapari, Acestea la Telecabina Bușteni – Babele. [restrict] Tot după zvonuri dacă mă iau, inseamnă că in sezonul de iarnă 2013 – 2014 la pârtia Kalinderu vor fi introdusae tarife pentru schiori gen:

Tarif calatorie dus schior 15 lei + Tarif calatorie schiuri cu clapari pentru schior  30 lei  ( CONTRAVALOAREA A DOUĂ CARTELE schior ADULT) = 45 lei – Vă așteptăm la Bușteni pe pârtia …( cum se va numi după ce proprietarul o va cumpăra)! , că dacă așa e managementul!

[/restrict] Oricum e bine de știut … lăsați bicicletele acasă sau folosiți transportul cu JEEP-ul până la Piatra Arsă, de aici in 30 de minute sunteți la Babele și faceți traseul pe care-l doriți. Scutiți 68 de lei că nu se dă nimeni iarna pe bicicletă! Tariful pentru o cursă până la Piatra Arsă fiind … !

___Vizualizari 6206

One thought on “TELECABINA BUSTENI – BABELE – Monument al managementului montan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
HPIM3752
BUŞTENl — Valea URLĂTORILOR — Cantonul Schiel – CAB. PIATRA ARSĂ

Marcaj: triunghi albastru. Timp: 3½—4 ore. Diferenţă de nivel: + 1 065 m (urcă 1 120 m; coboară 55 m). (Harta...

Ședința ordinară a CL Bușteni din 27.08.2020, ordinea de zi, votul

In curând mi se incheie mandatul de consilier local. Precum ați observat nu sunt pe lista niciunui partid ca și...

Close